App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lägg barnet på mage?

Jag har kommit på mig själv, att jag vågar inte lägga skruttus på mage. I bakhuvudet surrar det om plötslig spädbarnsdöd. Så jag lägger honom aldrig på mage. Är det konstigt? Vilka teorier har du/ni och vilka erfarenheter finns det där ute ang. ämnet. Finner mig själv lite novis och framförallt rädd och osäker.

2013-07-21
RallyD
RallyD

Dessutom,om du har napp och ligger med ansiktet ner, får du kanske lättare luftvägar till nosen? :-)

2013-07-23
Mikka85
Mikka85

Tack för era svar :)

ChildofJune: Det med nappen var nytt. Intressant. Låter på ett sätt rätt logiskt eftersom barnets sugande över lag stimulerar kroppen. :)

2013-07-23
RallyD
RallyD

Man vet ju riskfaktorer för PSD, samsovning, rökning och magsovning. Sedan man började rekommendera att spädbarn ska sova på rygg har ju antalet PSD-fall minskat något oerhört, så att det är en riskfaktor tycker jag inte går att bortse ifrån. Har även läst det senaste att napp faktiskt kan minska risken för PSD. De gissar att det beror på att den hjälper till att hålla luftvägen öppen - även om barnet skulle hamna på mage.

RallyD, jag förstår din oro, man vill ju göra allt man kan för att de små ska må så bra som möjligt och inte riskera någonting. Men så länge din son är vaken och pigg och du är med, så ska det inte vara några problem med att ha honom liggandes på mage. Det brukar väl inte bli så långa stunder ändå. Minns att vår tös avskydde att ligga på mage i början, så det blev bara korta "träningspass" ;-) Var först då hon kunde rulla över själv som hon trivdes mer med att ligga så :-)

2013-07-21
ChildofJune
ChildofJune

Min sover på mage på min mage på morgonen i sin säng och bv sover han alltid på rygg men det är oxå för att han själv verkar gilla det :)

2013-07-21
Idussen
Idussen

Tck för era svar och jag inser att jag måste rätta mig själv "aldrig" är ett ord jag försöker att inte använda nu gjorde jag misstaget att göra det. Han sover faktiskt mycket på min bröstkorg och det har han gjort sedan han var pytteliten och då sover han alltid (Rättelse oftast) på mage. Och jag ChildofJune Han höjer huvudet för att titta på mig :). Det är när han skall ligga själv jag är nojig. Dock lärde jag mig också på sjukhuset att PSD egentligen bara är en benämning på okänd dödsorsak. för det har visst hänt att äveen äldre har fått denna "diagnos" som dödsförklaring för att man inte kan deffiniera exakt vad det beror på. Lite skumt. Alla känner till det men få kan säga vad det beror på, vilket gör det intressant. För då är det öppet fö alla teorier om hur varför och hur man kan motverka osv.

2013-07-21
RallyD
RallyD

Magsovning ökar risken för PSD, så det ska man naturligtvis undvika. Men att lägga ett vaket och piggt spädbarn på mage så att det för öva nacken ska det inte finnas några risker med. Ett tips kan vara att du själv lägger dig på rygg med barnet på mage på dig, så tror jag att han vill lyfta på huvudet för att få se dig :-)

2013-07-21
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...