App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gått upp mkt mår skit :/

Hej! Har gått upp över 35 kilo nu och mår så otroligt dåligt för det så jag vet inte vart jag ska ta vägen... Att gå från 65 till 100 kilo, fy säger jag bara! Hatar att visa mig både i kläder och utan, vill inte ens byta om framför sambon längre... Svullnaden gör att jag ser ännu värre ut! Alltså detta är hemskt.. Känner mig så ful, oattraktiv och motbjudande.. Som en flodhäst!!! Min sambo tränar varje dag och är skitsnygg, vilket inte gör saken bättre... Folk undrar nog vad vi gör tsammans... Har någon annan gått upp så mkt som jag? Hur lång tid tog det tills ni gick ner allt igen?

2013-07-19
1katarina1
1katarina1

Usch vad jag känner igen mig i det här, gick nog upp från 70 kg till strax under 100 kg. Väger runt 86 nu och känner att det skall bli så skönt att få gå ner ordentligt. Min bebis är 5 veckor nu så det går ju fort att gå bli av med många kilon, det jobbigaste blir nog det där allra sista sedan! Sjukt hur motiverad en graviditet och stor viktuppgång gör. Det enda jag har gjort hittills är att skippa godis och att käka enorma portioner mat. Samt runt 4 lite längre promenader i veckan.

2013-07-21
Kwallmon
Kwallmon

Tack så mkt för alla svar, känns bättre när man får höra att man inte är ensam! Och motivationen, ja den är på topp, jag verkligen LÄNGTAR tills jag ska få äta mer kontrollerat och träna igen. Men jag kommer inte stressa heller... Viktigaste att kroppen hinner återhämta sig och att allt går tillbaka i rätt takt. Men längtar ngt otroligt tills min vanliga kropp är tbaka.. Och den motivationen jag har Kmr säkert hjälpa mig :) Ser fram emot det till och med! Om det är ngn mer som vill följas åt i höst med sina mål så hade det varit kul :-)

2013-07-21
1katarina1
1katarina1

Jag vill bara upplysa dig om en sak innan du deppar ihop när du fått barnet!

Magen försvinner inte med en gång. (Jag vet många som missat detta). Den går ihop lite grann under förlossningen, och det är såklart lätt att deppa över hur kroppen är precis efteråt. Men de kommande dagarna kommer magen att gå ihop sig ganska mycket varje dag, det är faktiskt ganska speciellt och kul att följa hur fort det sen går för kroppen att förändras! Svullnaden av all vätska som kroppen samlat på sig kommer också att börja gå ur, så första veckan kommer du kanske att tappa något kilo varje dag och känna dig slankare undan för undan, även om du har en del övervikt kvar.

Förhoppningsvis är en stor del av det du lagt på dig enbart vätska, och det kan ta några veckor att bli av med. Det blir säkert bra så länge du inte tappar viljan att fortsätta sköta om dig, lycka till!

2013-07-20
Mikka85
Mikka85

Jag känner igen det du skriver. Allt för väll. Men jag har hört att kronärtskocka skall hjälpa en. Vet dock ännu inte om det funkar för jag har själv just börjat med det. Pesonligen fick jag vätskedrivande, men det resulterade i att jag inte kunde amma i början. Men så fort jag fick läkarnas välsignelse började jag amma istället. Nu tränar jag med gummiband lite försiktigt och alla rekomendationer till thai chi. Nyttig och lugn avslappnande träning som inte bara tränar kroppen. Dock tar det tid att bli av med allt och det kräver mycket av en mentalt. Men du klarar det om du går in för det. Alla vi andra "flodhästar" stöttar dig för vi jobbar med samma förbrännande väg.

Dricka mycket te och citronvatten, goda salader och unna dig det du tycker om också. Promenader eller annan "träning" innan frukost får då förbränner man mest. (Jag vet att du redan vet det här, ändå så det jag vill säga är att jag förstår dig. Jag sliter än och har gjort det sedan lilleman kom ut för 3 månader sedan. och jag är inte i mål, men jag är påväg. Jag vet att du klarar det och jag stöttar dig.)

Kram

2013-07-20
RallyD
RallyD

Om vi ska hitta ngt positivt med detta är ju att motivationen är större än någonsin, iaf för mig. Jag har kört bäckenbottenträning och stärkt de inre magmusklerna enligt konstens alla regler och nu har jag platt mage igen, dock långt kvar till min forna form (pojken är 8 veckor). Men nu är jag på g! Håll kvar motivationen du känner nu, men tänk dig för att inte gå ut för hårt efter förlossningen. Rekommenderar appen Mammamage, finns mycket bra förklarande info där. Du kommer snart vara fit for fight igen! :) Lycka till med förlossningen!

2013-07-20
McLarsson
McLarsson

har gått upp 30 kilo alla 6 ggr, från 55 till 85-90, har alltid gått ner snabbt men nu får jag kämpa denna gång, får ta tag i det när jag slutar amma till hösten.

2013-07-20
jenccy
jenccy

Jag tänker också att jag ska gå mkt promenader sedan! Längtar otroligt mkt tills jag får hå ner i vikt igen... Vill verkligen bara gömma mig nu, helst gå runt invirad i ett stort täcke så ingen kan se min kropp! Kommer nog dröja länge innan man vill bli gravid igen... Hatar detta!

2013-07-20
1katarina1
1katarina1

Det är varmt ute och då samlar kroppen på sig mer vatten! Så det är nog inte fett, du kommer nog gå ner det relativt fort

2013-07-19
Liisa89
Liisa89

Är i vecka 40+3, så hoppas att jag kommer ur den här kroppen så snart som möjligt...

2013-07-19
1katarina1
1katarina1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...