App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Första riktiga värken?

Hur upplevde ni att första riktiga värken kändes? Har inte haft speciellt mycket förvärkar och har ute heller känt av sammandragningar speciellt mycket. På en skala 1-10 hur ont tyckte ni att den absolut första förlossningsvärken gjorde? Försök formulera så gott ni kan! (Även om jag förstår att det måste vara väldigt svårt). Jag har bf nu på fredag den 26 och är så nyfiken på hur det kommer kännas! ;) kram på er'

2013-07-23
Josephineback
Josephineback
Barn på 2 år och 5 månader

Tusen tack för era svar tjejer!! Än känner jag inget av de ni beskriver så jag kommer väll gå över tiden... :)

2013-07-24
Josephineback
Josephineback

Ilande, över ryggslutet och ner i benen. Liksom fram och runt - från ryggen, över höfterna och ner i benen. Det var tydligt att det var annorlunda, men gjorde inte alls tokont. Men RING eller ÅK IN när detta blir regelbundet! Vänta inte på att det ska göra jätteont. Vet flera som tänkt att värkar måste göra hur ont som helst, så de har åkt iväg när krystvärkarna börjar ... Det vill man inte... Bättre att vara där för tidigt, än för sent.

2013-07-24
solskensmamman
solskensmamman

Det är ju så olika från person till person! :) Jag började känna av i ryggen på tisdag kväll, och jag tog Alvedon och det blev bättre, jag skulle nog beskriva det som lindrig, "träningsvärk" eller mensvärk ont i svanken typ. Sen brukar det ju fortsätta så medan du öppnar dig successivt.
Dom tog hål på min hinna så att vattnet gick, då börjar dom riktiga allvarliga värkarna, ONT! Så värkarna man har innan dom jag talade om gör absolut ingenting om man jämför med dom som kommer närmare förlossnings förloppet! ;-)

Men det går över! Hoppas det går bra för dig!

2013-07-24
Luina
Luina

Okej men då vet jag vad jag ska hålla utkik efter ;) tack så mycket :)

2013-07-23
Josephineback
Josephineback

Jag hade inga förvärkar eller någonting så när jag vaknade samma dag som lilleman är född vaknade jag med lättare "mens värk" Sen blev värken starkare o mer regelbunden!
När ja ringde förlossningen för rådgivning (hafe ju ingen aning om detta var sk förvärkar el riktiga) så sa hon ta två alvedon o en varm dusch har de inte blivit lindrigare inom 40 min så ring igen!
Hjälpte inte o nu kom de värkar ganska regelbundet! Vi åkte in till förlossningen så vi var inne 14:30 då vid första kontrollen var ja öppen 5 cm sen gick allt undan!
Från första krysstvärken så tog de inte 10 min innan jag hade min son i famnen3
Är nu gravid med nr 2 o denna gången är jag mer ängslig hur de kommer gå!
Lycka till!

2013-07-23
Plomman
Plomman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...