App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

2 frågor!

Hur länge hade ni era barn vända mot er i vagnen/kärran? Har kikat mycket på Emmaljunga scooter nu och är grymt sugen! Vad tycker ni om den? Svängbara hjul eller fasta? Tacksam för svar! :) ha en fin helg!

2013-07-27
jessicamalin
jessicamalin

Sonen satt framåtvänd från 9 månaders ålder. Dottern är 2 månader och är framåtvänd. Syskonvagnen går inte att byta mellan.

2013-07-28
Liisa89
Liisa89

Tack för era svar!! :)

2013-07-28
jessicamalin
jessicamalin

Med min första dotter hade vi bakåtvänd vagn åt henne (alltså hon satt mot oss) och med min andra dotter bytte vi till framåtvänd mycket tidigare och jag ju berätta att min andra dotter är mycket tidigare i språkutvecklingen än vad min första var. Så jag tror inte det är någon fara med det sålänge man fortsätter prata med sina barn på övrig tid.

2013-07-28
SandyMarie
SandyMarie

Skulle nog vilja påstå att det är samma som gäller nu, som för 20 år sedan. Var inte så länge sedan jag såg ett kort reportage om vilken påverkan en frånvänd vagn har på ex språkutvecklingen, eftersom den som kör kommunicerar mindre med ett barn som sitter bortvänt. Sen kan man såklart ifrågasätta det ur andra aspekter - förhoppningsvis kör man inte runt barnet i vagn hela dagarna, och förhoppningsvis pratar man med sitt barn vid andra tillfällen under dagen ;-)

Personligen för oss spelade det mindre roll då dottern alltid hellre gått från den åldern (1½ då vi köpte vår), och vagnen mest varit med vid längre turer ifall hon skulle bli trött i benen.

2013-07-28
ChildofJune
ChildofJune

Okej, hur gammal är dottern?

2013-07-28
jessicamalin
jessicamalin

Vad man sa för 20 år sen ja, kanske hänt en del sen dess...?

2013-07-28
jessicamalin
jessicamalin

Jo jag har vänt på den vi har nu och han kikar lika mycket som när den är mot mig så varken eller :) Sonen är 8,5 månad så tänkte snart börja klämma o känna på babyproffsen och se om jag får köpa en för sambon :)

2013-07-27
jessicamalin
jessicamalin

Vi har en scooter till vår tjej. Hon är 10 månader snart. Hon gillar att åka framåt och titta på saker. Det är bra med tittlucka i suffletten så kan man ju se dem med :)

2013-07-27
Superhallon
Superhallon

Jag har precis börjat vända sonen som är 6 mån, han vill se sig omkring nu:-) Hade tänkt vänta lite till men han är så nöjd när han ser lite mer av världen!

2013-07-27
AnnaA86
AnnaA86

Våran son fick sitta i sin Emmaljunga scooter när han var tillräckligt stor att kunna hålla uppe sig själv så att säga. Han hade inga som helst problem med att inte se mamma eller pappa, det räckte att höra rösten, och så är det ju ett litet fönster i sufletten där han kikade upp ibland om det blev för tyst

2013-07-27
Bursjoeoe
Bursjoeoe

Vi köpte en scooter när lillan var 1½, med fasta hjul. Och med ett litet fönster i sufletten så jag såg henne även med den uppfälld. Gick bra för henne, hon har alltid varit väldigt nyfiken och ändå vetat om att vi finns med, eller hur man nu ska säga ;-) För min egen skull hade jag dock hellre haft henne vänd mot mig. Blev att vi fick köpa en begagnad sittvagn ganska snabbt då kombivagnen gick sönder, så det blev verkligen första bästa. Men väldigt bra vagn i övrigt!

2013-07-27
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...