App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

hjälp..

jag vet inte vad jag ska göra. jag har en dotter på elva veckor som kräks extremt mycket. kanske fem gånger minst efter varje matning. detta ledde till att hon äter väldigt många gånger och mjölken räckte inte till, så fick börja med tillägg, ersättning, så hon skulle få det hon behöver. nu har det blivit så att min mjölk nästan är borta. jag pumpar och pumpar, dricker amningste, vatten i mängder. har testat att dricka lättöl. inget hjälper. detta har då lett till att hon knappt vill ta bröstet längre, hom blir bara frustrerad och jätteledsen. om jag väl får henne att ta bröstet så suger hon i max fem minuter, jättesvagt.. jag vill så gärna ge henne min mjölk, ja vill amma tills hon är 6 mån. vad ska jag göra? känner mig så värdelös mamma..

2013-08-07
malinhb
malinhb
Barn på 2 år och 5 månader

har du provat tillmatnings set som finns? på apoteket finns även en kopp att köpa som man kan mata bebisen med (bb har den åxå) , för om man börjar med flaska så finns risk att den kommer föredra den ganska snabbt då han/hon inte behöver jobba lika mycket..

2013-08-09
wintersorrow
wintersorrow

Jag skulle inte rekommendera att plocka bort ersättningen. Man får bara en arg och hungrig bebis. Jag har och gjorde ALLT för att amningen skulle funka. Satt naken med bebis för att få hud till hud, drack å åt. ALLT! Men jag har inte tillräckligt med mjölk så spelar ingen till hur jag hade gjort. De måste få ersättning.

2013-08-08
Maalin89
Maalin89

Jag har haft samma problem med båda mina barn. Inte att de kräks men inte går upp i vikt på amning och när jag börjat med ersättning tar de inte bröstet. Första dottern var jag helt förstörd när amningen inte funkade. Min mamma fick ta ledigt från jobbet för jag satt bara hemma och grät över det. Nu har jag en 16dagars tjej som börjat vägra bröstet också. Suger som du säger jätte lite i bästa fall. De känns tråkigt men tro mig de e såå skönt när man väl kommit in i flaskmatning och bebis e nöjd och går upp i vikt. Vet hur hemskt de känns innan man accepterat att man måste ge flaska. Vår lilla kommer få flaska på heltid från och med nu. Lägger henne bara vid bröstet om jag känner att mina bröst spänner.

2013-08-08
Maalin89
Maalin89

Finns barn som har reflux, vilekt gör att de kräks oerhört mycket, kolla upp det.

Sen, om du verkligen vill amma PLOCKA BORT ersättningen, drick massa vätska, ät ordentligt och TA DET LUGNT! Är helt övertygad om att du är rätt stressad över situationen (vem skulle itne vara det?) och det hämmar produktionen.

2013-08-08
Yrwen
Yrwen

tar jag bort ersättningen som det är nu, då får hon ju inte i sig nånting. jag måste få upp produktionen innan jag tar bort flaskan, annars kommer hon ju gå hungrig hela dagarna.. det är där problemet ligger. det blir inge mer mjölk vad jag än gör. känns så hopplöst..

2013-08-08
malinhb
malinhb

ja hon går upp som hon ska nu när hon får ersättning också. 
grejen är att hon kräks upp så mycket att hon blir hungrig igen direkt. jag har bara mjölk så det räcker till en matning, sen när hon spyr upp det är min mjölk helt slut.. detta har gjort att hon inte ens vill försöka ta bröstet längre. pratade med BVC men fick ingen direkt hjälp.. överallt har jag hört att det är bara att pumpa o pumpa men det hjälper inte.. :(

2013-08-08
malinhb
malinhb

Går hon upp som hon ska i vikt? Isåfall behöver hon ingen ersättning upptill. Att hon kräks är vanligt, min dotter på 8 veckor är precis likadan. De har en väldigt känslig och omogen magmun i början. Ibland kräks hon upp mängder så att jag tror att hon inte fått i sig någon mat alls. Men om bebisen är nöjd och belåten är det ingen att oroa sig över. Amma på, pumpa där upptill om hon suger mer sällan eller kortare stunder. Och försök att ta det lungt och slappna av, ta dig tid till detta och ägna dig inte åt en massa annat. Stress är en stor bov!

2013-08-08
Bouzidi
Bouzidi

Ersättning är igenkligen till barn som inte ammas men du borde sluta med det snarast och amma ofta så kommet produktionen igång igen ... Det bästa positionen som dukade för mig var att ligga på sidan i sängen helt ensam med bebisen och amma ifred.. Se bara till att du har en positiv underhållning under tiden så att du inte blir stressad :)

2013-08-08
hanna86f
hanna86f

Försök att amma henne när hon halvsover. Min son är lat att suga bröst, det är väll lättare att äta ur flaskan men när han halvsover då tar han bröst. Pumpa efter varje ammning + då hon inte vill amma och mata hdnne ur flaskan med din mjölk. Det blir bätre med tiden.

2013-08-08
hanifa247
hanifa247

Har en son på 8v och han kräks hela tiden! Han får ingen ersättning och han går upp som han ska 😊

2013-08-08
Ida_h82
Ida_h82

Stress är amningens värsta fiende så slappna av... prova att ge bröstet direkt när du ser tecken på hunger och låt amningen ta tid, kan vara så att hon behöver lära sig igen. Ta annars kontakt med amningshjälpen, googla så hittar du! ;-) Lycka till!

2013-08-07
Lalared
Lalared
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...