App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Erfarenhet av P-spruta ?

Är det någon/några här som haft eller har P -spruta ? Fungerar den bra eller dåligt, jag var på min efterkontroll igår och då tog vi upp olika alternativ om preventiv medel och jag skrev upp mig på P -spruta så nu undrar jag lite hur den är och hur den är på er som har den? :)

2013-08-08
Jessicahed
Jessicahed

Måste även tillägga att psp ska inte brukas under lång tid då det ökar risken för benskörhet och en massa andra saker. Barnmorskor brukar inte rekommendera att man ska ta psp pga alla dess biverkningar. Och det kravet jag fick var att jag skulle vara över 21 när jag skulle ta den eftersom då hade man slutat att växa och hela den biten.

2013-09-03
H_Lindberg
H_Lindberg

När jag använde psp så slutade min mens helt och hållet det enda jag kände utav var att jag hade nedsatt sexlust. Men jag tycker att det var ganska bra det enda negativa är att det är dyrt att köpa sprutan och att man sedan måste boka tid för att sätta dit den och kan man inte den veckan som sprutan ska in så blir det jobbigt.

Och det man bör tänka på att psp inte är optimalt om man vill ha barn snabbt igen för efter att ha slutat med psp så kan ta ta upp till 1 år innan mensen kommer tillbaka och därefter kan det ta ett tag innan den blir regelbunden igen.

Så om du inte tänkt att skaffa fler barn de kommande åren så kanske inte psp är det bästa alternativet men det är ju upp till dig. Det bästa du kan göra är ju att läsa på om den och eventuella biverkningar osv.

2013-09-03
H_Lindberg
H_Lindberg

Jag har ingen erfarenhet av p-spruta själv men vet bara att den kan dra med sig väldigt mycket jobbiga biverkningar :( varför inte hormonspiral? Det som innehåller absolut minst hormoner av alla hormonpreparat.. Mycket ovanligt med biverkningar och dessutom försvinner mensen helt hos 70% av alla kvinnor som har den 😃 bara ett tips!

2013-08-08
saranelson
saranelson

Jag hade det och gick upp massor i vikt. Drygt 30kg :-( Jag skulle inte rekommendera att ta p-spruta alls

2013-08-08
Tingli
Tingli

Okej, usch det låter Inge kul, men funkade den annars?

2013-08-08
Jessicahed
Jessicahed
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...