App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vägrar dricka

Min snart 8 månaders bebis vägrar dricka. Han vet hur man dricker från pipmugg och nappflaska, för han tar några miniklunkar och sen vill han inte mera. Har testat vatten, utspädd äppeljuice (för bebisar). Han vill verkligen inte. Har ni några tips på hur jag ska få i honom vätska? Han vill inte amma längre. Bara innsn läggdags!

2013-07-14
FruSessan
FruSessan

Det problemet hade vi också då dottern var i den åldern. Försök att bara försöka med vatten, det är viktigt att de lär sig dricka vatten, så det inte blir att man övergår till juicer/saft och de dricker för att det är gott istället.

Vi testade det mesta, ibland fungerade det att värma vattnet lite, ibland inte. Vi blandade i extra vatten i maten hon åt, försökte ge vatten på sked emellan skedar med mat osv... Tyckte att vi kämpade med det länge, och man undrar alltid om de får i sig tillräckligt med vätska, men hon mådde bra och plötsligt en dag så drack hon vatten utan problem.

2013-07-15
ChildofJune
ChildofJune

Isbitar att slabba med i värmen brukar vara roligt och då kan man ha tur att en droppe eller två extra :)

2013-07-15
Levena
Levena

CissiL: Jättebra tips! Värmde vattnet lite och då drack han faktiskt några klunkar. Förut skrek han så fort han såg flaskan

2013-07-15
FruSessan
FruSessan

Det är ju ofta vätska i maten de äter. Öka vätskan där kanske är enklare?

2013-07-14
solskensmamman
solskensmamman

Testa med ett glas, antigen plast eller vanligt som du håller. Min som var också sån men så fort vi började med glas tycker han det är roligt att dricka :)

2013-07-14
Joohannaa
Joohannaa

Har samma problem så tips mottags gärna! :)

2013-07-14
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...