App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

En på var arm :)

Jag har världens goaste hund. Nu när jag ammar lilleman vill hon var med, Jag trodde faktiskt att det skulle bli en prövning och svårt att få en smidig kombination med min jycke, för hon är... lite egen av sig. Men det har gått jättebra.  Så nu kommer hon upp på ryggstödet på soffan och lägger sig bakom mig och på axeln bredvid, över eller bara nästan kloss i när jag ammar. Det sötaste delen är när hon lägger sig så att hennes öra blir över hans huvud så att det ser ut som att min lille flintis har hår. :)

2013-07-12
RallyD
RallyD

Aj då. :) Ja det är ju klart, det är ju bara att jobba efter dom förutsättningar som man har och är det så att det finns någon som inte är rädd för han så får man passa på att ta tillfälle i akt och träna då. :) Tror att tiden kommer att hjälpa till. :)

Hundhotellet, låter spännande, vad är det?

2013-07-15
RallyD
RallyD

Helt enig med dig. Det är inte ok, därför tycker jag du gör rätt som säger ifrån, dock tror jag inte att man avlägsnar problemet genom att avlägsna hunden efterso de läser och pratar med kroppspråk så får de inte vara med fins det inget att läsa av. Tror att hundens trygghet bygger på   ledarens styrka. Tycker det låter som att det fins både styrka och trygghet i dig. Visar du det med en fast hand till honom genom ditt kroppspråk genom att vara bestämd och visar vad du förväntar dig kommer det nog att underlätta för dig. Om du dessutom är beredd när gästerna kommer och ber om deras stöd så att man kan prova flera gånger att bara knacka och stiga in tills det blir rätt. men framför allt, läsa av hunden, var har han focus, när lystrar han och när är han i rätt "tillstånd" så att man tar in besöket i hallen. Allt detta tror jag att du redan vet och förmodligen redan jobbar på. 

Som sagt, ta hjälp av nära och kära så att ni får honom på rätt köl, jobbar med min pärla också, hon har problem framförallt med män. Ju större, ju läskigare. :)

2013-07-14
RallyD
RallyD

Ajaj... Men då kanske det är läge att se om det går att hjälpa honom så att han föstår att han är lägre i rang och det är inte hans uppgift att skydda på det viset. Men jag gissar att ni redan jobbar på det.

Men även om jag förstår att det är pinsamt så hoppas jag att du har vänner som förstår och hjälper dig med det så att du slipper skicka iväg honom. Han är ju bara osäker.

Jag skulle då förstå iaf...

2013-07-13
RallyD
RallyD

Va skönt att det hjälpte :) Kan tänka mig att det blev några stycken.

Va roligt att han nu har hittat ett hem med dig och din familj som uppenbarligen bryr sig om honom så att han får må bra :).

2013-07-13
RallyD
RallyD

Jag är övertygad om att det kommer att gå bra. Hundar brukar vara experter på att läsa av :).

Jag tycker nog på ett sätt att det är bra att det bara är de närmaste som duger. Det är ju så det ska vara. Aktsam mot främlingar. Hunden läser ju av på en annan nivå än människor. 

Min hund är också sådan. Bara de närmaste :)

2013-07-13
RallyD
RallyD

Va sött :).

Har hört att de ska vara lättlärda hundar :)

2013-07-13
RallyD
RallyD

:) Gulligt.

Då gör man rätt :)

Vad har du för hund Busan?

2013-07-13
RallyD
RallyD

Härligt. Det är underbart med djur :)

2013-07-13
RallyD
RallyD

Jepp! :)

"En till mig, en till vovven"

Själv tuggade jag stövaröra när jag var liten, den hunden lärde mig att gå genom att jag fick hålla i svansen :)

2013-07-12
RallyD
RallyD

Tollare blandat med tibetansk terrier, så hon är en gul vallhund i väskstorlek :)

Min rädsla låg nog lite i en artikel jag hörde om när jag var ca 17 år. 

En nybliven mamma med två irländska varghundar, hon bor i lägenhet inne i stan. Har babyn inne, själv sitter hon på balkogen med en väninna. Babyn börjar skrika men tystnar strax. När hon kommer in finns bara hundarna kvar med bldiga käftar...

Inte för att jag tror det kommer att ske... men jag tror min rädsla började där.. 

Men sen finns det många fina berättelser också :)

2013-07-12
RallyD
RallyD
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...