App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Grönt hår - askorbinsyra? HJÄLP!

Jag tänkte att jag skulle fixa utväxten lite mellan frisörbesöken, köpte en färg som jag använt förut. När jag torkat håret ser jag att det antagit en lätt grön nyans!? Kan det bero på graviditeten? Hur som helst googlade jag och läste att det är många som tipsar om askorbinsyra utblandat med vatten. Någon som provat? Ska man ta mycket så det blir en gegga och göra som en inpackning, eller späda med mycket vatten och bara skölja igenom håret? Tacksam för tips!

2013-08-03
ElinorI
ElinorI

vilken tur! ska lägga de knepet på minnet ifall håret blir grönt nån gång :)

2013-08-04
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Barn på 1 år och 7 månader

Jag var på Coop och handlade idag, köpte askorbinsyra. Jag blandade ca 2 msk med ljummet vatten och sköljde igenom håret innan jag skulle tvätta det. Jag måste säga att jag ser en klar förbättring! Så det funkade :)

2013-08-04
ElinorI
ElinorI

Det var en färg jag hade i. Blond färg. Utväxten blev bra, men jag hade slingor sen innan och det är dom som ser lite konstiga ut. Tror inte jag vågar mig på någon röd toning, vill ju inte att det ska bli rött.

2013-08-03
ElinorI
ElinorI

Har du använt en kall nyans så finns risken att den skiftar i grönt, oavsett om man är gravid eller inte. Det har hänt mig några gånger, så nu håller jag mig till varma nyanser.

2013-08-03
ChildofJune
ChildofJune

Finns ett schampo från redken som tar bort gröna nyanser. Annars kan du lösa upp ca2 treo tabletter i vatten o skölja håret med de har funkat på mina kunder. Har hört att ketchup ska funka men de har jag aldrig testat. Lycka till :)

2013-08-03
Barafija
Barafija

Hormonerna under graviditeten gör att färgen kan bli helt fel! Därav att man inte rekommenderas färga under graviditeten :) men prova färga med en röd toning eller köp röd inpackning!

2013-08-03
Liisa89
Liisa89

Tror inte heller silver schampo funkar på grönt. Kanske skulle kladda i lite ketchup och testa då?

2013-08-03
ElinorI
ElinorI

för att ta bort gröna nyanser i håret ska man använda röda nyanser. har hört att det ska funka med ketchup i håret! låter dock kladdigt och vet inte hur länge det ska vara i :) men de kan bero på grav, hormonerna kan göra så resultatet blir helknäppt... jag skulle färga min utväxt, fick tvätta ur efter en kvart, annars skulle de blivit kritvitt! haha, nu blev de kritvitt 2cm sen kycklinggult, väldigt fint :)

2013-08-03
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...