App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

ekonomi..

vad anser ni är god ekonomi? vad tycker ni gränsen går för dålig, god, mycket god?

2013-08-06
jenccy
jenccy

God ekonomi för mig är att inte behöva vrida och vända på pengarna. Vi har lån och jag ser inge fel med det (huslån och billån). Men vi vet att när alla räkningar är betalda, maten inhandlad osv så har vi x antal tusen att spendera på det vi behöver eller vill ha. Är även bortskämmd med att veta att jag inte behöver jobba heltid när barnen ska börja på dagis.

2013-08-06
nicholerumack
nicholerumack

Min man får ingen inkomst alls, vi lever bara med minna 80% 6000:- i utgifter och vi klarar oss ändå. Vi tycker inte att vi har jätte bra ekonomi men inte dåligt heller

2013-08-06
hanifa247
hanifa247

maia19 vi har det med väldigt bra ställt och kommer få det väldigt bra om något några år, dock arbetar vi för våra pengar vilket vi ej behöver sen men min make vill jobba o jag jobbar ej fulltid. våra familjer är som er o det syns ej, inga dyra hus lr bilar utan som vilken svenssons som helst :)

2013-08-06
jenccy
jenccy

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-08-06
ica_86
ica_86

God ekonomi är när man aldrig behöver titta på kontot för att kolla hur mycket pengar man när man ska handla nåt, när man aldrig behöver kompromissa nåt för att spara några kronor..

Sedan kan man oftast välja hur man vill att sin ekonomi ska se ut, jag tex tycker om att shoppa/fynda, jag gillar reor när man kan hitta fina kläder för nästan inga pengar, bryr mig inte om märken eller så. Dock så handlar jag lite mer än jag borde, så vi får prioritera rätt mycket... Men skulle jag satsa på att spara och inte handla så skulle vi ha iaf lite mer pengar.. Sen har vi mycket som vi kan dra ner på, vi har tex 2 bilar, med väldigt mycket pusslande skulle vi säkert klara oss på en, vi köper den mat vi tycker är godast och inte nödvändigast billigast...

Dålig ekonomi är när man får vända på varenda krona för att förhoppningsvis kunna betala alla räkningar OCH ha mat på bordet hela månaden...

Sedan kan man välja att vända sina kronor för att spara ihop till det man vill ha, det betyder ju inte att man har låg levnadsstandard.

2013-08-06
Yrwen
Yrwen

Man kan ju förvånas ibland då man tittar på ex Lyxfällan, och inse att de som sitter där med dessa ekonomiska problem oftast får ut dubbelt så mycket som en annan varje månad... då anser ju jag att de har alla förutsättningar för en god ekonomi, men att de inte vet hur man hanterar pengar.

Har personligen inga ambitioner att ha råd med utlandssemester varje år, eller märkeskläder, eller massa dyra prylar.

Men att man har en inkomst som klarar de fasta utgifter man har, och att man även har möjlighet att spara så det finns pengar den dagen det händer något oväntat. Sen kanske någon utgift är avbetalning på ex bil/huslån eller liknande, studieskuld osv, vilket jag anser att man kan ha och ändå ha en god ekonomi.

2013-08-06
ChildofJune
ChildofJune

god ekonomi anser jag vara när man kan låta barnen hålla på med den sport de vill , åka iväg på solsemsterar varje år (utan lån )
Att man inte får ångest om man måste byta spisen/kylen. eller när bilen går sönder. att man har möjligjet att spara undan några kronor varje månad

dålig eknomi är när man inte kan hantera sina pengar/ sin inkomst och sina utgifter. När man lever över sina tillgångar och måste handla på avbetalning bara för att man ska kunna leva som "alla andra" åka på semester till thailand varje vinter "som alla andra" Ha senaste tvn. telefonen osv som alla andra. fast man kanske egentligen inte har de pengarna. när man egentligen skulle haft råd att spara pengar varje månad men sitället väljer att köpa upp dem och lite till .

Att ha tråkig eknomi är när man måste vända och vrida på pengarna och hoppas på att man iaf går plus minus noll i slutet av månaden. När man får ont i magen när vintern kommer och det är dags att köpa vinterkläder för man inte vet hur man ska få ihop det. Att man bara kan drömma om att resa på solsemester.

att ha en mycket god ekonomi innebär att man kan köpa det man önskar och göra det man vill utan att kika på kontosaldot innan.
att man inte behöver ha lån på bilar/resor/kläder/ osv. hus e ju en sak men det andra.

sen är det ju två kategorier till å det är rik och fattig men de talar ju för sej själv :-)

2013-08-06
osisen
osisen

gränsen till dålig är för mig när man precis har råd med hyra,mat,räkningar o lite över till te.x bil elr buss. ska man ha te.x barn så ska man kunna ha så man kan spara undan lite pengar i en buffert till oväntade utgifter typ. sen tycker alla olika men så tycker jag iaf.

2013-08-06
ecstasy92
ecstasy92
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...