App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Färgning av håret

Jag är en brunett som färgade håret blont inför sommaren. Innan jag visste att jag bar på en liten. Nu är utväxten här! :( Jag har läst en lapp på Willys vid hårfärgerna att man ska undvika att färga håret när man är gravid. Är de någon som vet om det finns något jag kan göra för att få tillbaka min hårfärg och inte skada barent.

2013-07-31
UllaN94
UllaN94

Jag slingade och färgade mitt min kusi. Är frisör och hör det åt mig jag la i rödfärg när det var 7 v kvar och den släppte direkt blev orange efter en v typ. Men unnar var set bra :)

2013-07-31
Idussen
Idussen

Färgade också mitt hår under graviditeten, men ganska sent. Dock var håret redan av dålig kvalité o blev inte bättre av färgning!

2013-07-31
jessicamalin
jessicamalin

Annars kan du ju slinga håret, då når ju inte färgen/blekningen till hårbottnen där det ev kan tas upp av kroppen.

2013-07-31
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 32

Det här är ju ett omtvistat ämne och det finns sakkunniga som säger att det går bra, och det finns de som säger att man ska undvika det... Men vad jag har förstått så har dagens hårfärger blivit mer skonsamma och innehåller färre farliga kemikalier än för x antal år sedan. Det handlar väl om vilken risk man själv är villig att ta. Själv har jag hållit mig till toning under graviditeterna, och inte lika ofta som annars.

2013-07-31
ChildofJune
ChildofJune

Säger som Busan: visst ändras och förnyas utbildningen samt kunskapen inom frisöryrket men det är ju också så att de gpr kontinuerliga kurser och utbildningar för att förnya sig. Jag skulle vilja påstå att min mamma samt alla andra ERFARNA frisörer som har några år på nacken inom yrket går att lita på.

2013-07-31
Bouzidi
Bouzidi

Tack för svar! :) har blivit så uppskrämd med cancerrisker, att de går igenom blodet till fostret och allt vad de står. Då ska jag göra mig av min hemska utväxt :)

2013-07-31
UllaN94
UllaN94

jag har fattat som att hormonet i kroppen kan ställa till det med färgresultatet vid en färgning.
Jag färgade håret å det gick bra men jag blonderade inte å jag antar det är större risk art färgen blir tokig vid blondering.
Vad gäller skadligheten för barnet så är det kanake en sak om man färfar håret ofta men en gång gör knappast till eller från med tanke på allt annat kemikalieskit man får i sig.

2013-07-31
osisen
osisen

Jag slingade oxå mitt hår under graviditeten. Min frisör sa oxå d att d e inget som bevisats att skada barnet.

2013-07-31
Jezzizca
Jezzizca

Jag är en brunett som i alla hår har slingat håret blondt, med blekning. Min mamma är frisör med 30 år inom branschen och jag slingade håret precis som vanligt under graviditeten. Det är ingen bevisad fara för barnet så som alkt annat man bör undvika under graviditeten. Man kan läsa på nästan alla förpackningar och dyligt att inget bör intas eller göras i samband med graviditet. Eftersom de inte kan garantera att det är riskfritt. Men vi gör själva vad vi tror är bäst för oss. :)

2013-07-31
Bouzidi
Bouzidi
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...