App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

En tanke bara slog mig igår..

när jag o en mamma skulle ge barnen var sin festis med sugrör. Jag ställer dotterns festis framför henne och som vanligt säger jag att inte trycka för hårt för då kan det rinna över. När min kompis ska ge sina barn så dricker hon av vana en klunk innan de får sin. Det kändes lite komiskt i min lite förvirrade hjärna som nybliven 2barnsförälder. Av erfarenhet vet jag att det oftast sker en liten olycka när hon ska dricka sin festis men så tänker jag att NÅN gång borde hon lära sig. Så, hur gör ni andra? :) (dåligt exempel kanske men ni fattar ;)

2013-07-24
beckusen
beckusen

Att förstå konsekvensen av något man gör tar lång tid att lära sig. Tror att det var uppåt 10 år innan den börjar utvecklas helt. Det är därför man ska vara försiktig med barn i trafiken. Kanske en konstig jämförelse. Jag tycker att det är bättre att fokusera på det som blir bra och bygga upp självförtroendendet hos barnet. Tids nog så lär hon sig hur det funkar.

2013-07-24
Jimbo
Jimbo

Hehe. Ja visst e det fränt men jag håller med er dricka av en klunck är inte en nackdel eftersom festisar har en tendens att vara helt fulla. (Jag spiller) :)

Tja då vet du ju hur bra det funkar. Dessutom så är det väll bätre att barn när de växer äter lite för mycket än lite för lite, vilket jag finer vara ett bekymer mycket oftare. Det är lättere ibland att dra ifrån än att lägga till. :)

2013-07-24
RallyD
RallyD

Jag dricker. . inte av sonens men dotterns.. men det finns två anledningar. . dels för att hon då spiller mindre. . för spiller gör hon hur som. . å dels för att jag inte vill hon ska dricka en hel festis.. det e ju apmycket socker.. å oftast e det ju någon kaka till också när man har festis. .

2013-07-24
osisen
osisen

de där med inte.. jag testade med syrrans pojk. han är lite vild och då blir det lätt att han spiller när han ska bära att glas saft eller nåt. (han är 4). då sa vi till honom att hålla hårt i glaset ist för att inte spilla. inte en droppe kom på golvet!! fräänt!

2013-07-24
klumpidunsa
klumpidunsa

Haha ja du har rätt. INTE är ett dumt val men det blir ju så lätt att man säger så. Jag är inte direkt den mest pedagogiska föräldern. ;) Men jag tänker också att man lär sig genom att misslyckas. Hjälper jag henne om jag dricker en klunk innan? Ja, hon blir inte blöt.. :) Bra med beröm i viss mån. Det funkar ju kanon! Dock fick min dotter alltid beröm av andra föräldrar när hon var mindre för att hon åt så bra och jag fick bakläxa av bm att hon vägde för mkt.

2013-07-24
beckusen
beckusen

Säg hur du vill att hon skall göra istället för vad hon INTE skall göra. Har upptäckt att ordet INTE existerar egentligen inte för någon. "Tänk INTE på jordgubbar, du vet de små röda bären med frön och grön blast på. Tänk INTE på jordgubbar. Vad tänker du på?" Det är en liten men märkbar förändring som på sikt oftast ger stor effekt. Ett annat tips är att ge ge mycket beröm när hon gör rätt ochsom du vill och heldst ignorera helt när hon gör fel. :)

Tredje rådet är at när du har förmånen att fler barn är med. Beröm det barnet som gör rätt och beskriv vad det är du tycker är bra. Då kommer det andra barnen se på det barnet du berömer och mest troligt försöka göra lika dant. Alla vill ha beröm och uppmärksamhet. :) Särskillt bra sådan.

2013-07-24
RallyD
RallyD
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...