App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni som användt amningsnapp..

.. Fick ni några problem så som mjölkstockning eller att barnet inte åt sig mätt? .. Jag fick jättesåriga och blödande bröstvårtor under den första veckan jag ammade vår dotter, jag har väldigt platta och inåtvända bröstvårtor så vår dotter får aldrig något bra tag om dem. Istället blir det att hon bara får ett nätt tag och det resulterar i att vårtorna spricker och går sönder. Så vi köpte hem amningsnappar och problemen blev märkbart bättre, smärtan pga såren gick att stå ut med och hon såren läkte efter 1 vecka. Så nu ammar jag bara med amningsnapp och det går jättebra, hon är idag 4 veckor. Så 2 veckor har vi bara ammat med napp, och nu försöker jag att vänja henne av med amningsnapprn men det går inte. Hon får återigen bara ett nätt tag och jag får ont efter bara några minuters amning. Min fråga är, kan man fortsätta hela amningstiden med napp?, det fungerar ju inte för vår del utan då mina bröstvårtor är så platta. ?

2013-07-14
Bouzidi
Bouzidi

Ica_86 : vår dotter ligger också i skena! Hon behöver behandlas 12 veckor i vonrosen skenan. Så det krånglar ju till amningen ytterligare. För oss fungerar det bäst MED amningsnapp och än så länge har det inte uppstått problem.

2013-07-29
Bouzidi
Bouzidi

Hade oxå amningsnapp pga av att min ena bröstvårta är rätt indragen (ärftligt? Då mamma min oxå ha så) å dottern vande sig vid den så körde på båda å fick liksom aldrig till de utan, så hade den hela tiden. Visst fick jag påpekningar från andra runtomkring å även BVC va väl på nån gång men lyssnade inte för jag å dottern hade hittat vårt sätt å hon va alltid mät å gla, gick upp som hon skulle så kör de som funkar för er å bry dig inte så mycket om andra. Tråkiga kommentarer jag fått va att man va lat?! som använde amningsnapp mer än nödvändigt jaja få väl stå för dom. För vår del blev amningen extra krånglig då lillan låg i skena första tiden å då va de lite kruxit å få henne i en bra ställning vid brösten å då hjälpte nappen ännu mer. Sen om man lättare får mjölkstockning av att använd amningsnapp vet jag ej, hade de en gång å svårt å säga vad de berodde på.

2013-07-27
ica_86
ica_86

Tydligen påstås det att brösten inte töms ordentligt med amingsnapp och att det därför är lättare att få mjölkstockning om man använder det. Förstår dock inte riktigt ekvationen eftersom bebisen måste få ett ordentligt grepp för att kunna tömma öht - och går inte det utan amningsnapp måste det ju vara bättre att använda den!

Min dotter fick inte grepp utan, och jag fick mjölkstockning en gång under 2 månaders period då jag försökte delamma - och det var då jag försökte att inte använda amningsnappen.

Det mesta är individuellt, och jag blir faktiskt lite irriterad på BVC som ska klaga på något som faktiskt fungerar felfritt i dagsläget.

2013-07-20
ChildofJune
ChildofJune

Härligt att höra att det gått bra för så många andra. Jag kommer fortsätta med amningsnappen sålänge det inte fungerar att sluta med den, kanske blir det att vi aldrig kan vänja av henne vid den och då får det bli så. Jag sa till BVC att jag är väldigt uppmärksam på knölar och ömma områden som kan uppstå i brösten och att jag alltid värmer och masserar ut dessa för att undvika mjölkstockning som kan bildas, sen är min dotter alltid nöjd efter amning och hon går upp jättebra i vikt. Så för oss fungerar det jättebra med nappen. Nöjd bebis och nöjd mamma, fungerande amning :)

2013-07-20
Bouzidi
Bouzidi

Jag använde också amningsnapp i typ 3 månader. BVC hade inte alls några åsikter om det.

2013-07-14
MammaT1
MammaT1

Det finns en grej som heter latch assist från lansinoh som jag köpte från amazon.co.uk. Det är som en liten kopp som man sätter över vårtan och drar ut den. Låter lite konstigt men den funkade super!!

2013-07-14
MammaT1
MammaT1

Ok. Tack för alla bra tips och svar :) .. Just nu fungerar det inte med att ta bort nappen. Jag kommer försöka igen och hoppas då på att hon kommer att grepoa bröstet bättre. Men just nu fungerar amningen superbra för oss MED amningsnappen. Jag får bara sån push från BVC och annat håll om att sluta med den, men för oss just nu orsakar det bara stress och frustration eftersom att det inte fungerar alls bra med amningen utan den, och då är det såklart att jag vill vänta ett tag till. Det sista jag vill är att amningen ska börja krångla eller upphöra.

2013-07-14
Bouzidi
Bouzidi

Jag använde också amningsnappen ca en månad sedan övade vi bort den (tog dock ett par veckor innan det fungerade utan). Jag måste inland nypa och dra lite för att bröstvårtan ska komma ut, och vara jättenoga med att bebisen gapar först innan han tar vårtan så han inte suger in vårtan, om du förstår vad jag menar. Han kunde vara jättearg när jag inte lät honom komma till bröstet, men tillslut gapade han och då förde jag snabbt honom dit och då fick han bra grepp. Annars hade jag inga problem med nappen, tyckte bara det vore smidigare att slippa ha med den överallt. Glöm bara inte att koka den minst en gång per dygn så bakterier inte börjar gro i den!

2013-07-14
McLarsson
McLarsson

Fungerar det med amningsnappen så fortsätt med den. Känns som om det är större risk för mjölkstockningen om amningen börjar krångla.

2013-07-14
ChildofJune
ChildofJune

Åh vad skönt att läsa om någon mer som upplevt det positivt med amningsnappen. Det fungerar bra för oss och hon är aldrig missnöjd och går upp bra i vikt, så det tar jag som att hon blir mätt och belåten. Men BVC vill att vi försöker vänja av vid nappen då det finns negativa sidor med nappen som mjölkstockning etc. Men jag har försökt och det går dåligt både för mig och dottern, hon får inget bra tag och blir missnöjd, och jag får ont direkt. Är rädd att återfå samma såriga och blödande bröst igen :(

2013-07-14
Bouzidi
Bouzidi

Jag ammade min med napp i drygt en månad så fortsätt du om det funkar :)

2013-07-14
Idussen
Idussen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...