App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Alltså den där försäkringskassan :)

Är först och främst lycklig över att min graviditetspenning blev godkänd :) Men sen undrar jag hur bra koll de har på läget. I samband med ansökan uppdaterade jag årsinkomst och årsarbetstid. Har även gjort detta i samband med ansökan om tillfällig föräldrapenning nyligen. Även kontonumret stämmer då jag ju får barnbidrag där varje månad och nog redan hade meddelat fk om jag bytt detta. Fick nämligen en blankett tillsammans med beslutet där de bad mig uppdatera just detta. Och de förifyllda inkomstuppgifterna var fortfarande mina gamla och inte de jag uppdaterade för över en månad sen? Hur många ggr ska man behöva ge dem exakt samma uppgifter eg?

2013-07-24
Trillian79
Trillian79

Jag hade precis samma som dig Trillian79, skickade in ändrade uppgifter två gånger och sen har jag även pratat med dem och nu är det i sin ordning. Glad över att både min sjukpenning och graviditetspenning är godkända och att jag slipper tänka på dem mer.

2013-07-25
Jasie
Jasie

Jag hade ett intressant samtal med en av deras handläggare. Jag undrade om hon kunde se om de överhuvudtaget hade plockat upp mitt ärende. Det kunde hon konstatera att de har de inte gjort eftersom jag inte blivit tilldelad en handläggare.

Hur länge kommer det att ta då för nu har jag väntat närmare 4 veckor och jag har varit utan pengar i närmare 2 månader, så det börjar vara lite kris.

Jo det förstår jag. Men jag kan sätta en flaggning på ditt ärende där jag skriver att du önskar en snabb handläggning.

Jaha. Det lät ju spännande. Hur funkar det då?

Jo jag skriver det i dina papper.

Ja men förlåt nu om jag misstar mig, men innebär det då inte att ingen kommer att se det förräns de lyfter mina papper?

Ja det stämmer.

Då förstår jag inte vitsen med en flaggning. Alla önskar väll en snabb handläggning med sitt ärende? och om ingen kommer se det föräns de lyfter på pappret blir ju inte processen till att de skall lyfta på pappret och ta tag i ärendet snabbare. Vilket jag hittentils har nu väntat på. Att någon skall lyfta upp mina papper och titta på dem. Om du inte kan ge mig svar, skulle jag uppskatta att prata med någon om kan ge mig svar.

Då får det bli våran chef i sådna fall.

Det låter bra.

Jag suckade trött när vi lade på och jag ringde till deras två chefer. Två kvinnor. Ingen av dem svarade. Strax efter ringer en man upp för att tala om att han har tagit tag i mitt ärende och sätter in pengarna så att de finns på kontot i morgon. 

Detta kan vara ett samanträffande, det vet inte jag. Men jag fick besked till slut i alla fall. Men minst en månad får man räkna med.

2013-07-25
RallyD
RallyD

Levena: Jag vet att de har handläggningstid på 30 dagar och att de har svårt att hinna med under semester tider. Det var likadant förra gången men då tog det 60 dagar och det är inte ok tycker jag. Trillian har oxå skickat in sina papper under semestertider, därför jag var nyfiken på hur lång tid det tog denna gången.

2013-07-25
Biljana81
Biljana81

Ännu smidigare är deras app! :) Jag har den och bankId i min telefon så när jag ska ta VAB för sonen så sköter jag allt genom mobilen :) pengarna kommer in snabbare då med har jag märkt.

2013-07-25
aakesson
aakesson

@RallyD jo jag sköter det jag kan via nätet, mkt smidigt :) Men ändå envisas de med att skicka hem blanketter

2013-07-25
Trillian79
Trillian79

Jag skickade in alla papper den 13 juni och svaret kom igår.

2013-07-25
Trillian79
Trillian79

Biljana de har 30 dagars handläggningstid men har svårt att hinna med nu under semestertiderna..

2013-07-25
Levena
Levena

Hur lång tid tog det för dig att få din graviditetspenning beviljad? Väntar fortfarande på svar....... Är så trött på att ringa in till dem.

2013-07-24
Biljana81
Biljana81

Jag fick också en lapp om inkomst trots att de realativt nyligen själva gjorde en inkomstutredning på mig. Tänkte ringa och se om jag verkligen ska behöva lämna in gång på gång eller om de kan tänka sig att lita på sina egna uppgifter :D

 

Däremot blev jag väldigt glad över deras bemötande häromdagen när jag ringde för att kolla om min ansökan om graviditetspenning kommit fram (gubben frågade mig om jag skickat in dem trots att han själv hade åkt iväg med dem. Undrars vem som har gravidhjärna i det här huset? :P) Jodå, de hade kommit in men de de hade inte hunnit påbörja handläggningen men jag fick veta att ajg absolut inte skulle känna mig stressad eller orolig även om handläggningen mest troligt skulle dra ut på tiden. Visste jag med mig att jag absolut inte kommer kunna jobba eller om jag behövde lämna besked till chefen så kunde jag göra det även om beslutet inte kommit. Skulle jag stanna hemma och inte få beviljat så var det bara till att överklaga och komplettera och då skulle jag få tillbaka mina fl-dagar om det beviljades annars fick jag ju fortsätta använda fl-dagar.

 

All denna info och lite mer därtill fick jag av en jättetrevlig dam utan att jag bett om den (jag ville ju bara säkerställa att papprena kommit fram). Tänk om jag fått den infon redan första graviditeten så kanske jag sluppit vara så nervös. Nu hoppas jag bara på att jag får ett brev med posten som säger att de godkänt denna gång med.

2013-07-24
Levena
Levena

Mitt tips är att du sköter allt via nätet i stället. Går fortare, smidigare och lättare. Plus att du ser utbetalningar fortare. :) 

De e lite trögt och ibland får jag för mig att det är 3 handlägare för alla ärenden i hela sverige.... :(

2013-07-24
RallyD
RallyD

Hur länge fick du vänta på svar? Jag väntar o vill så gärna veta om jag blev godkänd.

2013-07-24
Mammys
Mammys
nyfödd bebis

Jaaadu.. detta krångel. Det var däremot komiskt när jag blev sjukskriven några veckor under graviditeten. Då ringde en handläggare personligen till mig o undrade om jag hade några frågor kring sjukskrivningen och gav mig ett direktnummer som jag kunde nå henne på. Jag lät nog rätt chockad i telefonen.

2013-07-24
beckusen
beckusen

Tyvärr dom e såna ;)

2013-07-24
GISN
GISN
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...