App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

När slutade era sova på dagen och hur visste ni att det var dags?

Min är snart 2.5år. Han sover på dagen i 45min-1tim. Men oftast spenderas kvällarna med att snurra runt i sängen i 1-2tim men ibland somnar han på 10min... På dagen somnar han oftast fort ute i vagnen och vi måste alltid väcka honom, han är väääldigt trött när man väcker honom. Skulle vi ta bort sömnen på dagen blir det med en gång problem med att åka bil eftersom han somnar väldigt lätt där, han slappnar av så fort vi sätter oss i bilen. Men just nu är jag sååå trött på läggningarna! Hans storebror sov middag tills han var nästan 4år men han har alltid sovit mkt och bra!

2013-07-03
emcb
emcb

Ja något får vi testa!

2013-07-05
emcb
emcb

oftast åker man ju inte så länge i bilen så jag brukar ibte bry mej on hon somnar en stund när vi åker.. eller den store med för den delen
min lilla kan sova mellan 1-2h på dagen ibland lämgre men jag tror att hon egentligen skulle sova mindre men väcker man henne får man ett helvete resten av dagen för hon blir så jäkla grinig.
hon sover runt en timma på dagis går långa dagar men ändå tar det mej typ en timma å natta varje dag.. å då e hon jättetrött när vi kommer hem å hela kvällen men så fort hon hamnar i sängen e det som all trötthet föesvinner å efter vällingen blir det ännu värre.
tycker det här med sömnen e skitsvårt..

2013-07-05
osisen
osisen

Jag har läst att det inte är någon mening att sova mindre än 40min eftersom hjärnan inte hinner gå ner i vilo (djupsömn eller va de nu benämnde det som?) sömn. Därför låter vi honom sova 45min. De pratade även om detta på förskolan att de som sover sover mellan 45min och upp till 2tim, de väcker ingen innan 45min.

2013-07-05
emcb
emcb

Om vi tar bort sömnen på dagen nu, vilket jag tror är fullt möjligt MEN vi kommer inte kunna åka bil efter kl12.... Han är än så länge helt omöjlig att hålla vaken i bilen. Och nu under sommaren åker vi en hel del bil... Hur löser ni andra det?

2013-07-04
emcb
emcb

Vår kille blir 2 nu den 18:e. Han sover fortfarande ca.2 timmar på dagen. Och sover hela natten. 19.30-8.00. Han har alltid haft stort sömnbehov. Lillan däremot sover 11-12 och 13-14.30 ca. Och sover med hela natten. Men hon har inte alls så stort sömnbehov. De är jätteolika där!

2013-07-04
Superhallon
Superhallon

Förra sommaren när hon fyllde 2 år.. Hon har alltid haft "fri sömn" och inga riktiga rutiner, är hon trött så sover hon. Hon började hos dagmamma när hon var 15 månader och det var samma där. Dock arbetade jag väldigt oregelbundna tide rmed många kvällar, så oftast var ju hon vaken till 23-24 och sov sen länge på morgonen (typ 9-10) och då jag började efter lunch gjorde ju det inget... Däremot började vi vid julledigheten (då ca 1,5 år) reglera sömnen och då sov hon ingenting, när hon började hos dagmamman igen så fick hon sova max 45-60 min, viklet vi ganska snabbt fick reglera till ca 30 min och sen på sommaren när hon blev 2 år tog vi bort sömnen helt för henne och det gick riktigt bra. Det tog någon vecka innan hon kom in i vanan men sen har det gått klockrent. Nu blir snart 3 år och sover extremt sällan dagtid, typ om hon är sjuk eller om vi gjort nbågot väldigt ansträngande typ Leos lekland i flera timmar, kan hon somna och minsta minuten hon sover förstör hela kvällen och hon är inte ens särskilt enkel i vanliga fall....

Hon kan somna i bilen men brukar kunna hålla sig vaken om man pratar med henne och sjunger osv. Numera är hon nästan alltid vaken när vi åker hem från dagmamman och även om vi skulle åka längre typ in till stan osv.

2013-07-04
Yrwen
Yrwen

Ja många med samma erfarenhet :-) Vi har iaf minskat dagsömnen till 45min men ändå är det jobbiga läggningar. Han är trött på kvällen men kan inte sluta röra på sig och komma till ro... Jag tror att han kommer behöva sova på fsk för att orka ned dagarna där...

2013-07-04
emcb
emcb

Vi trodde att det var på väg bort här då tösen inte sov på förskolan, vilket gick utan problem vid ett par, tre tillfällen. Men sen var mönstret ett faktum, hon sov inget där, kom hem och gick direkt och la sig och stensomnade i soffan, vid 16-tiden... Hemma har hon alltid sovit 1½-2 timmar, 13-15 ungefär. Och det gör hon nu när det är sommarlov också. Ibland har sovstunden på dagen inte blivit av om vi ex varit bortbjudna eller liknande och hon inte kunnat somna då. Och händer det bara någon gång ibland så är hon vaken till 19.30 som vanligt. Men då det skedde flera dagar på raken så orkade hon inte med. Hon är 2½ så det har känts som om det är läge att fasa ut, men sover hon som hon brukar på dagen har hon inga problem med att somna på kvällen och sover oftast 11-12 timmar. Så egentligen kunde jag ha skrivit samma inlägg som du, emcb :-) Inte så mycket till hjälp, men en delad erfarenhet iaf.

2013-07-03
ChildofJune
ChildofJune

mina har alla slutat vid 2 årsåldern.

2013-07-03
jenccy
jenccy

Han vaknar alltid mellan 6.30-7.00 oavsett när han somnar på kvällen. Så somnar han kl 22 och vaknar 6.30 är han super trött kl12. Nu är han fortfarande hemma men börjar förskola efter sommaren. Kan tänka mig att han kanske behöver sova för att orka med en dag på fsk men hör hemma kan man säkert klara av dagen bara bilen förbjuds vilket inte blir lätt, sommar och mkt utflykter.... Vet varken ut eller in men kvällarna är tok jobbiga! Storebror 5år somnar också i bilen om vi åker en längre sträcka men det är inget stort problem. Men somnar liten i em i bilen om så bara för 20min så tar läggningen 1-2tim längre....

2013-07-03
emcb
emcb

Vid 1,5 års ålder för storan. Hon var kvällstrött och somnade i normal tid ca 19.30, men började vakna tidigt ca 04.00. Vi orkade inte med det utan tig bort dagvilan, så sov hon till ca 06.30. Mkt bättre!!!

2013-07-03
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...