App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni som har/har haft foglossning?

Hej! Jag börjar känna smärta i höfter, ländryggen och ljumskarna eller mot blygbenet. Har haft ont i flera veckor i livmodern men det har sin förklaring. Jag undrar väl mest vad ni andra haft för symptom på foglossning, eller om ni känt samma smärta och vad det visade sig vara? Är bara i vecka 13..

2013-07-21
Ellika
Ellika
Bebis på 11 månader

Råka posta i förtid... Blev heltidssjukskriven från v.29 igen sen.. Kan knappt gå nu, har 2 dar till BF.. Akupunktur ville jag testa, men fanns ingen i min.stad som utförde det på gravida..

2013-07-22
loveisjustyou
loveisjustyou

Fick foglossning i v.14. Gick till sjukgymnast, använde bälte en kort period, gravid vatten gympa, TENS. Inget hade dock effekt på mig.. Blev heltidssjukskriven i 1mån v.17 sen halvtid i några veckor efter det. Sen tillbaka tiöö

2013-07-22
loveisjustyou
loveisjustyou

Fick första känningarna i vecka 9 den här gången... Sjukgymast med övningar, bälte och eventuellt akupunktur är väl den ordningen som man brukar få gå.

2013-07-22
ChildofJune
ChildofJune

Gör det för det blir inte precis lättare när tyngden kommer på. Förra graviditeten gick jag obehandls fram till sista månaden pga okunskap och en icke lyhörd bm. Ingen höjdare att knappt kunna röra sig och hotas med rullstol för att man inte fått hjälp i tid. Har bra ont nu också men kan i alla fall lindra det något med erfarenheten från förra gången.

2013-07-21
Levena
Levena

Tack, uh jag känner igen era tecken och det bådar ju inte gott. Ska ringa min bm imorgon! Tack för snabba svar!

2013-07-21
Ellika
Ellika
Bebis på 11 månader

Mina foglossningar började redan i v 11-12 den här graviditeten och började med ont ned mot svanskotan och i fogarna mitt bak. Inte den klassiska början men jag kände mycket väl igen symtomen ifrån förra graviditeten.

 

Det mer klassiska är att man till en början får ont fram i blygdbenet och att det påverkas av vilka rörelser man gör t.ex. korta resp. långa steg.

 

Prata med din barnmorska och be om tid till en sjukgymnast. Hos sjukgymnasten kommer du få övningar att göra för att styrka bäckenbottenmuskelaturen m.m. samt troligtvi få eller få köpa ett så kallat foglossningsbälte.

 

Lycka till och ta itu med problemen nu medan de är hanterbara.

2013-07-21
Levena
Levena

jag fick foglossning tidigt men det gick över efter v30. hade svårt att gå långa steg. gå in och ur bilen. dammsuga. ja allt gjorde ont. vända sig i sängen var nästan omöjligt. det gjorde ont långt ner o ryggen, ljumskarna och mitt på musen. jag köpte ett bälte men tyckte inte hjälpte. det bästa var att ta korta promenader och vila.

2013-07-21
klumpidunsa
klumpidunsa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...