App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

tappar hår av amning?

Jag har alltid haft tjockt och mycket hår på huvudet. Jag helammar min dotter och har märkt att jag tappar mer hår än vanligt. Men de senaste tre veckorna tillbaka tappar jag drösvis. Min mamma påpekade att det hade blivit tunnare framtill. Jag vet att b-vitamin och järnbrist kan påverka att man tappar håret, men jag tycker att jag får i mig de rek dagliga intaget. Någon annan som har upplevt liknande? och är det någon som vet om man går tillbaka till det vanliga efter att ha slutat amma?

2013-07-26
Fillie
Fillie

Skönt att höra att det med största sannolikheten växer tillbaka. Och om inte så är jag fin ändå :) lite svårt bara att känna så nu, med lite sömn så påsarna hänger under ögonen, likblek trots sommar ( fast det är troligen de flesta småbarns föräldrar ) och nästan lika lite hår som dottern ( nä så illa är det inte än :)

2013-07-27
Fillie
Fillie

Har tappat massor ca 3-4 mån efter FL, oavsett om jag ammar eller bara flaskmatar. Växer tillbaka efter ett tag (tappade så jag fick kala fläckar...).

2013-07-26
solskensmamman
solskensmamman

De är aldrig bra att ha håret uppsatt då det kan ge tryckskador så håret går av hårbotten behöver också få andas och de gör de bäst i utsläppt hår. Vet ju själv hur smidigt de är o sätta upp håret och kan därför rekommendera att istället för toffs så använd hårklämma eftersom de inte sitter fast lika hårt :)

2013-07-26
Barafija
Barafija

Det är väl snarare regel än undantag att man tappar håret efter en graviditet och förlossning? Är i alla fall vad jag fått lära mig. Jag ammade inte och började tappa mängder med hår när dottern var runt halvåret. Min frisör sa att det är fullt normalt, och också att hon såg att det var nytt på väg, så det ska inte vara något att oroa sig över :-)

2013-07-26
ChildofJune
ChildofJune

Jag sökte hos doktorn efter nästan 8 månader och fick de jag skrev ovan som svar. Blivit lite bättre men tappar ändå. Kan de ha nåt med att jag också nästan alltid har håret uppsatt? Tänkte att du som är frisör kanske kan det :)

2013-07-26
jessicamalin
jessicamalin

hej jag är frisör och fick lära mig under min utbldning att efter förlossningen sjunker östrogennivåerna och håret går in i en så kallad "vilofas" de brukar återgå till de normala efter ca,3-4mån. Så du behöver nog inte vara orolig :)


Om de inte blir någon bättring och du tappar hår fläckvis så kan du lida av alopecia areata och de måste man söka hjälp för hos doktorn.

2013-07-26
Barafija
Barafija

Dottern är 4månader. skönt att höra, och håller tummarna för att det stämmer.

2013-07-26
Fillie
Fillie

Hur gammal är barnet? Jag har tappat massor med hår sen förlossningen och jag har inte ammat alls nästan. Nu är håret jätte tunt, (brukar ha tjockt annars) men är på väg tillbaka! Jag sökte för det, och då svarade dom att det är hormonerna dom ställer tillbaka sig till det normala som det var innan graviditeten.. Och att det ger sig så småningom!

2013-07-26
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...