App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sömnbrist

Hur överlever bi vardagen trots sömnbrist??? Känns som att jag inte klarar mkt mer nu. Jag har inte sovit mer än Max 3h i sträck sen i nov. Hur gör man för att orka?

2013-07-04
xariz
xariz

men vad är din motivering till henne anna wahlgrens tillvägagångssätt för att få dem att sova? tex buffningen. varför inte bara skita i metoder och köra efter sitt och barnets pipa och bara ha mysiga natt rutiner som saga och sång tex. Anna Wahlgrens metod är lika hemsk som 5 min metoden och inte för barnets bästa utan enbart för föräldrarnas intresse.

2013-07-29
almerika87
almerika87

Oj vilka starka reaktioner det blev här då! Alla har ju rätt till sin åsikt givetvis, men SHN kuren är ingen misshandel kur på något sätt. Däremot är den ett verktyg för att lugna och ge barnet trygghet till skillnad mot ex 5 min metoden. Att jag skulle vara en kall och hård förälder ett påstående som saknar helt grund och kunskap. Barn vill sova lika mycket som vuxna, men många föräldrar vågar inte se djupare i varför barnet skriker utan nöjer sig med vad som anses vara normalt av samhället idag. Mitt son älskar sin sömn och säng, natt som dag, och jag kommer hjälpa våra tvillingar på samma sätt till god sömn.

2013-07-21
Saracarlsson7
Saracarlsson7

barn e barn en väldigt kort tid av sitt liv ge all kärlek ni har. jag vill o önskar jag kunde låta min dotter sova i eget rum men jag har fortfarande inte klarat av de, hon e 11mån o 1v. hon sover 22-09:00 men tex för någon natt sen blev hon så täppt i näsan så hon vaknade av frustration.. tog upp henne en stund lät henne andas o gav lite vatten o hon somnade om, hade de hänt i andra rummet bökigt för mig o täänk om jag inte hör henne :( hmmm svårt

2013-07-20
Sihanna
Sihanna

Sova hela natten kuren är ett sätt att lära barnet, från 4 mån ålder, att bebisen kan vara trygg och lugn i sin egna säng och att bebisen kan somna om själv om han/hon vaknar. Det innebär att först och främst proppa barnet full med mat på fasta tider på dagen, 5 mål om dagen. Om barnet fortfarande skriker med full mage måste man lugna barnet med buffning eller vagning. Ett barns skrik är frågor som kräver svar genom dessa verktyg. Om man vaggar barnet till sömns i famnen eller vid bröstet så säger man till barnet att det är enda trygga sättet att somna på, därför tystnar barnet i famnen men vaknar och skriker när man lägger ifrån sig barnet. Detta misstolkas ofta som att barnet vill ha närhet. Köp boken Sova Hela Natten kuren där står allt. Vi köpte den i vår Ipad, jättesmidigt :)

2013-07-16
Saracarlsson7
Saracarlsson7

Vi provade alla kurer men inget hjälpte. Vår son vaknade var o varannan timme hela första året. Fortf sover han inte hela nätter. Men det blir bättre. Vissa barn bara är så. Han är frisk och pigg. Jag har varit dödstrött . Mitt tips är att be om hjälp, avlastning...

2013-07-16
Pingus
Pingus

Ta alla chanser som finns till att sova. Skit i tvätt och disk och att städa. Det är inte lika viktigt som att mamma mår bra.

2013-07-15
MammaT1
MammaT1

Har du ingen som kan hjälpa dig? Jag var ett vrak då dottern ett par veckor började vakna varannan timme natten igenom. Var tufft för förhållandet med min sambo också... Men det som hjälpte var att försöka träna. Lade mig ofta och sov så fort mannen kom från jobbet. Och en natt i veckan fick sambon ta lillan så jag fick sova i alla fall 4 timmar ostört - tills man var tvungen att pumpa... Och höll mig ifrån att köra bil under den tiden, kändes bara för farligt... En granne erbjöd sig också att promenera med lillan i vagnen så jag kunde få någon timmes sömn på dagen.

2013-07-15
MammaT1
MammaT1

Jaa vad är det för kur??

2013-07-15
Ching90
Ching90

Vad är sovahelanattenkuren för något?

2013-07-15
yatziå
yatziå

Vår bebis är 11 mån och sover 12h varje natt, 19:00-07:00 i eget rum i egen spjälsäng, INGEN NAPP! Detta har han gjort sen han var 4 månader. Han sover sammanhängande och om han vaknar somnar han om AV SIG SJÄLV. Inget skrik alls, han ligger och småpratar för sig själv och somnar så småningom av sig själv. Varför? Vi gjorde Sova Hela Natten-kuren med honom när han var 4 månader. Det är vansinne och tro att barnets sömn ska lösa sig av sig självt ju äldre dem blir. För barnets skull rekommenderar jag alla småbarns föräldrar att göra den här kuren. Det är mycket jobb och omständigt i början, MEN sen har du en bebis som njuter av sömn och kommer sova tryggt i många år framöver. Vi väntar tvillingar och kommer göra samma sak med dem.

2013-07-15
Saracarlsson7
Saracarlsson7

Min lilla tjej är över halvåret och vi har hittat bra rutiner dagtid med mat och sömn. Nattetid däremot är det amning varannan, var tredje timma. Hon är en göttegris helt enkelt ;) Hade gärna sett att hon åt mindre på natten så man fick sova men vet inte hur jag ska göra. Sambon sover tungt och vaknar inte så han kan inte ta nätterna. Det är riktigt tufft att inte få sova ordentligt, det kunde man aldrig föreställa sig innan. Vet inte vad man ska göra förutom att kämpa på!

2013-07-05
Mariahan82
Mariahan82

Hon är född i dec men sömnen rubbades redan i slutet på grav för kisspauser och obekvämt att ligga. På dagarna sover hon 3 ggr 20min så ingen idé att ens tänka på att sova då för mig. Nätterna vaknar hon oftast varannan timme för mat har jag tur går det 3 timmar

2013-07-05
xariz
xariz
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...