App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ultraljud i v32 försvinner

Jag ska om 1 1/2v göra mitt första ultraljud, ser verkligen fram emot de! Har i 8 år väntat på detta :-) Fick härom dagen veta av min väninna som har BF imorgon att Ul i v32 ska eller har redan försvunnit!! Jag blev så förvånad, vad är de för trams? Min väninna fick sitt Ul i v32 och fick då veta att pojken va väldigt liten och behövde då ha extra tillsyner. Samma gäller en annan väninna där barnet va stort ( 5,5kg ) det blev oxå extra tillsyner. Jag känner mig inte alls bekväm med att det ska försvinna. De 2 Ul man får/fick va de tillfällen där man kan få se så allt är bra, stilla oron osv. Och framförallt att i så tidigt stadie som möjligt se om ngt är fel. Jag går varje dag och oroar mig, efter att äntligen vänta barn efter 8års ofrivillig barnlöshet, där vi gått mellan hopp och förtvivlan i daglig basis, tagit sprutor, nässpray, piller och allt vad IVF/ICSI innebär, rädslan att ngt ska hända ( nått som hade kunnat upptäckas via ul )och att vi återigen måste gå igenom allt. Hur känner ni andra? Oavsett hur ni blivit gravida? Tittar man på andra länder, ex Tyskland så gör man Ul varje gång du är hos bm.

2013-07-14
Tuttilutta
Tuttilutta

Vad jag förstått är det väldigt få landsting som haft mer än ett ultraljud. Man går på så täta kontroller hos barnmorskan och de är så pass utbildade så de märker ju om man behöver in på extra. Kan ju upplysa om att man av säkerhetsskäl bara rekommenderar att man gör ultraljud då den medicinska vinningen anses större än risken - då det är ett ganska outforskat område och man faktiskt inte har full koll på riskerna.

2013-07-14
ChildofJune
ChildofJune

Jag fick ett vul i vecka 11 (jag bad om ett själv, blev ej erbjuden) rul i vecka 19 o d va d. Hade jag inte fått havandeskpsförgiftning så hdw jag inte fått fler, men pga det så vadom tvingna att kolla så allt va ok m bebisen o att den växte som den skulle. Så i gbg har de heller inte UL mer än RUL om d inte e misstänkt fara för barnet.

2013-07-14
Adde86
Adde86

Tänk vilken tur att folk är feta så okunniga idioter har nåt att skylla på 😡 jag hade en jätteduktig BM som gjorde mitt ul trots att jag är fet

2013-07-14
Helbeng
Helbeng

I jkpgs län så får man bara det i v 18 obligatoriskt man får göra kub om man vill och extra vid risk

2013-07-14
Idussen
Idussen

Vilken tur jag är fet då, borde ju inte vara ngr problem och få ett extra då...

2013-07-14
Tuttilutta
Tuttilutta

Jag reagerade också på det med moderkaka i framvägg, jag har också det men ingen har sagt nåt om att man bör ha koll på det???

2013-07-14
Helbeng
Helbeng

Men moderkaka i framvägg är ju helt normalt? Jag har det också och ingen har sagt att det är fel?

2013-07-14
Josephineback
Josephineback

Nennan, jag bor oxå i Skåne och det är här dom ska tabort de i v32. Dom som få nu är endast dom som redan varit inbokade sen innan. Vi blev erbjudna till självkostnadspris att göra ett Ul i v12 så de gjorde vi. Hur de blir i v32 om man kan göra de till självkostnadspris vet jag inte. Så som min bm förklara de så tas de bort för att spara pengar.

2013-07-14
Tuttilutta
Tuttilutta

har får man bara ett i v18 ungefär..
men man kan ju göra fler ul privat utan några som helst problem om man vill det.. det är ju upp till var å en..

2013-07-14
osisen
osisen

Jag menar inte att vi ska få Ul varje gång vi går till bm. Tycker bara att 2 är väl de minsta vi kan få? Många läkare ser de som något negativt att plocka bort Ul nr 2. Forskning har visat att fler komplikationer är påföljden vid en förlossning när ett andra Ul ej är utfört. Här där jag bor har dom börjat och plocka bort nr 2 nu.

2013-07-14
Tuttilutta
Tuttilutta
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...