App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Napp

Hur skilljer man på ett "tuttbehov" och att barnet kommunicerar?  Jag vet inte vad att suga på en napp fyller för funktion egentligen?  Vet att det till vis del stimulerar kroppen, magen, blodcirkulation osv. Men hur mycket napp behövs, är det ett BEHOV eller är det en illusion för att man inte vet vad annat man skall ta till? Är lite novis i ämnet och lite fundersam och utan att egentligen veta varför, lite anti att man använder tutte för mycket. Kan vara att jag blev tillsagd att inte använda det under första månaderna... men jag vet inte. Är nog bara orolig att man skapar ett behov snarare än tillfredställer ett?

2013-07-11
RallyD
RallyD

Sög också på tumme när jag var liten. Jag fick en vårtliknande böld av det till slut. 

Inte tumme, hellre napp...

Men jag tycker det är svårt att skilja på det. Nu på kvällarna vill han gärna suga mer... tills han kräks, men det är inte alltid det funkar med napp ändå för han blir bara arg, så det brukar sluta med att jag går tillbaka till att amma iaf. tills han somnar.??? vet int vad somär rätt eller fel.. Men till saken hör att han är förkyld också så han kanske har ont? 

Tycker det är svårt...

2013-07-12
RallyD
RallyD

Dottern hade ett otroligt sug behov. När hon tog napp var det en lättnad. Framför allt för henne. Magen klarade inte av att få mat så ofta. Hon har nu, 4mån, napp när hon ska somna. Sen puttar hon ut den. Hon vill även ha den när magen kniper. Sugandet hjälper henne att slappna av och få ur sig luften.

2013-07-11
Fillie
Fillie

Jo jag sög på tumme tills jag va tolv så jag är stenhård med att ta ut tummen när den åker in på barnen

2013-07-11
Liisa89
Liisa89

Hur går tankar och åsikter om barnet börjar suga på tummen istället?

2013-07-11
ChildofJune
ChildofJune

Det låter smart :)

Pratade med sambon om det men han tror på tuttbehov som behöver tillfredställas... jag är inte enig...

2013-07-11
RallyD
RallyD
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...