App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Riktigt förbannad på fröken!

Sonen blev blöjfri under semestern och allt har fungerat jättebra. Fröknarna jag mött på förskolan har blivit informerade och tyckt att det varit kanon. Igår skedde ett par små olyckor och då bytade man kalsonger på honom - sånt som händer tycker vi och det är ju därför vi lämnat 6 par kalsonger på plats. Idag när sambon kommer och hämtar sonen så berättar en fröken att hon valt att sätta på honom blöja efter en blöt fis!? Hur är kärringen funtad? Om det blir "bromsspår" i kalsongerna så är det väl bara till att byta kalsonger? Det är ju inte hon som får tvätta om det är det som bekymrar henne och som sagt så finns det gott om ombyten för eventuella små olyckor. Jag förstår ärligt talat inte hur hon tänker när hon sätter på en blöja på ett blöjfritt barn. Han har ju inte ens blöja på natten! Jag har i alla fall lämnat ett meddelande på deras telefonsvarare och lär ta en diskussion med dem nästa gång han ska dit för det här var då INTE Okej!

2013-08-08
Levena
Levena

Men ta det lugnt, hon gör säkert så gott hon kan. Det bästa är ju att ha en diskussion om hur man vill att personalen ska agera när sådana situationer uppstår. Det finns föräldrar som inte vill/orkar tvätta o dom vill att man ska ta på blöja. Även om man har betalt så är hon inte mer än mänsklig. Det är dessutom inte bara ett barn att påminna o ha koll på när de senast gick på toa osv.. Sen ska tilläggas att i det är en pedagogisk verksamhet och hon är inte där i första hand för att potträna andras barn. Sen säger inte jag att det inte kan bli en pedagogisk situation. Jag tror man får lugna sig lite som förälder och räkna med att det kan ta ett steg tillbaka, det är inte samma sak att vara på förskolan som att vara hemma.. Jag har haft många barn på jobbet som varit helt torra hemma men kissat ner sig på förskolan och då menar jag under längre perioder, det är inte alls ovanligt. Ta det i barnets takt och stressa inte upp er.

2013-08-09
Bartmar
Bartmar

När jag ringde dit idag var det tydligen nämnda fröken som svarade för när jag bad de lägga resterande blöjor i hans låda för av hämtning kom försvarstalet "ja men alltså det var så här att han brukar bajsa på eftermiddagen och det hade bara kommit en liten plutt så jag satte på honom en blöja som säkerhetsåtgärd(eller om hon sa "om i fall att" lite osäker på ordval)"

Vad är det för motivering? Han har varit tillbaka 4 dagar på förskolan och brukar!? Bajsa på eftermiddagen? Under de fem veckor han var ledig därifrån så kunde det komma när som helst och från 0-3 ggr på en dag beroende på vad och hur mycket han ätit. Enligt denna logik så borde vi då strunta i hans förmåga att säga till och bara ta den enkla vägen livet ut. Och för vems skull behövdes en säkerhetsåtgärd?

2013-08-09
Levena
Levena

Vad gäller kissbyxor så har min son haft ca 5 olyckor hemma och det var de första dagarna utan blöja. De sista två-tre veckorna har varit helt torra utom igår på dagis. Idag var det som sagt en blöt fis som gjorde att hon tog beslutet att sätta på honom blöja.

Han säger till när han behöver gå på toa/potta och om han inte gör det så ser man det på honom. Leker han så kanske han glömmer av sig lite men då är det bara till att fråga honom och då svarar han ärligt. Så jo blöjfri är han garanterat.

2013-08-08
Levena
Levena

Min sambo som hämtade blev så förbannad att han glömde av hur hon såg ut. Själv ringde jag dit så fort de kom hem men fick inget svar.

Här är det inga problem att få på en blöja utan det blir kinkigt när de ska av även när de är fyllda. Blev både stolt och glad när min son äntligen vågade släppa blöjan och sätta sig på pottan och denna fröken var nära nog att förstöra detta samt att jag anser att det är att ge min son en falsk trygghet för då behöver han ju inte säga till före utan kan "bara göra" där han står.. Tänken var ju ändå att han skulle vara helt blöjfri, inte minsy för att han kliar sig sönder och sannan av värmen som uppstår i blöjan.

2013-08-08
Levena
Levena

Jag hade blivit totalt vansinnig!! Var fröken för lat för o byta o hjälpa barnet vid nästa eventuella olycka? Hon har betalt för det!!

2013-08-08
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...