App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Idiotläkare!!

Den läkaren jag fick träffa på vårdcentralen idag önskar jag ALLA fettmarelaterade besvär och sjukdomar som finns för att "de hör till" när man så överviktig som han är. Framför allt önskar jag honom de för att "de hör till" när man som läkare, utan att en ställa de mest basala frågorna, talar om att han enbart kommer sjukskriva en veckan ut (läs fredag - han frågade inte ens om helgarbete var aktuellt) med motiveringen att "det hör till" att ha ont när man är gravid. Visst är det normalt med foglossningsbesvär under graviditeten, men är det normalt att ha så ont när man kommer hem efter en LUGN dag på jobbet och ha så ont att man nästan börjar gråta av smärt när man gör lägesförändringar?? Denna läkare frågade knappt om hur och var det gör ont, lade minimalt med intresse på vad jag jobbar med och vad som förväntas av mig på arbetsplatsen - utan jag fick ju försöka ta micropauser, och nästa motivering till den korta sjukskrivningen var "försäkringkassan godkänner nästan aldrig sjukskrivningar för detta" Okej för att man inte alltid får vad man hoppas på men jag förväntar mig i alla fall bättre bemötande än så.

2013-08-07
Levena
Levena

Herregud va irriterad ja blir av de du skrivit....på läkaren alltså, hur kan man överhuvudtaget säga så till en som är gravid? Va gäller försäkringskassan så vet ja att de kan va svårt men om läkaren ett klart o tydligt intyg borde de ju inte va några problem. Läkaren ja gick till pga foglossning tappade hakan när ja sa att ja fortfarande jobbade heltid ( jobbar på ica ) hon propsade mer på att ja skulle va sjukskriven halvtid o de va verkligen skönt....foglossning e inget o leka med. Hoppas verkligen de löser sig för dig o att du får träffa en ordentlig läkare :)

2013-08-07
lillapyret7
lillapyret7

Hurricane: Mitt mvc har ingen egen läkare utan hänvisar till vårdcentralen.
Childofjune: Tack för peppningen! Ska se vad sjukgymnasten säger imorgon annars får jag testa en annan vårdcentral.
CatPuss: Man skulle kunna tro att det är samma läkare.

2013-08-07
Levena
Levena

Alltså, det finns riktlinjer för vad som gäller vid foglossning, som FK ska följa. Det är svårt att få godkänt en heltidssjukskrivning - men att få till en halv iaf ska inte vara några bekymmer med de besvär du beskriver.

Jag fick en halvtidssjukskrivning de sista 2 månaderna i min förra graviditet, och jag har inget tungt jobb i den bemärkelsen som du har. Jobbade som speciallärare vilket innebar väldigt mycket stillasittande, långa pass med enskilda elever. Läkaren hade varit inne och läst riktlinjerna i förväg innan mitt besök och sa att vi börjar vid halvtid - ska man ha heltid måste man i princip gå på kryckor för att få godkänd av FK. Var vad den läkaren sa alltså.

Så dåligt bemötande av läkaren du träffade, och väldigt inkompetent eftersom han inte ens känner till de riktlinjer som finns och som FK faktiskt ska gå efter (skriver ska för har förstått att det beror på handläggaren också).

Nej, begär att få en ny tid till en annan läkare. Det gjorde jag i början av den här graviditeten då jag hade migrän varannan dag och första läkaren sa att jag fick stå ut med det för det fanns inget att göra. Träffade en annan läkare två dagar senare som sjukskrev mig på heltid, och skickade ut förfrågningar till andra läkare om vad man kunde tänka sig för behandling.

Vissa ska inte jobba inom vården.

2013-08-07
ChildofJune
ChildofJune

Kan du inte få träffa läkaren på Mvc? Dom är ju mer vana vid detta och vet vad som behövs skrivas till försäkringskassan. Tyvärr vet jag många som fått nej till ersättning men det beror ofta på att läkaren inte varit tillräckligt tydlig i sin formulering. Jag har varit sjukskriven på heltid pga foglossning, från ca v 20, med alla mina tre barn

2013-08-07
Hurricane
Hurricane

Tänker kontakta sjukgymnastiken som jag är kopplad till sen v 11-12 för besvären imorgon och se vad de säger om de kan hjälpa mig på något sätt.. Saken är den att det är ju inte bara jag som blir lidande utan mina brukare som inte kan få den kvaliten som de borde och mina kollegor som får avlasta mig för att jag inte orkar med. Redan första dagen efter semestern reagerade mina kollegor på att jag var så tyst och inte mig själv. Dessutom drabbas min son och min sambo när jag kommer hem och har så ont..

Nä, jag hoppas verkligen att sjukgymnasten kan hjälpa mig på något sätt.

2013-08-07
Levena
Levena

Du måste ha haft en jäkla otur med att få en sån idiot till läkare. Jag gick till läkaren för att be om sjukskrivning på 50% i slutet på februari pga foglossning och ischiasbesvär. Fick berätta om mitt arbete som personlig ass vad som krävdes och om jag klarade av vardagliga ting i hemmet hos mig själv. Blev helt sjukskriven på en gång det var inget snack om saken så jag blev då först sjukskriven 14 dagar med sen förlängning till bf 15/5. Be om en annan läkare som lyssnar på dig och kan skriva rätt i intyget så ska de inte bli några problem med fk. Jag hade inga problem med fk med min sjukskrivning, pratade med min handläggare en gång och de var när hon ringde för att presentera sig och undrade om jag hade några frågor. Hoppas de går bra för dig.

2013-08-07
Emmaoskarina
Emmaoskarina

Usch vilken idiot till läkare! Be om en annan? Foglossning är förjävligt att gå med, är själv sjukskriven för det sen vecka 16 på 50% och den 100% sen vecka 20. Och faktiskt så känner jag ingen som inte blivit godkänd av fkassa för foglossning..

2013-08-07
Kallunkan
Kallunkan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...