App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nödvändiga saker till första barnet

Vi väntar vårt första barn 3/12 och undrar nu vad man behöver köpa? Kom gärna med tips på sådant som man inte alltid tänker på och sådant som kul att ha!

2013-08-02
Minarta
Minarta

Tack för alla bra tips!! :) det känns som att det är så mycket man inte tänker på när det är ens första barn.. :)

2013-08-03
Minarta
Minarta

Nässug, amningskudde, babynest, frotte tvättlappar, filtar :)

2013-08-02
Tillyy89
Tillyy89

Mångabra svar ovan! När ni väljer vagn, fundera över behov, hissens storlek, om den ska in i bil ofta etc. Bor ni i stan kanske en nättare vagn är enklare att hantera, går ni i skog och mark mkt är robista däck bra. Tänk också på om man kan vända barnet, en del vagnar har bara frammåtlägd efter liggdelen är avklarad.

2013-08-02
Ullemon
Ullemon

Jag håller inte med om att man kan köpa allt sen. Jag har inte varit sugen på att ge mig ut och handla de första månaderna. Av flera skäl. Dels har jag tyckte det varit krångligt med amningen där det finns mycket folk i början. Sen vill jag inte gärna ha mitt barn i stora folksamlingar i början på grund av rs och andra virus. På vårt sjukhus är det besöksförbud även nu i sommar. Tycket att det räcker bra med besök och att hälsa på vänner. Sen har jag inte riktigt haft samma lust. Innan barnen kom tyckte jag det var jätte kul att springa runt och kolla på barngrejer. Jag uppskattade babysittern och bärselen. Mina barn har helammat men jag har ändå köpt nappflaska och ersättning om det skulle behövas. Inte kul att stå utan mitt i natten. Samma sak med napp. Amningsnappar till brösten har jag också köpt innan. Det blir lätt lite kaotiskt i början tycket jag. Lycka till.

2013-08-02
Jimbo
Jimbo

Vi har precis fått en liten prins som är sju veckor. Jag är en person som älskar att shoppa men var väldigt sparsam innan han föddes. Dels för att vi inte visste könet på bebisen men också för att spara pengar och lägga pengar på det ni vill ha när er lilla kommer. Jag rekommenderar dig att använda kallpressad rapsolja och inte babyolja i vattnet för att babyoljorna innehåller massa skit rent ut sagt, som mineraloljor, paraffin etc. Använd så naturliga produkter du kan på din lilla älskling. :-) Tänk på vad som är viktigt för er! Vi tyckte vagnen var viktig och köpte den ny efter våra önskemål medans vi köpte andra prylar begagnat som babygym och babysitter. Köp inte bilbarnstol begagnat om ni inte känner personen i fråga pga säkerhetssjäl, den kan vara skadad fast det inte syns. Ni har en underbar tid framför er, all lycka till er! :-) MVH Anna

2013-08-02
Livetsomanna
Livetsomanna

För att vara snäll mot ekonomin så kolla på blocket och tradera när det gäller vagn, möbler och kläder. Bebiskläder är oftast i kanonskick när man köper de begagnat eftersom de används så kort tid. Även på secondhand och loppisar kan man hitta riktiga kanonfynd.

Du som också väntar till den kalla årstiden bör kolla efter overaller med fot.

Gipspulver kan vara en liten rolig grej för att göra avgjutningar av händer och fötter.

2013-08-02
Levena
Levena

Ett tips är att bara köpa det du vet att du kommer behöva efter bb och sen köpa allt eftersom. Alla barn är så olika, sonen älskade babysittern men dottern hatar den. Sonen hatade bärselet men det är ett måste för dottern

2013-08-02
Liisa89
Liisa89

Kläder i storlek 50-62 första tiden går fort och de små växer som ogräs. Köp bara lite av varje på förhand och komplettera efter förlossning när ni vet hur stor/liten bebis är.

Nässug och koksaltslösning

Febertermometer men ingen alvedon eller liknande före 3mån ålder.

Badbalja + babyolja + badtermometer

Gosigt babybadlakan

Tvättlappar i frotte är smidigt till badet och morgon tvätten. Använd engångs vid blöjbyten, de i skum funkar bäst på bajsiga rumpor.

Täcke eller lekmatta för de minsta finns till bra pris på ikea

Lägg ner lite tanke på hur ditt liv ser ut när du väljer skötväska. På ikea har de sålt såna som man vecklar ut till en tunnare skötbädd. Passar kanon om man är iväg mycket på ställen som saknar skötbord men det är i princip bara plats till skötsakerna så den kan inte ersätta handväskan och blir lite liten när man börjar ta med sig mat och tillbehör. Men den tillåter smidiga blöjbyten var du än befinner dig.

Vid val av barnvagn rekomenderar jag att köpa nån med lätt avtagbar tvättbar klädsel.

Mer tips inom kort - funderar igenom mina do's och don'ts från när sonen kom så jsg inte gör om de den här gången :)

2013-08-02
Levena
Levena
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...