App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

nervös inför barnvagn på buss

Är jag den enda som är nervös inför de första gångerna med barnvagn på buss? Tänker redan katastroftankar, tänk om bebisen under resans gång bajsar asssmycket, hur gör man då liksom?? Bara stiger av? Ska få mitt första barn snart och är helt enkelt nervös inför dessa bussresor med barnvagn, någon annan som varit nervös inför detta?

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

Där jag bor tar det ca 30-60 minuter beroende vart man ska.

Jag skulle byta blöjan i bussen om barnet skriker pga bajs i blöjan men om barnet är lugnt så väntar jag tills hållplatsen. Beror ju också på om barnet bajsat i början av resan eller när vi snart är framme vid hållplatsen.

En gång när jag skulle åka buss med barnvagn själv (brukar ha med mig min sambo,som kan hjälpa till när jag ska av och på bussen med vagnen) så hjälpte min sambo till med vagnen när jag skulle på bussen och vinkade hejdå, för han skulle inte följa med då.

Jag och min lille son åkte den buss-sträckan som vi brukar åka och när vi närmade oss hållplatsen där vi skulle gå av så tryckte jag på stoppknappen för barnvagn i god tid för att chaffören skulle hinna stanna, men han körde förbi busshållplatsen och jag tryckte på stoppknappen igen men han gasade på och jag fick ställa mig upp och skrika:jag ska av här!

och då tvärbromsar chafören och stannar vid en hållplats mycket längre bort än den hållplats som jag skulle av vid. Men inte nog med att han kört förbi hållplatsen han hjälpte inte till med att bära ned vagnen utan en annan passagerare hjälpte mig.

Så äntligen av bussen och fick börja gå tillbaka mot centrum där jag skulle varit av bussen. Rädd,arg och besviken över denna händelse och oroar mig nu alltid för att åka buss med barnvagn. (dessa bussar är av den äldre modellen som har branta och höga trappor) finns endast en ny buss som är lägre för att underlätta för oss.

2013-07-25
Smulan4ever
Smulan4ever
Barn på 3 år och 11 månader

Jag är inte nervös över att dom skriker eller bajsar!

2013-07-25
Liisa89
Liisa89

Jag bor i centrum så det är inte ofta jag kommer på med min vagn. Speciellt inte nu när det är en dubbelvagn. Folk här blir dessutom sura när man tar upp all plats med vagnen och de som ska gå förbi har ingen förståelse alls och puttar på vagnen när dom går förbi istället för att klämma sig förbi sent. Så ja då går jag hellre!

2013-07-25
Liisa89
Liisa89

Catpuss - kan vara så att jag är nervös nu, brukar vara det inför mycket men väl på plats är det ingen stor grej så vi får väl se :)

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

Oj.. Tänkte inte äns tanken..men ja var riktigt nervös över om bussen skulle krocka eller nått annat.. Fortfarande nervös när dottern åker buss!!

2013-07-25
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Catpuss - du har kanske rätt i det du säger i texten kanske jag låter grymt nervös men är egentligen inte så jättenervös, kollade bara efter tips så ta det lugnt ^^

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

Vill inte verka helt dum men aldrig sett någon byta blöja i vagnen och absolut kan saker verkar helt naturliga för er som är mammor men jag som ska bli mamma för första gången är ju såklart lite nervös och har mycket att lära :)

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

Byt blöjan i vagnen?

2013-07-25
Idussen
Idussen

Jo jag va också nervös. Är fortfarande, så jag slutade åka buss och började promenera istället

2013-07-25
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...