App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

ADHD och ska bli mamma

Hej alla hoppas på fler som har ADHD och är föräldrar som kan ge mig tips och ideer nu! Har precis fått veta att jag är gravid och ska träffa läkare om en vecka för att besluta om medeciner jag tar! Hur har alla gjort som har samma diagnos?? Läst att många dom har ADHD mår väldigt bra under graviditeten pga alla hormoner ... Stämmer det? Och efter det då? Funderar starkt på att ställa in mig på flaska då jag kan få en bra tid efter när barnet är fött och lite mer stabilt. Snälla dela med er om eran tid som gravid, amning eller flaska? Medeciner osv!!!

2013-07-08
Angelida
Angelida
Barn på 1 år och 11 månader

ADHD är inte en orsak till att vara dålig föräldrar!!! Man kan inte tänka så! Jag har 2 bonusbarn hemma som älskar mig ! Deras mamma utan diagnoser klarar inte av sina barn så vi har dom på heltid... Så det har inte med diagnos att göra. OBS jag är inte arg men kan se en oförståelse av vad det med diagnos innebär! Alla är olika men dragen och likheter finns såklart men sen är alla olika för att man är en människa med olika personligheter GLÖM INTE DET!

2013-07-12
Angelida
Angelida
Barn på 1 år och 11 månader

Han har väl knappast det pga sin ADHD? Man är inte en sämre förälder för att man har ADHD. Inte det minsta

2013-07-12
Hurricane
Hurricane

Min sons pappa har adhd. Han har pågrund av det bara fått haft bevakade umgängen.

2013-07-12
lindapim
lindapim

Glömde skriva att jag under grav/amning åt/äter lergigan för att stilla ångesten lite iaf. Men som sagt, i mitt fall valde jag bort mediciner pga riskerna. Det har varit jävligt tufft men det har gått :)

2013-07-12
Hurricane
Hurricane

Kul att många reagerar och funderar men min fråga var dock INTE hur alla är !!! Utan hur ni med diagnos varit under graviditet och hjort med era medeciner under den tiden! Vad empati så har ADHD inget med det att göra alls!!!!

2013-07-12
Angelida
Angelida
Barn på 1 år och 11 månader

Till catpuss fråga: jag har väldigt mycket empati gentimot min familj och mina vänner. Däremot har jag svårt att ge tröst åt många, det blir lätt snurrigt o min hjärna om flera är inblandade. Men som sagt, med de som står mig nära ses jag nog snarare som extra empatisk. Din "vän" verkar bara vara full av skit.
Till ts: jag har ADHD/OCD samt är bipolär och har tre barn. Har inte ätit mina mediciner under grav och ammning. Tyvärr har jag mått väldigt dåligt under grav och behövt extra tillsyn, hjälp och täta komtroller. Däremot har jag direkt efter förlossning alltid mått jättebra. Sen har det gradvis försämrats igen. Har hållit mig medicinfri i 7 mån med första, tre månader med andra och nu snart 4 månader med tredje.

2013-07-09
Hurricane
Hurricane

Ber om ursäkt. Det vet jag ju att det är olika. Har en dålig vana att sätta diagnoser på alla:/ återigen ber om ursäkt

2013-07-09
Liiina89
Liiina89

Min systerson är 8 år och har ADHD. En otroligt energisk och rastlös kille, men är såå omtänksam och snäll att han blir utnyttjad för det ibland :(

2013-07-09
xLillaMy
xLillaMy

De jag har träffat med adhd inkl min sambo har stor empati. Tror personen skyller ifrån sig eller har en släng av asperger.

2013-07-09
Liiina89
Liiina89

Jag är gravid i vecka 20 snart och utreds just nu för ADD. För mig har många symtom blivit värre sen jag blev gravid. Speciellt att komma igång med saker. Har lätt för att isolera mig. Jag äter inga mediciner nu. Har dock inte conserta el ritalin.

2013-07-09
Liiina89
Liiina89

ADD är typ ADHD fast utan hyperaktiviteten. För mig är det snarare tvärtom, otroligt trött och sitter hellre än är uppe och springer. Blyg, tystlåten och vill inte gärna vara den som hörs och syns mest. Detta är bara några få symtom.

2013-07-09
xLillaMy
xLillaMy

Tack föresten !!!

2013-07-09
Angelida
Angelida
Barn på 1 år och 11 månader

Jag äter concerta 54 på morgon och 36 efter lunch och mår kanon. Lite rädd att ta bort dom nu när jag i januari fick klart med medeciner och i november förra året fick klart att jag har ADHD, dvs som vuxen 31 år

2013-07-09
Angelida
Angelida
Barn på 1 år och 11 månader

Men jag glömde ju det viktigaste, Grattis till graviditeten!!! :D

2013-07-08
xLillaMy
xLillaMy

Jag blev diagnosticerad med ADD under denna senaste graviditeten och jag blev satt på Concerta from v. 14. För jag var "så illa därann" att jag hade inte fungerat alls utan medicinen. Jag ökade medicinen successivt och var uppe i en dos på 54 mg + 18 mg på morgonen och 54 mg på lunchen som max och det var i slutet av graviditeten. Eftersom blodmängden ökar under graviditeten så kan man ju behöva öka på dosen lite liksom. BM hade extra koll på mitt blodtryck framför allt, eftersom Concerta kan ge förhöjt blodtryck. Men jag har alltid haft lågt och det ändrades inte alls. Hon var i kontakt med min psykiatriker hela ntiden.
När förlossningen satte igång så skulle jag hålla upp med medicinen så att jag inte skulle få ett riktigt rus av den. Födde en fullt frisk och fin pojke!

Jag ammade första månaden, fortfarande med medicin. Det går ut mindre mängder i bröstmjölken än när de får det direkt i magen.
Dock fungerade inte amningen alls, han ville äta i princip hela tiden och det funkar inte när man redan har ett till barn att ta hand om! Så han har fått flaskan sen han var 1 månad.

Jag vet inte om det funkar likadant med ADHD, men om jag glömde ta min medicin så mådde jag inte alls bra. Då var jag soffliggande precis hela tiden och orkade ingenting. Stubinen var obefintlig och jag klarade inte av att vara en bra mamma. Visserligen var jag väldigt trött när jag tog medicinen också, men på ett helt annat sätt liksom!

 

Det bästa du kan göra är ju såklart att prata med din läkare/psykiatriker om detta, för de har ju bäst koll! Jag vet inte om du tar Concerta eller Ritalin?

2013-07-08
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...