App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Får inte i mig tillräckligt med näring!

Hej jag har fått ett påfrestande problem med min graviditet och kan behöva hjälp eller iallafall stöd; Jag är i slutet av vecka elva och jag mår väldigt illa dagligen och spyr ofta, detta gör att jag inte får behålla så mycket näring och det jag får i mig som stannnar kvar går inte till mig utan till ungen. Jag är väldigt svag vid denna pungt och har magrat överallt förutom om magen som verkar växa som den ska o de e ju bra. Jag funderar seriöst på att lägga in mig för drop då jag knappt orkar fungera i vardagen, är det någon som har råd om vad jag ska göra eller som poå något sätt vill prata, känner mig väldigt ensam och är rädd för både min och mitt barns hälsa, är rädd för att jag ska ramla ihop och svimma, kan slå i mig och skada barnet osv.....mvh en ensam tjej.

2013-07-03
reblin
reblin
Barn på 3 år och 11 månader

Sök läkare om ingenting hjälper. Som en av ovanstående skriver, prova ingefärs te... Jag fick tips från min barnmorska när jag var där på senaste besöket, att äta ingefärstabletter och B vitamin. Så numera tar jag 1 B vitamintablett och en ingefärstablett varje kväll innan sängdags. Och då slipper jag illamåendet hela dagarna, så länge jag får i mig mat på regelbundna tider. Hoppas du känner dig bättre snart:)

2013-07-09
Emeliemansson
Emeliemansson
Barn på 2 år och 6 månader

Jag kräktes jätte mycket och blev tillslut väldigt dålig, ringde Mvc som sa att jag skulle åka till gynakuten. Där fick jag kanon bra hjälp, blev inlagd med dropp. Jag fick tillbaka färgen i ansiktet, kände mig piggare osv. Fick testa en ny medicin som gjorde att jag slutade kräkas men illamåendet hängde i hela graviditeten tyvärr.

2013-07-05
emcb
emcb

Som de andra säger, det finns hjälp att få! Prova först receptfria saker som finns på apoteket som t ex postafen eller åksjukearmband. Ät lite och ofta och det som går ner. Ät och drick saker som minskar magsyran som banan och mjölk. Gillar man ingefära kan man tugga lite på en färsk bit. Småknapra på kex funkar för många. Tänk inte så mkt på vad du äter utan att få i dig saker över huvud taget. När det var som värst med mitt andra barn kunde jag bara äta nektarin och rostad macka med salami.

Funkar inte det här får du inte tveka att kontakta mödravården. Det finns starkare grejer att ta till.

2013-07-05
mickelina81
mickelina81

När jag var hos läkare för mitt illamående så frågade hon om jag spydde ofta. Jag tålde inte lergigan som jag fått mot illamåendet så tog inte den. Men hon menade att om man kräks ofta så måste man behandla med medicin för att slippa bli inlagd med dropp, både för din egen men också för fostrets skull, för när dina reserver är slut, så drabbar det fostret också. Så har du inte provat postafen som finns receptfritt på apoteket, så gör det. Annars be att få lergigan comp utskrivet av läkare. Ett tips för lite extra energi - OM du får behålla vätska, är att köpa näringsdryck på apoteket.

2013-07-03
ChildofJune
ChildofJune

Sök läkare. Det finns hjälp att få!

2013-07-03
solskensmamman
solskensmamman

Har du provat ta prostafen mot illamåendet?

2013-07-03
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...