App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

löste, för att få minst bös i koppen???

vad ska man använda för tesil? vi har såna där bollar som sitter på en pinne.. blir massa bös i teet :-( jag gillar inte bös !

2013-07-06
osisen
osisen

ja precis.. teet som flyter runt i koppen :O

2013-07-06
osisen
osisen

Använd ett så tätt filter som möjligt. i sådana där tebollar är visserligen själva "filtret" ganska tätt, men det blir skarvar mellan de två delarna som lätt släpper igenom bös.

Jag brukar köra med ett tygfilter (sitter "uppspänt" på en metallring) eller en sådan här: http://www.tehusetjava.se/shop/product/tesilar-tefilter---medium-122-413-3312.aspx

Båda varianterna brukar finns i teaffärer. Det finns även sådana som ser ut som flergångskaffefilter: http://www.pekoe.se/tillbehor/25-tesil-nylon.html

Sen finns det olika varianter på engångspåsar, t.ex.

http://www.mightyleaf.se/index.php?route=product/category&path=26_156

eller

http://www.houseoftea.se/tefilter-tepase-small/product_info.php/products_id/82

 

jag tycker att även de filter som egentligen är avsedda för kannor funkar fint att ha i vanliga tekoppar. Sambon och jag flyttar ofta över tefiltret mellan våra koppar och dricker alltså samma sort, men man kan förstås ha flera filter om man vill dricka olika sorter.

Tygfiltren blir förresten "missfärgade" av teet, men om man bara sköljer dem ordentligt så är det inga problem med att smak skulle hänga kvar eller liknande.

2013-07-06
Unikum
Unikum
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...