App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Amma

Jag vill gärna amma om de går villsäga, men min kille vill också hjälpa till med matningen så jag undrar om man kan kombinera amning och pumpa ut i flaska så han också kan vara delaktig? Eller kommer bebisen inte vilja ha bröstet sen? Nån erfaren?

2013-07-16
Gravid94
Gravid94

För oss har det fungerat utmärkt att både amma och pumpa ut och ge i flaska. Vår dotter tar båda lika bra. Jag helammar, men om jag behöver gå hemifrån som t.ex till frisören, handla eller andra ärenden så pumpar jag ut bröstmjölk så att min man kan ge från flaska. Jag pumpar även ut om jag känner att brösten inte tömts tillräckligt vid amning, för att förebygga mjölkstockning. Så visst kan det gå jättebra att kombinera :) sen finns ju en risk att endel barn inte vill ha det ena eller andra sen om man börjar med att introducera flaskan. Den chansen måste du vara villig att ta isåfall, om det nu är jätteviktigt för din man att vara delaktig i matningen. Annars som andra sagt, så finns det såå mycket annat ta del i och ta hand om vad gäller den lilla :)

2013-07-16
Bouzidi
Bouzidi

Jag pumpade i början på ena bröstet då det var då himla sårig bröstvårta, och då fick pappan ge. Använde amningsnapp på andra bröstet, det var inga problem att skifta mellan detta. Har även nu alltid en portion bröstmjölk i kylen så att jag kan ge mig ut ett par timmar själv utan att känna mig stressad (ex. frisörtid, svamppromenad). Det har gått problemfritt, han tar både bröstet (nu utan amningsnapp) och flaskan utan konstigheter.

2013-07-16
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...