App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tänder

Hej, undrar när era barn fick sina tänder och vart. Min fick två tänder nere i mitten vid fem månaders ålder. Sedan mitten sidan nere vid sex månader. Uppe en hörntand vänster vid sju månader och nu vid nio månader uppe en hörntand höger. Alla säger att de inte skall få hörntänder förren vid 18 månader. Men min son har inga tänder i mitten uppe vilket innebär att han inte kan tugga mat. Hur har era fått tänder?

2013-07-26
Johanna 13
Johanna 13

Kan mycket möjlig vara så. Min systers son fick sina första tänder då han va 2,5månad. även min syster fick sina första då hon va 3månader. Är jätte olika. Finns barn som föds med tänder.

2013-07-27
EmmaSa
EmmaSa

Min son har den senaste veckan dreglat väldigt mycket, det typ rinner ur munnen på honom och han gallskriker rätt ut ibland å är väldigt missnöjd och ledsen. Han äter hela tiden på sina händer oxå. Kan det vara tänder på g trots att han bara är 9,5 vecka??!!

2013-07-27
Danielsodermyr
Danielsodermyr

Min son fick dom första tänderna när han va 4 månader. de va dom två nere i mitten. 2v efter kom två tänder uppe i mitten. Efter de har det rullat på. Han är nu 1år och har 14 tänder. Märkte på honom då tänderna kom att han blev lite gnällig och ville ha allt i munnen plus att han dreglade jätte mycket. Hörntänderna kom nu sist och efter de har han inte dreglat nä mer.

2013-07-27
EmmaSa
EmmaSa

Min son började dregla, bita vid 3 månader. Vid 5 var han hysterisk ibland med o bita o gnälla men dröjde en månad till innan dom kikade fram!

2013-07-27
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Jag misstänkte tänder när min son började dregla å gnaga på allt. Men det tog ett tag innan första tanden tittade upp. Han blev grinig och sov dåligt tre dagar senare såg vi något vott i munnen och kände efter och det visade sig vara en tand. Man kan känna med fingret om det är något vasst, brukar kolla min lille när han gnager å e ledsen. Ger honom kyld bitring har alltid en i kylskåpet och en han har så att det alltid finns en kall bitring. Det är toppen han älskar sina bitri ga så länge de är kalla.

2013-07-27
Johanna 13
Johanna 13

Här gick det fort. Plötslig var det två vita streck. Tog ett par minuter innan jag förstod att det var tänder just eftersom han var så tidig..

Det normala är väl att första tanden dyker upp runt 6mån men det finns de som inte får sin första förrän de är runt året också.

2013-07-26
Levena
Levena

Hur lång tid tog det från att ni märkte att tänderna var på gång, till att de växt ut?

2013-07-26
Adde86
Adde86

Min son är snart 4 månader o han dreglar väldigt mycket samt gnager på sina små händer o på sina bitringar. Jag kan inte se några tänder än men tandköttet är vitare i underkäken (där mittentänderna sitter) Så det blir att avvakta och se om d kommer några små pärlor än 😊

2013-07-26
Adde86
Adde86

Jag är inte orolig bara undrande. När de frågar om han fått tänder så berättar man och då får man altid frågan är du säker på att det är hörntänder. Han skall inte få det ännu. Men jag tror att han får sina övre framtänder så småning om. Skönt att veta att fler barn fått tändre tidigt. Min kusin har en son som är 10 månader och han har en tand nere så man undrar om min son var tidig men det varierar väll från barn till barn.

2013-07-26
Johanna 13
Johanna 13

* vid den åldern hade min son i princip fått alla mjölktänder... Skulle det stå. Han saknade nån enstaka kindtand.

2013-07-26
Levena
Levena

Det där med hörntänder vid 18 månader kan "alla" slänga sig i väggen med. Alla barn är olika och vid den åldern hade min son redan fått alla sina mjölktänder. Vid 3 mån fick han de två övre framtänderna, 5mån de två nedre strax följt av alla hörntänder (han fick i princip 1 tand per vecka i en månads tid). Sen har kindtänderna kommit efter hand därefter. När de första tänderna kom sa bvc-sköterskan "Oj! men nån måste ju vara tidig också.."

Om du är orolig över framtänderna så föreslår jag att du pratar med bvc eller tar kontakt med tandvården och kollar med de om det är normalt eller ej.

2013-07-26
Levena
Levena

Min fick sina första där nere i mitten strax efter 6 månader. Sen kom en till snabbt på vänstra sidan av dom. (Från mitt håll sett) och nu har det kommit en framtand och den bredvid framtanden på vänster sida. Från mitt håll sett också! :) Så här har de typ bara kommit på ena sidan än! ;P

2013-07-26
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...