App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lämpliga utekläder för barn i förskoleklass?

Japp då träder man snart in i skolvärlden och jag har börjat inhandla lite saker såsom ryggsäck. Nu funderar jag på utekläder. Har 6-7åringar regnbyxor med hängslen eller ska man satsa på utan? Innan har vi kört på pop skalkläder men pga de isiga och slaskiga vintrarna blir det nog regnställ, sedan fodrat regnställ och sedan overall... Förresten hur länge har barn overall? Är det dags att börja med termobyxor och jacka??? Hur tänker ni andra med små skolbarn?

2013-08-08
emcb
emcb

Fast nu förutsätter jag att alla barn har vinteruppsättning när det är vinter och då tycker jag att personalen har ett ansvar att se att den är på vid utevistelse men, om barnet inte har då är det föräldrarnas ansvar givetvis!

Vi måste vara lyckligt lottade i grabbens klass för ALDRIG att nåt annat barn har på sig nåt av grabbens kläder som ligger i hans låda och där ligger 2-3 av allt han behöver. Inte ens ett par strumpor av försvunnit sen han började i fsk. Nu har han själv extremt bra koll på sina kläder och sen namnar jag ALLT och har även sagt att det som är hans vill jag INTE att nåt annat barn har på sig förutom hans bästis sen dagis och det har personalen full respekt för. 

På hans fritids finns det en stor lånelåda där dom barn som inte har fullgod klädsel kan låna.

2013-08-10
Fideli73
Fideli73

Ni som skriver att era barn går ute på vintern med endast en oknäppt jacka. Vad har ni för personal som skickar ut era barn? Det skulle jag som förälder inte acceptera!

Grabbens personal skickar INTE ut nån så tunt klädd utan ser till att alla barn är rätt klädda! Har faktiskt aldrig hämtat min son med endast jacka på sig på vintern;)

2013-08-09
Fideli73
Fideli73

overall om man vill att de tar på sej allt :-)
Fleecefodrat regnställ har vi inte använt så det akulle jag säga e onödigt hellre en extra fleecetröja som man kan ta på om det e kallt.

2013-08-09
osisen
osisen

Vi har kört på med regnbyxor med hängslen upp till trean ungefär och det har fungerat jättebra. Vi har även haft både overall och tvådelat men det är nog det tvådelade stället som använts mest.

2013-08-09
jonna99
jonna99

Här har de overall till trean ungefär. Den sista vi har är 128.

2013-08-09
solskensmamman
solskensmamman

När min grabb började i fsk så slutade jag med galonkläder och hängslen på regnbyxorna. Körde med allvädersställ märke FUNK från Lager 157. Kanonset som höll måttet med bravur.

På vintern hade han några uppsättningar vinterjacka + termobyxa som var helt vattentäta. Han hade även ett fodrat regnställ som bara blev hängandes på skolan.

Ingen i hans klass hade overall i fsk så även om jag hade föredragit det så fick han välja och han ville ha som alla sina klasskompisar.

2013-08-08
Fideli73
Fideli73
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...