App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

fördel/nackdel med att sova i min säng

jag läser väldigt ofta om föräldrar som har sina barn sovandes i sängen mellan dom. det är allt från spädbarn till 5åringar. nu undrar jag varför? min 7veckors dotter sover i sin egna säng mellan kl 21 och 05 på morgonen och det går fint. men har jag missat nån fördel med att låta henne sova med mig? eftersom så många låtet dom sova tillsammans med föräldrarna? hoppas ni förstår hur jag menar..

2013-07-14
malinhb
malinhb
Barn på 2 år och 5 månader

skit i vad andra gör och följ ditt hjärta bara! finns inga regler. min son sov mellan mig och sin pappa när han var nyfödd för att han skulle känna sig ombonad och trygg mellan oss men successivt så blev det att han sov mer i spjälsängen och nu sover han där jämt förutom på efternamnen runt 3-4 då han ofta vill vara nära mig och det är självklart han ska få vara det då! Och ibland vill han det inte - då somnar han snabbt om efter nattamningen i vår säng när jag lägger tillbaka han i sin säng. när han är sjuk eller inte mår så bra i magen vill ham också ofta sova hos oss och det är självklart. OBS: min son är snart 7 mån och blivit mkt rörlig, och då bullar vi upp med kuddar under bäddmadrassen så han inte ska ramla ner om han börjar krypa mitt i natten och vi sover. Så mitt råd: skit i hur andra gör och följ ditt och speciellt ditt barns hjärta och rytm. :)

2013-07-14
almerika87
almerika87

Vi satte fast spjälsängen i våran säng (tog bort ena sidan ) så vi kunde sova nära sonen, men inte ha honom i sängen :) Största anledningen till det är att karlen min är väldigt rastlös då han sover! Vi tyckte det fungerade bra, både nära men ändå i sin egen säng

2013-07-14
KruXet
KruXet

Vissa barn behöver mer närhet än andra, jag har fem barn å fyra av dom sover/har sovit i våran säng, men nr 2 tokskrek tills hon fick komma till sin säng. Tror man ska lyssna på sina barn..:). Sen kommer det ju monster perioder, när barnet är rädd för allt, då sover dom gärna i mammas säng oxå..:)

2013-07-14
FruDalefalk
FruDalefalk

Att ligga hud mot hud med sitt barn oavsett om man sover eller inte finns det många fördelar med, men det kanske alla redan vet. Bla, överför du en del av ditt immunförsvar till barnet, deras utveckling tillgodoses och barnet i största allmänhet mår bra av det. 

Jag visste intetet av detta förrens jag blev mamma själv.

Jag sover eller bara myser med sonen så mycket jag kan, om inte annat för att jag vill ta vara på varje stund jag kan med honom eftersom jag vet att den tiden är väldigt kort, men klart att han ligger själv också en del. Men så länge jag aggerar kattmamma på natten när han vaknar mellan 3 och 6 och vill ha mat så orkar jag inte alltid flytta tillbaks honom utan han får fri tillgång ist. :)

Men han har också ett eget rum, men sängen är i vårat sovrum nu till att börja med. :)

2013-07-14
RallyD
RallyD

Min dotter har oxå nästan alltid sovit i sin säng. Men vi somnar middag tillsammans i vår säng sen flyttar jag över henne till sin säng och rum. Hon fick även eget rum när hon var 5 mån. Den ända fördelen är att det är så fruktansvärt mysigt att snusa på sitt barn när de sover. Men jag personligen kan inte sova bredvid min dotter. Jo visst har man slumrat till men man vaknar ju hela tiden så det slutar alltid med att man lägger över henne. Även när hon var nyfödd.

2013-07-14
Biljana81
Biljana81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...