App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Är jag löjlig

som känner så här? Vår minsta tös är snart sex månader och vilken dag som beräknas min syrras bebis komma. Jättebra tycker dom då de kan ärva alla kläder från min tös. De har fått en hel del redan, de behöver inte köpa något i klädväg förrän i storlek 62. Det jag känner är att varför ska vi låta de få allt vi köpt, i princip står ju vi för kostnaden av kläder för deras barn då. Missuppfatta inte nu, vi är absolut inte snåla men det känns märkligt, hennes man jobbar inte och vill inte heller så ekonomin är ansträngd men skaffa inte fler barn då!! ( de har två) ska vi försörja deras dotter vad det gäller kläder? Mina föräldrar ger dem jämt pengar, de har tom betalt deras bil, vi får aldrig något med motiveringen att vi har ju så mycket pengar!!! ehhh ja men vad?? känner allt är väldigt orättvist o jag börjar tröttna faktiskt...är jag konstig o dum som tänker så här??

2013-08-07
jenccy
jenccy

Absolut inte löjlig. Jag hade sagt att jag vill spara allt o inte vill ge bort. Otroligt dålig stil att bara anta att man kommer få allt. Jag o min svägerska har kommit överrens lm att våra barn ska få ärva varandras kläder. Min son blir nästan 5 månader när deras lilla skrutta kommer om ca en månad. Så vi har MASSA kläder som hon kommer ärva direkt, allt ifrån storlek 50 tom 62. D e tre stora lådor med kläder. Men samtidigt var hon väldigt generös när han skulle födas o köpte babygym till min son, en jättefin (dyr) filt o då o då köper hon även kläder till honom när hon hittar nåt fint i affären. Så våra byten är nåt vi båda kommit överrens om så för oss är det ge och ta som gäller.

2013-08-07
Adde86
Adde86

Då är det en annan femma, var lite trött när jag läste första gången. Förlåt!

2013-08-07
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 4 månader

min syster har ett bra jobb men skulder så de drar från lönen han har sfi bidrag så de har helt ok, dessutom underhåll för två barn snart tre samt snart tre barnbidrag sen har de ju bostadsbidrag så så jädra illa kan de inte ha det?!

2013-08-07
jenccy
jenccy

Jag har aldrig sagt något om att ge bort allt. Och mitt barn var absolut inte planerat och varför jag valde att behålla det är väldigt privat. Men kan säga så lite att det är stor chans att detta är den enda gången jag kan få barn. Vi kräver inte utan har nästan fått allt tvingat på oss. Men att de tänker på oss värmer. Jag ber lite om ursäkt för jag läste igenom lite för fort och missade att det stod att han inte vill skaffa sig ett arbete. Vi försöker klara oss genom att jag tog sparpengarna jag sparat till en utomlandsresa sedan jag var 6 och min sambo har 2 jobb. Men att din systers man inte vill jobba fick mig att helt ändra åsikt. Nu förstår jag dig. Trodde att han bara hade svårt att hitta jobb.

2013-08-07
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 4 månader

Tycker inte du är löjlig. Detta säger jag trots att vi lånar kläder, spjälsäng, babysitter, första bilbarnstolen, babygymet och bärselet från min syster som har två söner (en som är 4 år och en som är 2 år). Men vi kommer att lämna tillbaka allt när vi inte behöver det längre. Och tilläggas ska att det är våra föräldrar som betalat de flesta sakerna och det var de som var envisa med att vi skulle överta sakerna från min syster. Vi har aldrig krävt att vi skulle få låna alltihop, men samtidigt så har vi alla inblandade varit överens om att det bara är onödigt att vi går och slösar pengar på att köpa saker som redan finns och som bara står oanvända i ett förråd. Men jag tycker ändå inte att man kan kräva att få saker av ngn annan. Självklart inte.

2013-08-07
Hnoss
Hnoss

solskensmamman, hahaha vilken toppen ide!!!! dessvärre har han soffläge för jämnan....tom när de är här på kalas lr bara hälsar på då tar han av sig kläderna o lägger sig i ett av mina barns rum.

2013-08-07
jenccy
jenccy

yrwen, de har fått massor redan, både till bebis o deras andra pojkar som får allt från våra pojkar.

2013-08-07
jenccy
jenccy

Som någon sagt, det är en kort stund som de kan låna av er, sen är barnen lika stora. Byteshandeln då? Städning/bakning/sköta trädgård eller liknande. Han borde ju ha all tid i världen att hjälpa er och alla era barn!

2013-08-07
solskensmamman
solskensmamman

Alltså, jag tar ingenting för givet, kan man inte försörja barnen ska man inte skaffa fler. Och om man redan har barn, vad har hänt med de kläderna? Och blir man gravid trots preventivmedel så får man lösa situationen. Vill man inte jobba, nej då får man väl leva på vatten då! Hårt ja, men that's life!

Enstaka plagg hade jag kanske kunnat tänka mig skänka, men vill jag hellre sälja så hade jag gjort det. Man ska absolut inte ta för givet att man får saker av alla andra hela tiden. Har ganska ansträngd ekonomi (av flera anledningar) men det går runt, mina barn har hela och rena kläder och jag köper mycket själv, nytt. Sen finns det flera i min omgivning som väljer att köpa kläder till mina barn, på eget bevåg, och det uppskattas. Min syster har ett flertal ggr gett mig kläder då min äldsta är 6 månader yngre än hennes yngsta dock är min tjej större så det funkar itne längre och nu till lillan så har hon sålt, men skulle inte ens komma på tanken att fråga/kräva att ärva.

cupcakemuffins : till någon som dig kan jag bara beklaga, tråkigt att vissa har det kämnpigt ekonomiskt men om du blir arg för att någon annan kanske har så stort behov av pengar att de väljer att sälja barnkläder som inte används istället för att ge den gratis till dig, så ja, jag vet inte vad jag ska säga, du är självisk? Egoistisk? Och att skaffa barn när man inte har råd, då får man faktiskt skylla sig själv, man ordnar sin egen ekonomi, och har man då gjort så att barn inte får plats, nej då kan man heller inte skaffa några. Man har ändå 9 månader på sig att lägga om hela sitt liv för att få till pengar och plats...

2013-08-07
Yrwen
Yrwen

Och Nej, du är inte löjlig. Om de väljer att jobba lite, så väljer de att ha mindre pengar. Helt enkelt!

2013-08-07
solskensmamman
solskensmamman

solskensmamman, de har två pojkar innan på varsitt håll o de är 10 och 6...så ärva där går ju lixom inte ;)

2013-08-07
jenccy
jenccy

Sälj till dem då! Man får ju inte många kronor för bebiskläder, så det borde de ha råd med. Annars byt, tex ni får dem om ni passarvåra barn X antal timmar/ städar hemma hos oss X antal timmar. Eller låna ut. Fast om de har två barn sen innan har de väl kläder så det räcker själva...

2013-08-07
solskensmamman
solskensmamman

litsen1 jag har 6 barn så fabriken är stängd :)

2013-08-07
jenccy
jenccy

cupcakemuffin, så du tycker jag o min make ska försörja deras barn då, vi har 8 egna. Ska de bli sura då för att vi väljer att sälja? Annars kan ju han lyfta på röven o skaffa ett jobb..

2013-08-07
jenccy
jenccy

Säg till då istället. Jag och min sambo har jättekämpigt med pengar eftersom jag inte fick fortsätta studera när jag blev gravid. Har själv köpt 3 bodys, 2 par byxor, en klänning, en tröja och några strumpor, sedan har vi fått ärva 1 hel byrålåda med kläder mellan storlek 50 och 90 av släktingar. Hade blivit riktigt upprörd om de valt att sälja när de vet att vi har det lite körigt.

2013-08-07
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 4 månader

grejjen är att de tar för givet att de ska få allt.

2013-08-07
jenccy
jenccy

nej sälja var tanken.

2013-08-07
jenccy
jenccy

Skulle vara ett frågetecken där

2013-08-07
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 4 månader

Vad ska ni annars göra av kläderna? Slänga dem!

2013-08-07
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 4 månader

kan tillägga att mina föräldrar står för hennes barns fotbollsskola alltså avgiften, träningskläder samt nya fotbollskor 2 ggr om året...

2013-08-07
jenccy
jenccy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...