App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bråkar vid matbordet

Har en son på 4 år dom börjar bråka, dvs slåss o välta ut saker vid matbordet. Detta händer nog varje kväll. Vad ska vi göra? Vi lyfter bort honom naturligtvis arga efter att ha sagt till honom ett antal gånger. Det verkar inte bero på hunger eller trötthet utan något han bara måste göra... Frågan är hur jag/vi bryter det. Någon som har erfarenhet och råd?

2013-08-05
Myrmilia
Myrmilia

Jag har fyra barn och en bebis på väg och när mina barn va små brukade de bråka o ställa till kaos vid matbordet. då började jag tänka vad ska jag göra åt det och då bestämde jag prova fram många ideer... försök få han tycka det e roligt att sitta vid bordet typ om ni ska äta makaroner o falukorv ha kakformar och då blir det form på falu korven och försök göra maten rolig.... samt innan han sätter sig vid bordet säg nu får du vara snäll då får du något efteråt kanske något belöning glass,chockladpudding,eller nått gott... Om han börjar bråkar så blir de inget så med tiden börjar han förstå att han inte får ngt om han är dum o jobbig..

2013-08-06
mami7575
mami7575
Barn på 3 år och 10 månader

Vet faktiskt inte vad hans mål är. Han brukar ha sin snuffemed sig vid bordet och den slåss han med, så att ha med något vid bordet fungerar inte. Han vet inte själv varför. Försökt prata med honom efter utbrott. Hans mål verkar vara att djävlas bara.... Hans kusin är likadan och flera andra i den åldern så det går väl över hoppas jag.... Men det är inte roligt och han måste ju gå veta att det inte är OK.

2013-08-06
Myrmilia
Myrmilia

Kan det vara så att hans mål är att få lämna bordet, så han vet att om han stökar så jan han gå. Vad gör han när han lämnat bordet? Så var min kusins lille son. Hon va helt förstörd o visste inte vad hon skulle göra. Jag sa till honom att vi sitter och äter nu o varje gång du stökar så tar det bara längre tid att bli klar. Så nu äter vi så att vi kan gå o leka sen. Men vi går inte från bordet förrän vi är klara. Vill du sitta här länge eller vill du äta så att vi kan gå o leka/bada/ vad det nu är ni ska göra sen. Det verkar bara som att han testar gränser.

2013-08-05
Adde86
Adde86

Låt honom ta med något litet att pilla med tex en bil eller avtvättbar docka. Något att leka lite med...

2013-08-05
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...