App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jag är en dålig mamma...

Svärmor har just varit här och varit så snäll att hon har köpt ny kläder igen till lilleman... Precis som hon har gjort från första början. Majoritet av de kläderna han äger har hon köpt. Själv har jag köpt några få i olika storlekar. Så att han skulle i så fall bara haft 3 bodisar. Resten är kläder han fått. Är helt pank och oavsett vad jag skule vilja ge honom så har jag inte råd. Kan inte hjälpa att jag känner mig mer och mer dum. Jag har inte den möjligheten att jag kan gå i affärer och titta på kläder och välja ut det jag själv vill ha. Vilket är nog det enda nöjet jag möjligtvis skulle finna i att gå i affärer som jag i normala fall hatar. Kan inte vara missunsam. Kan dock inte hjälpa att det känns i hjärtat när man inte ens har råd att köpa egna kläder till sitt barn... sitt första barn dessutom när allt skall vara nytt och roligt. Hon är snäll och hade sådan framförhållning att hon köpte en vinteroverål... i agusti... innan han var född... Hon vill vara generös och snäll och jag känner mig bara otacksam och dum... Fattig dålig pank mamma... jippie...

2013-07-22
RallyD
RallyD

Är helt enig i det. Barnmarknader låter som en bra ide :)

Tack allihop för ert stöd. :)

2013-07-23
RallyD
RallyD

Tack alla för ert stöd. Ni har rätt. Jag är glad för den hjälpen jag får och är tacksam för den. Min kärlek har han och den växer för varje dag. 

Klart det är bättre med kärlek och jag är inte direkt prylgalen. Det är väll snarare självständigheten i sig det handlar om. Men det reder sig. Man får lov att svälja ner sin stolthet lite. Hennes barnbarn betyder allt för henne och det vet jag och är glad för.

Som sagt e nog lite trött i skallen och lite ledsen för helheten i sig  över att det inte blev riktigt som man tänkt sig. Men var vore det roliga och spännande då? Dessutom har jag nog vid närmare eftertanke aldrig tagit den lätta enkla eller vanliga vägen. :)

2013-07-22
RallyD
RallyD

Så är min svärmor också! Jag har råd att köpa kläder men väljer att inte göra det eftersom ja det väller av kläder hemma pga att hon köper :) tror det är så för många föräldrar

2013-07-22
Liisa89
Liisa89

Tycker du ska se det på ett annat sätt, som att hon tycker det är roligt att köpa kläder till sin prins? Och du kan se det som en liten belöning för att du är en bra mamma som skulle göra allt för sitt barn?

2013-07-22
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader

och vi har inte ens köpt barnvagn utan lånat/fått av en granne som är färdig med barn...

Samma med spjälsängen - övertagit från släkting som är färdig med barn

Skötväskan är också ärvd

vi har köpt tre plagg till nya bebin (syskonen valde det hon skulle åka hem i ) - resten är presenter eller ärvda.

På jobbet kommer folk med klädkassar som de sorterat ut och inte orkar ge till myrorna eller liknande, de vet att vi tar emot med glädje! Tre barn sliter ut de större storlekarna, så vi tar emot allt! Har fått massor av ytterkläder som är så dyrt.

bilstol = julklapp från släkten utom sista som vi köpte beg. av bekanta (gav 250 för babyskydd med basplatta + babygym och skötbord)

osv

 

Listan går att göra milslång!

 

Dessutom säljer vi på blocket och tradera för vi har ingen som vill ärva oss...

 

MEN vi har råd att vara hemma mycket längre än vi hade kunnat annars. Det är det vi "sparar till" - att vara hemma!!!

 

(Sen kör vi såklart med långkok, billiga grytor och soppor, hembakat, osv. - Ni som hängt här ett tag vet att jag alltid har spartips att komma med för vi kör med allt! VI åker ALDRIG och shoppar på helgen, picknick i skogen uppskattar barnen mer och är enormt mkt billigare)

2013-07-22
solskensmamman
solskensmamman

Vi har inte köpt mycket av det vi äger till vårt barn... Kläder har vi ärvt massor och fått endel också. Barnvagnen har vår sons mor och farföräldrar köpt till oss. Babysittern är ärvd. Och så vidare. Men vår bebis är lika glad för det och vi öser vår kärlek över honom istället för saker :)

2013-07-22
Hnoss
Hnoss

Tack hörni :)

Jo jag vet att hon tycker att det är roligt. Jag missunnar henne inte. Hon är omtänksam och snäll. Är väll bara van att klara allt själv och nu känner jag mig lite i underläge. Jaghar alltid haft taskig ekonomi... men jag har alltid klarat det ändå. Jag vill liksom inte vara beroende av någon. Ta emot hjälp är en sak men inte att vara helt beroende av någon. Hon är ju bara hjälpsam. Jag har bara inte haft den tiden eller möjligheten att kunna gå i en affär och välja ut plagg själv... Det jag har köpt har varit via nätet för att jag inte kunnat gå in i en affär. Nu börjar det kännas mer och mer att man missade mer än bara den biten att få upp han på bröstet. Det som är occh hur man ville att det skulle vara överenstämmer inte längre. det är inte hennes fel. Det är ingens fel... eller så är det mitt fel... 

Jag försöker tänka framåt och på nuet. Men visheten om att man inte räcker till på alla de vis som man skulle vilja kommer fram ibland när man får saker som man inte ber om. Inte får en chans att införskaffa själv... och även om man får det så har man inte råd. Gör allt för att hinna ikap med de räkningar som redan gått till inkasso... Nåja... gnälla hjälper inte heller. Tappade bara orken när jag fick kläder som han kan ha nu och till hösten och vintern...

Förlåt mig gnället...

2013-07-22
RallyD
RallyD
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...