App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Någon som INTE gick på föräldragrupp?

Är det någon mer än jag som känner att de inte vill gå på föräldrar gruppen eller inte gjort det ? Vad gjorde ni isf för att vara pålästa om alla bedövningsmedel osv ? Finns det något ni lärt er där som man borde veta ? Har två månader kvar till BF och vet inte riktigt hur ja vill med föräldragruppen .. Tacksam för lite hjälp :)

2013-07-25
HannaHnr22
HannaHnr22

Vi gick inte pratade mycket med min bm om förlossning, bedövning mm vi hade så mycket att göra att vi inte hann, gick på föräldrar grupp efter vi fick bra kontakt i min grupp och träffades väldigt ofta set va kul😊

2013-08-07
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

Jag gick på första träffen men kom inte tillbaka någon mer gång.. Ingenting för mig!

2013-08-07
Bursjoeoe
Bursjoeoe

Vi tyckte att det va bortkastad tid helt enkelt :( helt värdelöst....vi hade inga barn innan men det kändes som att vi redan visste det dom sa där :( det som var bra va att vi fick nya vänner :)

2013-08-07
Kirsi92
Kirsi92

Gick på vår föräldrargrupp å tyckte nog det va rätt nyttig info vi fick å en bra BM som höll i den, sen ha vi följt varann efter men jag har nog varit den som mest hållt mig borta, kände rätt fort att det va trevliga människor men hade inget intresse å skaffa nya vänner bara för att vi har barn i samma ålder, men har ju vänner sen innan med barn i samma ålder å sen dom gamla vänner utan barn är oxå en viktig del i vår gemenskap. Så kände helt enkelt inte att jag å sambon klickade men nån på nå djupar plan men hängt med på några fika ibland å setts på öppnan. Flyttade från ett område till ett annat då dottern va 5 månader å fick av en slump kontakt med en tjej via fb som bor i vårt område oxå med en bebis i dotterns ålder å en tjej på några år äldre å vi klickade nästan mer än dom andra mammorna i vår föräldrargrupp, brukar ses å promenera å leka lite med våra barn, sen här i området som e bra mer barnvänligt än vårt förra finns de många barn i olika åldrar så tror inte lillan kommer sakna å ha nån å leka med. I gruppen kändes det mest som dom pratade om dyra barngrejor å man skulle va med på så många aktiviteter som möjligt annars va de nästan synd om barnet, vi ha inte jätte mycke pengar, ha så vi klarar oss men inte råd å fika flera dar i veckan på stan å köpa märkesgrejor från utlandet så nja tyvärr vi passade nog inte in i vår grupp än om dom e trevliga, som bekanta kan va. Va gäller föräldrargrupp vs läsa på själv, så gå en gång å se vad de e sen kan du ju tacka nej sen om det inte passar. Tyckte det va ett bra tillfälle å få ta upp sånt man läst själv om man ville bolla lite å se vad andra tyckte. Men gick nog mycket för den gulliga bm vi hade ;)

2013-08-06
ica_86
ica_86

Jag funderade inte så mycket. ville inte ha smärtlindring men läste på om allt som fanns. kände efter vad jag absolut inte kunde tänka mej, som sterila kvaddlar och lustgas. Sen så skrev vi i förlossningsbrevet som jag gjorde hos BM att jag ville att BM på förlossningen skulle råda mej till vad som var mest lämpat för det skede jag var i osv. Jag kände att jag har ju inte en aning om hur ont det kommer göra, om vad som passar bäst osv. Nu födde jag dock som önskat utan bedövning så det blev aldrig ett problem att välja. :P

Andra gången gjorde vi aldrig något förlossningsbrev.

2013-08-06
osisen
osisen

Det där med att träffa andra mammor och skapa nya kontakter är ju inte fel häller men bor i en liten håla så känner i stort sett alla som ska få barn nu så för den delen är de ju ingen idé :) hade nog gått för den saken om ja bott i en större stad :)

2013-08-06
HannaHnr22
HannaHnr22

Tack för alla svar :) hjälper mig mycket faktiskt !! Har undrat om ja kommer missa något men verkar som ja kan ta reda på det själv :) .. Tycker oftast att man fått mycket info på BM tiderna varannan vecka och de är nog mycket att ta in , mycket som man blir skrämd av där så att gå på föräldragrupp skulle nog bara skrämma upp mig !! Känner mig rätt lugn ändå inför förlossningen förutom vad jag ska ha med dit och vad för smärtlindring vad hade ni eller tänker ha /funderat på att ha ?! :) tack igen allt känns mycket bättre och ja ska läsa på mera hemma :)

2013-08-06
HannaHnr22
HannaHnr22

Hur spännande som helst! Klart stolarna inte är dom bästa! Men så nyttig information och dessutom visar dom en jätte bra film om amningen!

2013-07-25
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Jag hade velat gå i föräldragrupp, men här där jag bor har de dragit in på den. Istället har de en kväll med info från barnmorskor. Plus att jag läst massor själv, mest på nätet, och även varit på infomöte på Danderyd där jag valde att föda.

2013-07-25
Hnoss
Hnoss

Jag gick på föräldragrupperna men där lär du dig inte mer än vad du kan lära dig hemma genom vårdguiden och böcker. Kan tipsa dig om boken " Att föda" med Gudrun Abascal, Det var en superbok för mig, där lär man sig allt om förlossningen, bedövning och får bra tips!
Föräldragrupp ör ju frivilligt att gå på, jag gick dit men under de två möten vi hade så fick jag lära mig allt det som jag redan läst på hemma genom böcker och internet, Föräldragrupper är ju till mer för att hitta personer i samma åldrar och skapa kontakter :)

2013-07-25
ungmamma1994
ungmamma1994

jag gick på föräldrargrupp men inte i syfte av att lära mig något, vilket jag absolut inte gjorde heller. Gick dit för att jag ville lära känna andra gravida och var nyfiken på hur det skulle vara. Man kan gå dit första gången iallafall och kolla hur det är!?

Jag gick även på BVC grupp efter förlossning med både barnen, med samma syfte, att lära känna andra mammor att umgås med under mammaledigheten!

2013-07-25
SandyMarie
SandyMarie

jag gick inte..
alla va så gamla i min grupp så då ville ja inte.. men internet kan man ju läsa allt på å sen fick ja information från min bm..
andra gången ja va gravid fanns det ingen grupp för omföderskor.

2013-07-25
osisen
osisen

Jag gick 4 gånger innan förlossningen men jag tyckte inte att jag lärde mig något, allt var så självklart och är det något man undrar över så kan man hitta info om det på internet :)

2013-07-25
Gabriiellla
Gabriiellla

Vi gick typ 1½ gång. Förstår inte hur de förväntade sig att höggravida med smärtsam foglossning ska orka sitta på en trästol i 3 timmar... Sen är man väl olika som person, men vi läste det vi kom över, så vi lärde oss inget nytt då vi var där. Inte ens informationen om vad man skulle ha med sig själv till BB stämde - den enda informationen som jag faktiskt ville ta del av.

2013-07-25
ChildofJune
ChildofJune

jag gick en gång sen sket jag i det. kändes som om det bara fanns blivande mammor som enligt sig själva alla var experter på allt. Dessutom var alla typ tio år äldre än mig. så jag struntade i det och läste faktiskt inte på sådär jättemycket hemma heller. min bm svarade på alla mina frågor om fl, och när de gäller min dotter så går allt otroligt bra!

2013-07-25
malinhb
malinhb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...