App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fel info, mycket fel

Mitt barn var hungrig tom på sjukhus. Andra natt ammade han från kl 12-6 på mårgon. De sa att han ska göra så för att få igång mjölk och att han grät för att det var varmt men han svättades pga att han var utsliten av att amma hela tiden. När vi kom hemm började jag med nappen bara för att jag skulle få tid att gå på toa eller eta. Igår när vi åkte på kontroll sa se definitivt ingen napp för han måste amma, han hadde gått när 10% som är max. OK tänkte jag, nu behöver jag inte gå på toa, han får eta hur länge han vill men han börgade gråta och hur ska jag veta hur mycke mjölk jag ska ha i brösten, det kommer ju 1-2 droppar när jag trycker. Tyckte så synd om han så min man sprang och köpte NAN. Nu sover mitt barn, bajsar och rapar. Han var 2 dagar hungrig pga hela jä*la sjukhuspers. Har aldrig varit så arg på nån

2013-07-10
hanifa247
hanifa247

Solskensmamma, nej, ingen info alls. De sa bara att han suger så fint. Ingen nämnde ersättning eller vad som helst. BiancaT tack för rådet, nu sprutar mjölk som bara den :)

2013-07-24
hanifa247
hanifa247

Min pojke föddes 36+4 och vägde bara 2065 då jag fått havandeskapsförgiftning. Amningen funkade inte alls och alla sa att jodå snart så, han är pojke liten och tidig, det löser sig. I en månad försökte jag amma och han fick ersättning tills jag fick igång och kunde pumpa ut så han fick mjölk i flaska. Jag gav upp efter en månad att försöka amma och bara pumpade. I samma veva slutade vi med ersättningen och gav bara mjölk. När han var åtta veckor konstaterades på bvc att han hade ett hjärtfel och det i sin tur konstaterades att det måste opereras. Så när han var 11 veckor opererades han. Och nu två veckor efter operationen ser vi skillnad. Innan åt han ca 50-60 ml varje mål och gick upp ca 150-200 g i veckan. Nu äter han 100-120 ml per mål, har mycket mer energi och har gått upp 300 g på en vecka och han ska vägas igen om två dagar. Jag är rätt ledsen över att ingen reagerat och bara förklarat att han är pojke, liten och tidig.

2013-07-24
Brassbandcookie
Brassbandcookie
Barn på 3 år och 8 månader

Hade ni inte info? Vi kunde gå på ett möte som hölls av amningsmottagningen. Men man fick själv hålla koll på när det var.

2013-07-23
solskensmamman
solskensmamman

Har inte kunnat svara i tråden :S Nu efter 3v så fungerar ammningen men måste pumpa för han sommnar efter 2 min på bröst :) kan inte göra någåt åt det. Men är besviken på sjukhus ändå för att jag fick noll info angående amning. Att barnet går ner i vikt max framför deras ögon kan fan inte vara normalt.

2013-07-23
hanifa247
hanifa247

Kan tilläggas att de två första knappt kunnat suga, trean är mycket starkare!

2013-07-23
solskensmamman
solskensmamman

Och jag var så mycket på amningshjälpen att DE tillslut sa till mig att sluta kämpa så mycket. BM där sa: alla kan inte amma, mys du med bebisen när du flaskmatar istället. Vi kan inte göra mer här. Nu har vi försökt allt och det hjälper ju inte. Jag kan inte se att det finns mer att göra för att du ska få mjölk till ditt barn.

2013-07-23
solskensmamman
solskensmamman

Och det kan vara så att det behövs ersättning. Har fått igång amningen med trean och vad lätt det var jämfört med de andra! Det tig 'bara ' en månad med täta amningar, vila och amningste. Med de andra har detta inte hjälpt alls, utan bebis har sugit blod ur brösten, hängt där minst en timme för att sen vila tjugo min, dygnet runt i flera månader. Utan att gå upp mer än några tiotal gram per vecka.

2013-07-23
solskensmamman
solskensmamman

Måste gnälla lite. Det kan ta tid att få igång amningen. En bäbis kan inte få i sig så mycket de första dygnen så det känns helt fel att trycka ner en massa ersättning direkt om bebben föddes normalstor. tänker inte säga mer. Finn mer värdefull info på Amningshjälpens hemdida. den är fantastisk. De erbjuder även amningskurser så man kan känna sig trygg med amningen. Jättebra hjälp.

2013-07-23
Tummetott
Tummetott

Och mina har gått upp ca 20-30 gram per vecka utan ersättning. Så det finns många som behöver det! ( och mina fick amma hela tiden och vi höll ut i två månader , vilket var mitt livs största misstag att ettan fick svälta så länge. När samma futtiga viktökning kom på tvåan fick han ersättning efter en vecka)

2013-07-10
solskensmamman
solskensmamman

Litsen1 så har jag börjat och ska följa Biancas råd med att göra en hel flaska. Tack för att ni ä så snälla!!

2013-07-10
hanifa247
hanifa247

Är det ok att han får bröst bara 10 min var och sen 60ml ersättning var tredje tim?

2013-07-10
hanifa247
hanifa247

CatPuss precis!! De tittade aldrig på mina bröst, de sa bara att han suger så fint men jag tänkte aldrig på att han inte sväljer. Först när han fick flaskan tänkte jag men gud, första gång jag hör att han sväljer något. Nu vet jag

2013-07-10
hanifa247
hanifa247

Jag föde den 6.7. De sa att råmjölk skulle räcka för han, att han inte behövde mer än så :( de sa att han behövde vara nära mig så jag gick på det, att han ville amma hela tiden bara för att vara nära mig. Dumma mig. Har varit så lädsen. Nu ammar han i 10 min på varje bröst i håppet att det komer producerad mjölk och sen får han NAN. Stackarn min bebis :(

2013-07-10
hanifa247
hanifa247
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...