App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur ofta leker ni med ert barn?

Min son är 2,5 år och vill att vi ska leka med honom hela tiden. Han tjatar. Drar i våra kläder. Vi leker en hel del men ibland måste vi säga nej tex vid matlagning osv. Hur ofta bör man sitta ner och leka. Och är man en dålig förälder om man säger nej bara för att man inte vill? Vill kanske hellre läsa en tidning eller nåt... Vad tänker ni?

2013-08-08
Pingus
Pingus

Jag har alltid tagit mig tid för min son och lekt med honom men, inte hela dagarna utan startat igång leken och sen låtait han få leka själv. Om man inga syskon har och är ensam så är det väl en självklarhet att man leker lite med sitt barn.

Nu är min grabb 7½ år och vi spelar mycket kort förtillfället (gin och skitgubbe) och spelar en del spel, skitkul tycker vi;)

2013-08-09
Fideli73
Fideli73

Att leka med mamma och/eller pappa var ju något av det bästa som fanns när jag var liten. Så vi försöker leka i den mån vi hinner, även om vi även uppmuntrar dottern till att leka själv. Sen hur länge och hur ofta skiljer sig lite. Ena dagen bygger vi massor med duplo och andra smakar vi lite på kaffet och maten som dottern låtsaslagat i sitt kök samtdigt som vi ser på nyheterna.

2013-08-08
ChildofJune
ChildofJune

Min är inte så gammal än men jag sitter ofta med henne när hon grejar med leksakerna! Tycker det är mysigt. :) tur vi alla är olika. Men min mamma har aldrig lekt med oss och jag vill inte att min dotter ska känna som jag gjort. :P för min mamma var kaffe och snacka med vänner alltid viktigare! Min pappa åh hans tjej har alltid lekt och stojat! Ända upp i tonåren. :) tänk så olika det kan vara!

2013-08-08
babyonboardhere
babyonboardhere

jag tror att bara man är tydlig så går det bra. Så barnet inte väntar hela tiden, om du förstår vad jag menar...

Alltså inte säga: "Jag kanske leker senare"   eller   "Snart"  eller    "jag hinner nog om en stund"

 

utan istället säga: "Jag ska läsa klart tidningen först, sen leker tills jag ska laga mat."   eller   "om du pusslar klart dessa pusslen, så hinner jag läsa tidningen, sen pärlar vi ett halsband vars och efter det går vi och lagar maten."

 

SÅ barnet får en uppfattning om vad som kommer att hända och hur lång tid det tar.

2013-08-08
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...