App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bilbarnstol framsäte el bak

Hej vi väntar barn i sep och undrar hur andra tänker på med babystolens plats. Vi har köpt en babystolens med isofix och det finns bara i bak. Men har set att andra sättet stolen i fram. Hur tänker ni? Jag tänker på säkerheten. Men även överblicken man har om barnet sitter ifram. Ge gärna råd.

2013-07-29
Soffa98
Soffa98

Vi har haft sonen i fram hela tiden, första 4 månaderna i babyskyddet och nu har vi en annan stol i fram! Känns bäst o ha honom i fram!

2013-07-30
jessicamalin
jessicamalin

Babyskyddet hade vi i baksätet, pga isofixfästet. Sen när vi bytte stol fick han sitta fram. Går alldeles utmärkt! Som någon skrev innan, man lär sig var nappen hamnar och kan känna sig fram. Behöver inte titta... Och vad är det som säger att alla barn någon gång inte vill åka bil? Det är väl olika från barn till barn!

2013-07-29
emmabackman
emmabackman

Fast nu sa jag varför jag har stolen fram. Det underlättar för mig! Och som det står i länken så är det absolut inte farligt stt ha den fram nästan tom bättre!

2013-07-29
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Tack för länken mumtotwo! Ska nog bara ha den fram nu. Känns säkrare så ;)

2013-07-29
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Jag vill absolut inte att mitt barn ska gallskrika för att jag aka hitta en lämplig plats för att stanna och hoppa in o baksätet och stoppa in nappen. Nu behöver jag inte ens titta när jag letat efter nappen för jag vet stt den ligger på antingen höger eller vänster sida om henne. Så jag letar fram den medans jag har ögonen på vägen ich så stoppar jag in den i hennes mun. Jag behöver inte ens titta!! så för mig är det mycket bättre och man lär sig. Varför ska jag göra det svårare än vad det är!

2013-07-29
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Som nyfödd och fram till ca 6-9 månaders ålder åker barnet i ett babyskydd. Det placeras bakåtvänt i fram- eller baksätet och monteras med bilens trepunktsbälte. Om krockkudden kopplats ur av auktoriserad verkstad eller bilen är utrustad med så kallad nyckelavstängning är passagerarplats fram en bra plats för babyskyddet eftersom det ger god uppsikt över barnet. Barnet hålls på plats av det bälte som hör till babyskyddet.

2013-07-29
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Vi har haft det bak. Har läst att en urkopplad airbag kan riskera att utlösas ändå (om man inte betalar dem på verkstaden att ordna det för redan nämnda hutlösa summa). Samt att det är säkrare att ha stolen bak vid eventuell krock.

2013-07-29
ChildofJune
ChildofJune

Vi satte sonen bak då det skulle kostat hutlöst mycket pengar att koppla ur krockkudden på vår bil, och det har funkat utmärkt! Har en liten spegel så jag har lite koll. Kör vi längre sträckor sitter ju oftast ngn av oss i baksätet med honom.

2013-07-29
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 32

Barn ska åka bak!! Herregud är ni inte rädda om dem?! Chansen att överleva krock är betydligt större om dem sitter bak och bakåtvända naturligtvis. Finns bra speglar som man jan köpa och kika bak om man vill.

2013-07-29
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Jag förstår inte hur man kan ha bebisen bal när man kör själv! Ögonen har man ändå på vägen det är inte direkt att man stirrar på bebisen hela tiden! Jag blev sjukt stressad när jah hörde henne gråta där bak och inte kunde stoppa in nappen i munnen på henne för det är det ända som behövs. Och man kan inte alltid stanna hela tiden!

2013-07-29
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

vi har haft babyskyddet fram å sen nästa stol där bak. har funkat fint!

2013-07-29
osisen
osisen

Vi kör både och! Isofix bak och fram sätter vi fast med bältet runt basen. Stängt av air bagen fram. Och det är för att jag kan nå henne när jag kör!

2013-07-29
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...