App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inför höst å vinter

Än om de sommar än så börjar man ju lite smått å se över förråden inför kommande höst å vinter säsong. Ha en dotter på 10 månader, blir 1 år i oktober å börjar troligen dagis i slutet av Januari. Nu e min fråga till er mer kunniga föräldrar då detta är mitt första barn, vad i klädväg så som ytterkläder å skor bör man införskaffa å vad kan man mer va utan? Ha inte en allt för stor budget så tänkt å kolla runt på loppisar å begagnat sidor, en del ha vi ärvt. Sen funderar vi på ett lammullsskinn till vagnen eller liknande, era erfarenheter av de? Tacksam för tips å råd.

2013-08-08
ica_86
ica_86

Jo tänkte väl typ ha en påse med speciella sovkläder på dagis, men som sagt få ju info troligen utifrån deras rutiner på dagiset, vill mest va förbered. Tänkte ju inte köpa allt inför höst å vinter (iaf vinter) just nu, då man som sagt inte vet vad hon drar för stl om nån månad, mer ville ha tips på vad man kan tänka på å vad som e bra å ha i klädväg så man kan kolla när de dyker upp nån loppis eller bra erbjudande. Ha ju lite ärvt oxå som ska gås igenom oxå. Men alla tips e välkomna, sen ser man väl eftersom vad som behövs men bra med ett start utbud.

2013-08-09
ica_86
ica_86

Skor rekommenderar jag kängor som går upp en bit på vaden, se bara till att barnet kan gå i de först, de har ju en tendens att bli tunga.

2013-08-09
Yrwen
Yrwen

Har aldri haft fårskinn, kört med filtar istället, och overaller. De har varit varma och gosiga iaf.

Nu harjag dagmamma och hon har filtar, typ åkpåse mm som barnet sover i (sover alltid ute i vagn) och sedan har hon typ webbkamera med temometer i så hon kan se barnet och hålla koll på temp både i vagnen och utanför.

Alltså det där är jättesvårt, svårt att veta storlek så köpa i förväg är inte alltid att rekommendera (har ett barn som inte klarar en säsong på en storlek, varken overall eller skor...).

Jag ahr haft overall, galonkläder, överdragsbyxor som åtminstone är regntåliga (men kanske inte går att bada i, ej galon) och massa jackor i olika tjocklek, men sen har jag en väska står hos dagmamman med reservkläder och där har jag massa vantar, strumpor, underställ, mössor så att det går att välja efter förutsättningarna just den dagen, och inte försöka lista ut vädret på morgonen och packa med sig.

Dagmamman använder ofta regnbyxor över overallen när det är slaskigt.

2013-08-09
Yrwen
Yrwen

Ännu en fråga, få väl säkert mer info då dottern börjar dagis men ändå gott å va lite förbered. Vad är passande och ha som sovkläder i vagn då hon kommer ju troligen vila på dagis? Vi har en varm åkpåse eller e ju igentligen en sovsäck för små barn från haglöfs å så funderar vi som sagt på ett skinn oxå.

2013-08-09
ica_86
ica_86

Bor i norra Sverige eller i södra Norrland säger man väl, på Frösön invid Östersund i Jämtland. Här kan ha vi haft rätt långa höstnar men iaf till nån gång i December e det riktig vinter och Januari och Februari brukar vara riktigt kalla månader. Men då ha jag iaf lite kött på benen inför höstens inköp, tackar å bockar!! :)

2013-08-09
ica_86
ica_86

beror på vart ni bor?

2013-08-09
jenccy
jenccy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...