App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förbereda amning

Jag hade svårt att amma min dotter när hon var nyfödd, hade för lite mjölk och bara ena bröstet "funkade" Nu väntar jag min andra dotter som är beräknad i September och är lite nervös att det ska bli detsamma igen :/ Jag undrar om det finns något man kan göra innan förlossningen som kan öka mjölken?

2013-07-26
Supermamma1991
Supermamma1991
Gravid i vecka 26

Bartmar: jag säger som du, drick mycket vatten!! Jag dricker mer än en liter varje dag men vissa dagar är jag lite sämre på de å då märker jag direkt att det inte finns lika mycket mjölk.

2013-07-26
Jenniferhagen
Jenniferhagen

loveisjustyou - grattis till bebisen :-)

Eftersom du precis födde så tror jag inte att din produktion kommit igång ordentligt, och han skriker antagligen för att han är hungrig och det inte kommer något. Mjölken brukar rinna till först tredje eller fjärde dygnet. Jag kämpade som sjutton på BB och vi åkte hem 2 dygn efter att dottern föddes. Jag var sjukt stressad och upprörd över bemötandet på BB, och det räckte att jag kom in genom dörren hemma, sjönk ner i soffan och så började mjölken rinna. Sen fick jag inte till det av andra orsaker, men att det ännu bara kommer några droppar för din del behöver absolut inte betyda att det inte kommer mer snart :-)

2013-07-26
ChildofJune
ChildofJune

Fick tips från min mormor att dricka öl (utan alkohol förstås)! Det ges tydligen till nyblivna mammor på vissa avdelningar om jag förstått det rätt och enligt mormor fick man alltid det förr i tiden. Det ska tydligen sätta igång mjölkproduktionen enormt! Har inte testat själv då jag absolut inte klarar av smaken...

2013-07-26
Hnoss
Hnoss

Fick sonen i onsdags och amningen är inte igång. Han vill liksom inte snutta alls. Försöker och han suger bra i några tag, släpper sen och skriker sig högröd. Försöker klämma lite samtidigt men är bara ynka droppar som kommer. Fick ingen hjälp på BB alls, åkte hem 12timmar efter förlossningen. Nu ska vi dit imorn för pku prov och då ska dem sätta sig ner och hjälpa oss komma igång mera. Har gett ersättning hittills men vill så gärna kunna amma.

2013-07-26
loveisjustyou
loveisjustyou

Jag är i liknande situation. Lyckades inte med amningen med första och väntar syskon i oktober. Tänkte ta upp frågan med min BM nästa gång och höra med henne.

För min del har jag lyckats reda lite i varför det gick som det gjorde, omständigheterna runt och sådär. Kommer kanske inte att lyssna så mycket på råden från personalen på BB denna gång, för känner i efterhand att de faktiskt försvårade situationen för dottern och mig. Och för egen del tror jag att det var många mentala spärrar, nu vet jag mer, och känner mig säkrare i situationen, så jag hoppas att det ska gå bra.

Jag har fortsatt att ta folsyran även efter första trimenstern, läste att det kan hjälpa mjölkproduktionen.

2013-07-26
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...