App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

nervös inför barnvagn på buss

Är jag den enda som är nervös inför de första gångerna med barnvagn på buss? Tänker redan katastroftankar, tänk om bebisen under resans gång bajsar asssmycket, hur gör man då liksom?? Bara stiger av? Ska få mitt första barn snart och är helt enkelt nervös inför dessa bussresor med barnvagn, någon annan som varit nervös inför detta?

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

Där jag bor tar det ca 30-60 minuter beroende vart man ska.

Jag skulle byta blöjan i bussen om barnet skriker pga bajs i blöjan men om barnet är lugnt så väntar jag tills hållplatsen. Beror ju också på om barnet bajsat i början av resan eller när vi snart är framme vid hållplatsen.

En gång när jag skulle åka buss med barnvagn själv (brukar ha med mig min sambo,som kan hjälpa till när jag ska av och på bussen med vagnen) så hjälpte min sambo till med vagnen när jag skulle på bussen och vinkade hejdå, för han skulle inte följa med då.

Jag och min lille son åkte den buss-sträckan som vi brukar åka och när vi närmade oss hållplatsen där vi skulle gå av så tryckte jag på stoppknappen för barnvagn i god tid för att chaffören skulle hinna stanna, men han körde förbi busshållplatsen och jag tryckte på stoppknappen igen men han gasade på och jag fick ställa mig upp och skrika:jag ska av här!

och då tvärbromsar chafören och stannar vid en hållplats mycket längre bort än den hållplats som jag skulle av vid. Men inte nog med att han kört förbi hållplatsen han hjälpte inte till med att bära ned vagnen utan en annan passagerare hjälpte mig.

Så äntligen av bussen och fick börja gå tillbaka mot centrum där jag skulle varit av bussen. Rädd,arg och besviken över denna händelse och oroar mig nu alltid för att åka buss med barnvagn. (dessa bussar är av den äldre modellen som har branta och höga trappor) finns endast en ny buss som är lägre för att underlätta för oss.

2013-07-25
Smulan4ever
Smulan4ever
Barn på 2 år och 5 månader

Jag brukar ha med mig Liberos engångsunderlägg när jag är hemifrån. Skulle jag behöva byta där det inte finns skötbord så lägger jag underlägget i liggdelen på vagnen och byter där. Nu åker jag ju aldrig buss men i nödfall borde det ju funka att göra på bussen också.

2013-07-25
Bartmar
Bartmar

Ska berätta en hemsk sak.. Jag har åkt buss många gånger med min dotter och allt har alltid gått bra men så en gång när min syster passa henne skulle dem åka och handla så dom går på bussen som vanligt. Hon har åkt buss tusen gånger med barn och djur. Men denna gången tog min syster upp min dotter ur vagnen och satte sig på en plats tur va väl det. Busschauffören köra som en riktig f*tta och hela vagnen bara far omkring i bussen och välte. Även om min syster stått vid vagnen hade den vält. Min syster ringde direkt när hon gått av bussen och berätta för mig, och jag blev så klart fly förbannad. Nu gick de ju bra men tänk om min 4månaders dotter legat i vagnen och flögit omkull :/

2013-07-25
GISN
GISN

Jag förstår dig ungmamma! Har turen som har egen bil och skulle nog inte ta bussen i onödan. Olika hur man är men jag blev lätt stressad i folksamlingar när bebisen skriker. Men är du van annars att åka buss så tror jag du fixar detta. Förbered dig med matning innan så är bebis förhoppningsvis lugn och är det trångt på bussen så finns det säkert nån snäll själ som hjälper dig. :)

2013-07-25
beckusen
beckusen

Jag är inte nervös över att dom skriker eller bajsar!

2013-07-25
Liisa89
Liisa89

Jag bor i centrum så det är inte ofta jag kommer på med min vagn. Speciellt inte nu när det är en dubbelvagn. Folk här blir dessutom sura när man tar upp all plats med vagnen och de som ska gå förbi har ingen förståelse alls och puttar på vagnen när dom går förbi istället för att klämma sig förbi sent. Så ja då går jag hellre!

2013-07-25
Liisa89
Liisa89

Catpuss - kan vara så att jag är nervös nu, brukar vara det inför mycket men väl på plats är det ingen stor grej så vi får väl se :)

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

Oj.. Tänkte inte äns tanken..men ja var riktigt nervös över om bussen skulle krocka eller nått annat.. Fortfarande nervös när dottern åker buss!!

2013-07-25
Linz
Linz
Bebis på 11 månader

Catpuss - du har kanske rätt i det du säger i texten kanske jag låter grymt nervös men är egentligen inte så jättenervös, kollade bara efter tips så ta det lugnt ^^

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

Jag har aldrig behövt byta på bussen heller, men nöden har ingen lag. Det ärbara till att slappna av och ta det som det kommer. Oftast ställer vi mammor högre krav på oss själva än vad omgivningen gör. Som sagt så är folk medvetna om att bebisar bajsar och det är inte särskillt många som skulle reagera om det börja lukta lite om din bebis - möjligtvis skulle de hysa sympati för dig när de ser paniken i dina ögon ;) Det är först vid längre färder (om bebis riskerar bli extra röd i rumpan) som det kan bli relevant att byta på bussen.

Är det täta avgångar mellan bussarna kan man ju kliva av om man känner för det, men så som jag bor skulle jag åka resan färdigt och sen uppsöka första bästa skötrum.

2013-07-25
Levena
Levena

Vill inte verka helt dum men aldrig sett någon byta blöja i vagnen och absolut kan saker verkar helt naturliga för er som är mammor men jag som ska bli mamma för första gången är ju såklart lite nervös och har mycket att lära :)

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

Oftast är folk snälla och hjälper en på/av med vagnen om så behövs.

 

So what ifall bebis bajsar eller skriker? Bebisar gör det oavsett var de befinner sig och det vet folk och de flesta tar faktiskt ingen notis av det. Om du inte ska åka jättelångt så är det ju bara att invänta att rätt hållplats kommer och sen hitta första bästa skötrum medan har du en längre resa, tja då får du byta på bussen. Där jag bor är det minst 30-60 min mellan bussarna och ibland ett par timmar. Finns inte på världskartan att jag skulle kliva av bara för en bajsblöja.

 

Slappna av! Det finns inget att vara nervös för. Det skulle vara den gamla modellen på spårvagnar om du bor i eller besöker Göteborg, men då är det bara att sitta och se glad ut tills en nyare med lågt golv kommer eller ta bebis i bärsele.

2013-07-25
Levena
Levena

Byt blöjan i vagnen?

2013-07-25
Idussen
Idussen

Jo jag va också nervös. Är fortfarande, så jag slutade åka buss och började promenera istället

2013-07-25
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...