App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Plus och minus med välling

Ja, nu vill jag höra era åsikter. Bra/dåligt med välling? Näringsmässigt? Alternativ? Blev nyfiken när Aleks99 skrev något vilket jag tolkade som att välling var onyttigt. Är inte själv så insatt i det hela än.

2013-07-21
Mikka85
Mikka85

Jag funderar på att kanske vänta med vällingen tills lillan börjar sova sämre på nätterna och vakna och bli hungrig som jag har hört att vissa blir... (Självklart när det är dags för det, i vinter/vår)

Hoppas på att kunna ge henne en slurk innan läggdags och hitta andra alternativ som funkar under resten av dagen.

2013-07-22
Mikka85
Mikka85

Jag fick också höra det där angående barngröt och egengjord, och med lite sunt förnuft och vettig kost i övrigt så är den man gör själv mycket bättre. Visst att barngröten är berikad med det mesta, men den innehåller en himla massa annat också. Läser man ex på baksidan av havregrynspaketet så ser man inte så stor skillnad på mängden mineraler - var främst järnet som vår BVC-sköterska tryckte på. Men nu ska ju barn inte enbart leva på gröt, och i längden tror jag att den man gör själv är bättre, så länge man kompletterar med bra kost i övrigt.

2013-07-21
ChildofJune
ChildofJune

Jag fick höra av Bvc att det var bättre att köpa gröt som var anpassad för barn än göra egen, nu är ju dock min tjej 6 mån och har precis börjat med gröt. Är kanske annorlunda när dom kommer upp i ålder!

2013-07-21
minstjarna
minstjarna

Välling är bra för barn som inte få i sig så mycket som dom behöver.. Men de är även bra för barnet så den få rätt näring och mängd men välling ska man helst bars ge 3 gånger per dag och då ingen pulver gröt !! Man ska inte ge dom för mycket sånt för då kan dom ite få plats med annan mat som behövs för dom.. De är vad jag bruka tänka på när man ge välling Max 3 gånger per dag och jag vet att mim bebis få i sig den näring o mängd den ska ha!

2013-07-21
sebbemalin
sebbemalin
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...