App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

förlossningssmärta

Hej! Hur upplevde du smärtan under just din förlossning? Vad var värst och vad använde du som smärtlindringsmetod? Ska föda själv om 3 veckor och jag vet att varje förlossning är inte den andra lik, Jag har väldigt bra inställning och tycker det ska bli häftigt! Men alltid kul att höra vad andra kände osv! Kram

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

min förlossning varade i 36 timmar, jag provade lustgas efter ca 12 timmar, hade innan det fått en ''sovdos'' med morfin och sömntabletter, men min ''apparat'' man mäter värkarna i var trasig för den registrerade knappt värkarna, så dom visste inte att jag hade så jävla ont att jag inte kunde sova iallafall. så i drygt 7 timmar så hade jag värkarbete med sömntabletter i kroppen. taskigt.. då värkarna började göra riktigt ont så jag knappt klara av det tog jag lustgas, men lustgasen kasta jag åt helve**e, förstod inte varför man fick en sån jobbig grej, det kändes snurrigt i huvet men magen gjorde ju förjä*la ont iallafall. efter kanske 20 timmar så började jag spy, hade fortfarande inte tagit någon smärtlindring, kved och klaga efter en undersökning ( hade tidig vattenavgång ) så dom ville inte titta av infektionsskäl. efter ca 34 timmar fick jag min undersökning och var öppen 5cm så det var OK att få epidural. tyckte knappt den hjälpte alls, men efter det öppnade jag mig fort som fan och fick snabbt krystvärkar, ena barnmorskan rullade in en bärbar toalett och sa att jag skulle kissa.. sureeee, höll på krysta ut ungen där.. tillslut när de blev skiftbyte kl 07.00 så sa dom att jag skulle krysta om jag kände för de och 20 min senare kom min lilla prins, kände mig helt bedövad, huvudet gjorde ondast, kände hur jag sprack där nere... efteråt fick jag akupunktur, tabletter i rumpan, urintömning just för att min moderkaka hade fastnat där inne, kom en doktor o skulle försöka få ut den men utan resultat, då jag blödde som fan så skulle dom köra upp mig på operation, men doktorn körde bara in handen i hela härligheten och drog ut den för hand, detta tog 10 min och var värre än själva förlossningen,  och efter de sydde dom ihop mig..allt som allt förlora jag 1.5 liter blod och fick blodtransplantation på natten då mitt hb var lågt, var vaken sammanlagt 65 timmar men det var det såååååå väärt :) ca två veckor efter hade jag ont efter stygnen och åkte på en livmoderinfektion. men nu 3 mån senare är allt som vanligt, mensen är tillbaka och allt är frid och fröjd.  Personligen tycker jag du ska ta all bedövning du kan få :) onödigt att ha ont när man egentligen inte behöver det :) krystvärkarna är ''sköna'' - man kan äntligen göra något själv som man vet hjälper i slutändan :) lycka till och tänk på att ingen förlossning är den andre lik ! :) /// en annan 94 mamma :)

2013-08-07
noahsmammi
noahsmammi
Bebis på 9 månader

Jag födde vår son för 10 veckor sedan och använde lustgas och epidural. Jag fick epiduralen ca 6 timmar in i förlossningen, fram tills dess använde jag lustgas och den började jag använda först efter ca 3 timmar på förlossningen. Epiduralen fick jag påfyllt flera ggr under ungefär 12 timmars tid. Sista 6 timmarna ca så tog inte epiduralen i vänster ljumske. Och de sista 3-4 timmarna innan sonen föddes fick jag inte påfyllning av epiduralen då de ville att jag skulle känna krystvärkarna när de väl kom. Jag tyckte inte det gjorde så fruktansvärt ont som jag trodde att det skulle göra. Visst kändes det och inte var det skönt inte, men man klarar det och det är en oerhört häftig upplevelse. Krystvärkarna var ganska så befriande, äntligen fick man göra något! Dock gjorde det oerhört ont när min lilla skulle ut då de tog ut honom med hjälp av sugklocka pga huvudbjudning och trött mamma. Men återigen var det en smärta som man faktiskt tar sig igenom. Och känslan när min pojke lades upp på min mage efter allt krystande var så häftig att jag aldrig kommer att glömma den! Jag skulle utan tvekan kunna göra om det igen! Men det får dröja ytterligare några år ;) Nu ska vi koncentrera oss på vår lilla kille först :)

2013-07-27
Hnoss
Hnoss

Jag hade lustgas i ca två timmar innan krystvärkarna började, jag älskade den! Man blir snurrig i bollen på ett underbart sätt ;) sedan hade jag krystvärkar ca en timme innan sonen kom, det gjorde inte så ont men var väldigt utmattande! Brann till en sekund när huvudet tittade ut, sedan var det piece of cake :) Hade dock djävulsk träningsvärk i hela överkroppen i flera dagar efteråt!

2013-07-26
McLarsson
McLarsson

Känner igen mej i osisens svar!
När vi kom in var jag öppen 5 cm o då hade jag varit hundra på att de bara var sk förvärkar som ja läst mej till att man skulle få cirka 2 dygn innan! Jag mockade stallet o fixa alla stallsysslor på morgonen o fm o de ända ja gjorde när de kom en värk var att stanna upp o vänta ut den!
Väl inne på sjukan gick allt fort och jag kommer ihåg hur naturligt de blev att börja krysta när krystvärkarna kom igång... Våga lyssna på kroppen så kommer de gå kanon!
Jag testade lustgasen på några värkar innan krystandet kom igång då la ja undan den o lyssnade helt på kroppen o barnmorskan!
De sved o brände en del o ett tag tänkte jag i huvidet att shit detta kommer aldrig gå men bet ihop o tog i mer, 10 min tog de från att krystvärkarna kom igång tills sonen låg på magen!

Kan lätt säga att när jag bröt benet o väntade på ambulans 20 min de var fasan värre! På förlossningen vet man ju att något gott kommer ur all smärta 3

Lycka till!

2013-07-25
Plomman
Plomman

med första gjorde det inte så ont, varken jag eller förlossningsbarnmorskan kunde se att det var riktiga värkar med sin ctgmaskin. Vi blev hemskickade men fick vända ganska så direlt då jag plötsligt höll på å bajsa ner mej. . eller ja bebis var påväg ut :-)
med andra barnet sov min man medan jag låg i sängen med värkar.
jag klockade och runt fem vaknade sonen och kom in till oss och då låg vi och småpratade runt 6 , 6, 30 väckte jag mannen och sa att du behöver inte åka till jobbet jag har regelbunda värkar .
ringde mamma och förlossningen. jag duschade och i duschen, va ju tvungen å raka mej å sånt å där hade jag värkar väldigt ofta så när ja kom ut igen började jag klocka å då va det ungefär 2min emellan så ja ringde mamma igen och sa att vi möts vid sjukhuset istället för vi hinner inte vänta.. jag har alltså fortfarande inte speciellt ont. Det e inte skönt men så ont gör det inte
vid sjukhuset säger jag hejdå till grabben småpratar med mamma å säger att ja jag har ju värkar varannan var tredje minut nu så jag vågar inte åka till det andra sjukhuset som de på förlossningen ville.
på sjukhuset sitter bm och studerar mej och ctg mätaren.. hon ser när jag får värkar, inte på mej utan på mätaren. och upprepar flera ggr att det inte är normalt att vara så oberörd av värkarna, att hon aldrig varit med om att man inte kan tyda på någon att de har värkar mer än via ctgmaskinen.
du rör ju inte en min sa hon flera ggr å bara stirra (kändes lite konstigt att hon titta så på mej, kände mej som ett djur på zoo)
mitt sätt att hantera värkarna var att sluta prata och vänta ut dem så det var så man såg min smärta, genom att jag blev tyst och stilla. Det är ju inte så att jag inte känner något men jag är bra på att leda bort smärta å har alltid varit så länge jag får göra det själv.
sen var det dags att krysta. Då gjorde det ganska ont, sved och en gång brände det till rejält, antar det va då jag sprack. Då klämde jag fram ett litet aj. i övrigt så tänkte jag för mej själv att nej detta gör jag inte fler ggr, jag kan genomleva det men jag vill inte göra det igen, nu är jag klar! Så jag antar det gjorde rätt ont just då när hon skulle ut.
Så summan av kardemumman. det gör ont att föda barn men det går absolut att genomleva det utan smärtlindring ;-)

2013-07-25
osisen
osisen

Kändes mest i ljumskarna på mig, det jag inte var beredd på var att det skulle göra så ont att röra sig. Kändes bäst när jag låg helt stilla och var tyst:-) Hade lustgas och epidural, epiduralen tog bort all smärta i ca en timme sen kom det tillbaka mer och mer. Lycka till, du har en otroligt häftig upplevelse framför dig!

2013-07-25
AnnaA86
AnnaA86

Hej! Härlig inställning, klart att alla förlossningar är olika. Jag tänkte hela tiden, de kommer bli värre, detta är bara förvärkar. Så när jag gick hemma med riktiga värkar förstod jag inte det.. Duschade x antal ggr på natten. När vi kom in var jag öppen 7cm, hade bara lustgas! Lita på din kropp & behöver du smärtlindring finns de ju massor av bra alternativ! Lycka till. *pepp-kram*

2013-07-25
Hannis89
Hannis89

Jag hade ingen bedövning. Tyckte det var allra värst sista timmarna innan jag fick försöka krysta. De hade satt värkförstärkande dropp och jag upplevde ingen paus alls mellan värkarna, så fort den ena började klinga av började det om, så jag var totalt slut. Sen var det extremt smärtsamt precis när huvudet skulle ut, men krysta gjorde jag ändå 'bara' en halvtimme. Det hade nog gått snabbare om jag inte varit så trött, upplevde att värkarna kom väldigt oregelbundet, och sköterskan var och vred på droppet flera gånger under de där 30 minuterna.

2013-07-25
ChildofJune
ChildofJune

Hej, jag hade också en bra inställning före min förlossning. Tyckte det skulle bli kul att föda barn, och häftigt så klart! Det allra jobbigaste va i taxin Påväg in, då hade jag som mest ont. När jag kom in fick jag epidural å sen sov jag i två-tre timmar tills barnmorskan kom in å sa att jag va öppen tio centimeter och va tvungen att stå upp och gå runt/vicka på höfterna för att få bebisen att komma längre ner. Krystvärkarna va inte så jobbiga och gjorde inte speciellt ont. De som gjorde ont va när huvudet nästan va ute. Då spände och töjdes det som bara den!! Lycka till! :)

2013-07-25
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Med första så var de ryggsmärtan som var värst.. Kändes som om nån försökte knäcka den.. Använde bara lustgas, var försent md petidin eftersom allt gick fort! Med nummer två så var det förstås att ja visste att han inte levde :/ men krystvärkarna kom direkt efter bm stack hål på hinnan.. Och de var intensiva och minns ja fick panik, riktigt hemska! Tog lustgas och fick petidin 10 min innan bm stack hål!! Även hör snabb förlossning!

2013-07-25
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

Första fl då hade jag akupunktur, lustgas och epidural. Andra fl fick jag tens, lustgas och spinal (epidural) och den började verka på typ två röda och jag valde att inte ha lustgasen i slutet, kände mig väldigt stark och så. Det var hanterbart så att säga...hade iofs bara krystvärkar i ca 6min så snabbt gick det i slutet :-)

2013-07-25
Blomman79
Blomman79

Lustgas och akupunktur (som hjälpte bara i 45min) det värsta var att jag kände att klitoris sprack, men det görde den inte :)

2013-07-25
hanifa247
hanifa247
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...