App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att berätta för syskon

Hur reagerade era barn på att få ett nytt syskon? Är så rädd att dottern ska känna sig utanför och mindre älskad när hon ska få ett syskon.

2013-08-07
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Gravid i vecka 31

Tack för era svar. Tror mycket sitter nog i att jag själv är rädd att inte bli en bra tvåbarnsmamma.

2013-08-09
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Jag läste boken Alva blir storasyster för bonustösen. Hon är en klok flicka och hon räknade ut det innan jag berättade för henne. Omställnigen är under pågående prosess. Men nu har hon fått en kanin så att hon får något eget att pyssla om och engagera sig i. Så länge hon får vara delaktig och med och bestämma och man undviker ordet måste går det bra. I familjen är vi överens om att det nda måste man har är att skita. Resten vill man :)

Hon är en stolt och glad storasyster som själv frågar om hon får byta blöja hålla osv. :)

2013-08-08
RallyD
RallyD

mina bonus barn på 5 o 6 år blev inte glada direkt då dem nyss har fått syskon hos sina manmor så här va det ingen hitt då dem vill vara själva med pappa. så hoppas dem ändrar sig sen.

2013-08-08
ecstasy92
ecstasy92

5-åringen reagerade inget speciellt han ville se kort och ställde massa frågor om det var en kille/tjej vad den skulle heta osv. 9-åringen tog det värre och ville knappt prata om det och sa att vi inte kommer hinna vara med han lika mkt osv. Nu har det gått ett tag sen vi berättade och han tar det bättre. Har förklarat att han är så stor att han kommer få hjälpa till också och då kände han sig stolt! Jag tror det är större omställning för de större barnen eftersom de varit själva ett längre tag.

2013-08-08
Sandy904
Sandy904

Min dotter som är 10 fick veta nästan på en gång, typ v7-8 mest för att jag fick en stor blödning. Hon är en medveten och klok liten dam så jag förklarade även sen vad som kunde hända och att det inte alltid slutar bra. Man får nog avgöra själv när dom kan hantera saker men min tanke var att jag kommer inte att kunna dölja om det händer nåt så då kan vi lika gärna glädjas tillsammans nu på en gång. Hon blev yberlycklig men jobbigt nu att få henne att känna sig lika viktig i allt hon har ju varit ensam så länge.

2013-08-08
Helbeng
Helbeng

de blev jätteglada!

jag tror inte barn tänker så, det är nog vuxentankar. De tänker nog mer på en gullig bebis!

 

Vi berättade när vi sett på UL att allt var bra (kloka av tidigare misstag...). Det är länge nog att vänta i så många veckor, de behöver inte veta tidigare.

2013-08-07
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...