App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vet inte vart jag ska ta vägen

Min son föddes för 8 dagar sen och gråter mer eller mindre konstant sin vakna tid på dygnet vilket är mest på natten. Vad jag än försöker med så blir han inte lugn eller tyst, mat, närhet, ny blöja, ligga i vagnen, ligga på bröstet. Han bara skriker. Så fort min sambo tar honom blir han lugnare. Nu har hon börjat jobba och jag ska klara mig ensam på dagarna. Känner ren o skär panik att jag är världens sämsta mamma, kan inte trösta honom och mina tårar bara sprutar så fort jag ens tittar på honom. Är så rädd över att jag inte kan ta hand om honom ordentligt, fast min sambo säger att jag klarar det galant. Vet inte vart jag ska ta vägen, gråter och gråter och känner mig så vilsen..

2013-08-01
loveisjustyou
loveisjustyou
Gravid i vecka 8

Testa att byta ersättning. Vi körde också på sempers från början men burade till nan plus att vi använde sempers magdroppar. Tog någon vecka sen blev det bättre.

2013-08-08
Heeleena87
Heeleena87

När jag var liten skrek jag konstant, det visade sig att jag var allergisk

2013-08-07
minstjarna
minstjarna

Hipp fungerade här! Många rekommenderade den här på Libero, så vi bytte och vilken skillnad på 1-2 veckor!

2013-08-07
solskensmamman
solskensmamman

Just nu har vi senpers ersättning. Ska köpa NAN i em då flera sagt att det ofta är mildare mot bebis magar. Men vill testa magdropparna i 1,5vecka först o se om det ger effekt så jag inte ändrar allt samtidigt.

2013-08-07
loveisjustyou
loveisjustyou

Perpeuta, wow vilket tips, Udda men ja förstår tanken bakom det. Bryter ihop lite hela tiden känns det som. Så ska absolut pröva. Även köpt sempers magdroppar till lillen..

2013-08-03
loveisjustyou
loveisjustyou

Tack alla ni för stöd och förslag, är verkligen vilset att bli mamma för första gången, man har ju ingen aning om nånting trots att jag läst i mängder i böcker,.tidningar, Internet om det mesta..

2013-08-01
loveisjustyou
loveisjustyou

Vi matar båda två. Min fru tar förnatten fram till tolv sen försöker jag efternatten då hon går upp vid 04 på morgonen o behöver den sömn hon får. Men som det är nu får hon ta han efter att jag matat nattetid då han inte vill somna hos mig eller själv utan enbart vid henne. Min fru stöttar mig enormt och säger hela tiden vilken bra och fin mamma jag är. Har så svårt att tro på det själv bara. Imorn har bvc hembesök hos oss så ska prata med henne då. Vill inte föra över min osäkerhet och alla tårar på vår son. Idag fick min sambo vara hemma från jobbet då jag kände att jag fixar inte det här. Då har hon låtit mig göra mycket för att jag ska inse själv att jag är duktig. Sen har vi även fokuserat på att låta varandra sova då bägge behöver all extra sömn som går inför natten..

2013-08-01
loveisjustyou
loveisjustyou

kämpa på. antagligen känner barnet av di stress ditt dåliga sjäövförtroende och din oro. men förösk bygg upp dej sjäöv.. tänk att det finns ju ingen här nu som kan hjälpa så det e bara för mej att trösta och vyssa och vet du att han har ny blöja, ätit osv så ge bara all din kärlek så ska du se att det snart släpper.
vi har haft perioder då bara ja duger å perioder då pappa bara duger. det e normalt och jättejobbigt men man får inte ta det personligt.
och är din sambo hemma låt henne ta barnet och när du har barnet själv så e du uu liksom själv å då finna det inte så mucket att göra.
tycker åxå du ska prata med bvc de kanske kan ge tips eller få dej att känna dej tryggare i din mammaroll!
lycka till!
du och din sambo e de bästa mammorna erat barn kan få glöm aldrig det!

2013-08-01
osisen
osisen

Testa med ännu mer mat och bärsele.

2013-08-01
solskensmamman
solskensmamman

Jag ammar inte för han tar inte bröstet, han blir mer hysterisk när jag försöker. Pumpar ur mjölk och varvar med att ersättning. Försöker låta han tutta med när han känns lugnare. Skrivit upp och kollat och han äter mellan 500-600ml mat totalt på en dag. äter ca var tredje timme genom hela dygnet, oftare på morgon timmarna då blir det ca varannan eller varje timma i mindre mängder. Han klarar inte av att sova själv i babynestet i vaggan utan ska bara sova på bröstet på min fru. På mig vill han inte ligga så utan skriker. Tror inte det är kolik eftersom han blir lugn hos min sambo. Känns hemskt att jag inte lyckas trösta mitt egna barn. :(

2013-08-01
loveisjustyou
loveisjustyou

Jag kan lägga till att vi också behövde ge lite ersättning som tillägg till amningen. Vår son blev inte helt mätt på min mjölk av ngn anledning och vi gav lite ersättning på kvällen från han var 1,5 vecka ungefär och han blev en nöjd och glad bebis. Sedan fick vi öka till två tillmatningar och sedan tre per dag och det äter han nu och mår toppen. Jag ammar alltid innan han får sin ersättning för att hålla mjölkproduktionen igång.

2013-08-01
Hnoss
Hnoss

Jag kände precis som du i början och även om det inte känns så nu så kommer du snart att känna dig bekväm med det nya lilla livet! Jag hade fullkomlig panik och undrade vad sjutton jag tänkte när jag trodde att jag skulle kunna ta hand om ett barn. Jag var helt säker på att jag aldrig skulle klara att ta hand om vår son. Hade panik över att han var helt utelämnad till att jag skulle ta hand om honom. Vår son skrek också massor i början oavsett vad vi gjorde. Men vi kom på att han inte tålde d-vitamin dropparna och när vi tagit bort dem tog det ett par tre dagar och sedan var han en helt annan bebis. Inget skrik och lugn, glad och harmonisk. Dock tar det tid innan man lär sig vad den lilla vill, det finns ju ingen användarmanual! Vår är 10 veckor nu och jag känner mig hyffsat bekväm i min mammaroll nu och kan inte tänka mig mitt liv utan min son.

2013-08-01
Hnoss
Hnoss

Min dotter är 10 dagar o vi var på Bvc igår o då rekommenderar tjejen att vi skulle ge lite ersättning efter varje amning. Hon trodde att hon inte fick i sig tillräckligt innan hon somnade av utmattning. Haft jobbigt en vecka som sagt just på natte tid. Hoppas det löser sig. Kontakta Bvc. Ps ni mår vår prinsessa jätte bra, hel nöjd o skriker bara när det är mat dax ;).

2013-08-01
Tessan1985
Tessan1985

Jag är helt övertygad om att du precis som din sambo säger kommer klara det galant! Det är en helt ny människa som kommit in i era liv och det tar tid att lära känna varandra. Det är tufft med ny bebis och allra helst i början för det finns inga facit! Prata med din sambo och prata med Bvc, dom är där för att hjälpa och stötta! Ju bättre du mår och ju tryggare du blir desto tryggare kommer lillkillen bli. Stor kram!

2013-08-01
Leiijha
Leiijha
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...