App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

 "Jag vill inte ha detta i vårt område pga att det skapar osäkerhet för mina barn när mentalt störda ungdomar/vuxna lever sida vid sida med barnen

Satt och läste aftonbladet och kom in på en artikel om ett boatadsområde i sverige som ska få ett boende för unga männikskor med autism och DS. Kommunen har fått massor av mail från människor som bor där som på riktigt är upprörda över detta beslut. Skall dessa sjuka memtalt störda människor få vistas fritt i vårat område? bland våra barn? vad händer med våra bostadspriser? ska vi behöva övervaka våra barn när de leker? Ska någon behöva bli mördad? De kan bo någon annanstans men inte här! Jag blir så arg så jag skakar. Jag trodde sverige var bättre än så men ännu en gång får mam istället skämmas för att vara svensk! blääää för människor!

2013-08-01
osisen
osisen

Här där jag bor finns ett dagis med en avd med "vanliga" barn och en med handikappade barn. När barnen kommit upp i förskole åldern blandas grupperna. Hade jag bott i närheten av det dagiset, hade jag velat ha mitt barn där! Tänk vad mycket de barnen lär sig, att inte stirra på nån för att någon är annorlunda till att börja med! In med fler handikappade i samhället! Det dör vi inte av!

2013-08-06
Pepsimoon
Pepsimoon

Allvarligt störda? Dom har ett funktionshinder, inte störda!

2013-08-06
Tuttilutta
Tuttilutta

men de finns människor som är inte pålitliga även om de inte är mentalt störda, pedolfiler och mördare våldtäktmän de finns överallt men syns inte.... men man kan inte döma folk bara för dom har sina brister men man kan be om möte med kommunen o veta vad deras planer är och hur allvarligt störda dom är??

2013-08-06
mami7575
mami7575
Barn på 3 år och 10 månader

Jo Levena, kan förstå ditt tänk men ändå det som stod i visa av mailen som kommit in från boende i detta villaområde tyder på mer okunskap än öppen oro inför dom boendes å deras väl å ve. När man likställer ett LSS boende med en sluten anstalt för psykiskt sjuka våldsmän då e man ändå ute å cyklar. Man talar ju inte illa om enbart dessa ungdomar utan man drar ju alla med dessa funktionshinder över samma kant. Tycker all typ av inskränkthet vad den än gäller är illa, jag vill iaf lära mitt barn/mina barn att det finns olikheter men det är nåt fint å nåt man bör ta vara på å inte döma ut.

2013-08-03
ica_86
ica_86

Ja jag läste också detta. Blev totalt vansinnig! Människor med ett funktionshinder är lika mycket värda som alla andra. Jag kan inte fatta hur man kan protestera mot det. Det finns bara inte i min värld!

2013-08-01
jessicamalin
jessicamalin

men detta handlar intw om barn som e livsfarliga och sjuka det handlar om unga vuxna som vill skapa sig ett eget boende.

2013-08-01
osisen
osisen

Oförstånd och rädsla tycks höra ihop.

Fachinerande utveckling dock. Eftersom människan tycks förutsätta att de som gör dumheter som våldtäckter, mord, övergrepp osv "Det måste fattas en skruv." "Den där är ju skadad" "Den människan måste det vara något fel på." "Dumskalle" "Den är ju dum i uhvudet." Snara ord att användas...

Människor som syns eller märks att de är "skadade" får då automatiskt ett dåligt rykte på grund av talesätt, okunskap och rädsla för det man inte förstår. 

Rätt intressant att veta då att de skadade är inte så skadade om man jämför med de friska som är skadade... så vem är skadad? och vem är frisk? Vilka är de största monstren?

2013-08-01
RallyD
RallyD

ja men herregud!! klart jag talar om för mina barn att alla är olika, att vissa har svårigheter osv!! jag har själv två barn med särskilda behov!!

2013-08-01
jenccy
jenccy

Jag är trött på att alla som inte passar in i mallen ska gömmas undan. Då blir de "farliga" per automatik. Och bara för att de då fötts med en problematik som man kan diagnostisera, så är väldigt få av dem med autism och DS aggressiva. Vad upplever vi inte dagligen i samhället, av personer som anses vara "normala"? Våldtäckter och våldsbrott mm.

Min man jobbade som ledsagare ett tag, för ungdomar med dessa diagnoser. Och de gjorde allt möjligt ihop. Det som aldrig slog fel dock var just hur omgivningen stirrade, hur andra ungdomar stod och pekade och skrattade... vad har de ungdomarna fått lära sig hemma?

Barn är inte fördomsfulla av naturen - de är dock nyfikna men tydligen väljer många vuxna att förklara saker för dem på helt fel sätt.

2013-08-01
ChildofJune
ChildofJune

fast "vanliga" människor ka ju åxå vara högljudda å skrämmas.. det e ganska många "vanliga" människor som mördar, misshandlar, rånar, skrämmer, bränner bilar osv.
Tror inte att risken för att mördas eller råka ut för något allvarligt ökar för att de bygger grubboenden!
Att man böir skrämd för att någon skriker. . ja herregud då får man väl förklara för sina barn istället att alla människor inte är likadana!

2013-08-01
osisen
osisen

vi har ett sådant boende vid oss och jag kan säga att oftast är det ok men faktiskt så kan de skrämma barnen ibland, en kille sprang tex ut på gården med kniv o viftade runt med, brandkåren är ofta här samt polisen då de ger dig iväg ibland. jag kan ärligt säga att hur illa o hemskt detta än låter vill jag inte betala säg 3-4 miljoner för ett hus om jag har ett sådant här boende brevid mig. Många kan vara aggressiva o högljuda o det kan skrämma barnen, av den anledningen o ingen annan.

2013-08-01
jenccy
jenccy

Precis! Jag jobbar själv så, jag vet att det fungerar! Har oxå barn runt omkring som lurar i brukarna både det ena än det andra så vi som personal får gå emellan. Vi har inte haft ngn incident där ngn brukare har åsamkat skada eller oroligheter.

2013-08-01
Tuttilutta
Tuttilutta

Wow! Jag vet inte vad jag ska säga förutom, wow!

2013-08-01
Adde86
Adde86

Jag skäms för o vara svensk när de kommer till sånt här! Oavsett de engång varit häxjakt på människor med nån typ av funktionsnedsättning, så ska dagens samhälle ha den kunskapen om vad de innebär! Ist för att sätt sig ner, ta reda på information, ta del av all den fakta som finns, väljer dom att smutskasta dessa människor! Visst kan dessa människor har svårt för att läsa av andra och vad de är för typ av situationer. De är då vi andra medmänniskor ska hjälpa till och det gör vi med att börja läsa på och lära oss. Det är 2013, svenskar ska ( enligt mig iaf ) inte ens diskutera hurvida funktionsnedsatta har rätt till och bo i ett mindre samhälle där barnfamiljer bor. Det är allas rättighet ( om inte, oavsett typ av människa är dömd för ngt som ej är lämpligt bland barn )

2013-08-01
Tuttilutta
Tuttilutta

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-08-01
Tuttilutta
Tuttilutta

Jag jobbar inom LSS verksamheten blev så otroligt arg igår när jag läste detta! Okunniga jävla idioter! Dessa människor är bland dom snällaste, omtänksamma, trevligaste jag vet! Människor som gläds för lite, tar ingen föregivet och vill bara få ha ett så "normalt" anpassat liv som möjligt! Dessa jävla egoister i Glasberga, kan stoppa upp nått i r***n och fara åt helvete!! Ursäkta ord valen, men har inget över för sådana människor som inte kommit längre i dagens Sverige!!

2013-08-01
Tuttilutta
Tuttilutta

Men vilken okunskap!!! Autism och DS är ju inga "farlig" diagnoser. Är människor idag verkligen så fruktansvärt fördomsfulla?

2013-08-01
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...