App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bröstpumpa när? :S

Har en liten nyfödd hemma och jag ammar typ hela tiden. Jag vet att det finns bröstpumpar och det hade varit så skönt om sambon kunde få mata lite mellan varven... Men är det okej att börja med redan nu? Funkar det att pumpa brösten, vilken ska man ha? Hjälp behövs!

2013-08-01
1katarina1
1katarina1

Jag pumpar direkt efter ammningen men bara 10 min på varje bröst, jag slutar när jag ser att mjölken inte komer ut. Jag har avent handpump. Tänk på att det är bättre att amma och bebisen suger mycke bättre än pumpen. Om du inte orkar amma hela tiden kan sambon gä ersättning en gång på natten, det hjälper mycket.

2013-08-02
hanifa247
hanifa247

med ettan var det så att hon åt jämt, tills vi började med ersättning. Då kunde hon sova/vara nöjd i ett par timmar = jag kunde börja pumpa då.

 

Jag gick på en riktig nit i början när BM sa att jag måste pumpa igång det och helst på natten. Dumt nog försökte jag detta = jag ammade 1 timme, sen somnade hon.

Då visste jag att jag hade ca 2 timmar till nästa amning, där skulle jag tajma in pumpning i ca 30 min på varje bröst.

så jag sov i 30 min (max en kvart för att jag somnade inte på en sekund...), vaknade av larmet, pumpade 30 min på varje sida och sov tills hon vaknade (max en kvart). Så höll jag på tills jag nästan bröt ihop. Jag fick dessutom ut max 5-20 ml vid varje pumpning, så efter en natt med 3 pumpningar fick jag inte ihop en flaska ens...

 

Skulle jag gjort om det nu hade jag: ammat + gett ersättning = nöjd baby som sover. Sen pumpat med 2 pumpset (man kan ofta koppla in 2 st till en pump och pumpa på båda sidor samtidigt), dagtid, mellan amningarna.

På natten hade jag ammat och sovit. Man behöver sova för att få igång amningen också...

2013-08-01
solskensmamman
solskensmamman

Jag har inte hittat tiden till det. Det ska ju vara mellan målen, men då behöver man ju veta att babyn sover eller är nöjd i minst två-tre timmar för att hinna pumpa. Så har det inte varit här.

2013-08-01
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...