App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Namn val och motgångar

Hejsan. Är det fler än jag som börjar bolla runt med namn? Vilket ja började med redan i vecka 14 ;)! Jag tycker om namnen (för tjej) ; Holly Kelly O jag tycker om killnamnet; Nimrod   men det känns som om alla ja pratat med om namn och sånt bara ratar Nimrod o säger till mig att tänka över de för att mitt barn inte ska bli mobbat och ledsen för ett sådannt namn! :'( Känner mig inte alls deppad på att välja ett fint namn till mitt barn "/ Men sambon stöttar och försöker få mig må bättre genom o säga att det är vi som bestämmer och att det är vårat val men känns så himla tråkigt att behöva höra sådant! Vi är överrens om att de ska vara ett udda namn.  Men när alla säger som dom gör, de gör mig faktiskt ledsen "/!  Någon som har tips på va man göra? ska man argumentera mot dom o säga att det är fina namn och att de kommer bli bra eller ska man bara skita i de? "/ Börjar lessna på att höra att de är svårt att utala Nimrod och att de låter som ett "tungt" namn och att de inte ens låter svenskt!   Tacksam försvar!   // Ledsen blivande mamma som tappat glöden att välja namn! :'(

2013-07-01
Boziz
Boziz

Näe nte på de viset men jag tolkade det som de, hur skulle du ha tolkat de?

 

nej ett namn säger inget om föräldrarna, enligt mig!

 

Därför avslutar jag detta o säger nu säger j inget mer om mina namnval!

2013-07-05
Boziz
Boziz

Det är ju sant att namnvalet säger mycket om föräldrar. Det är inget negativt. Döper man sin unge till något coolt så är man oftast lite häftig själv osv

2013-07-05
Liisa89
Liisa89

Ett barns  namn säger ju så mycket om föräldrarna...

 

då tycker ja du kan utvecka vad du menar! Låter som du menar att vi skulle vara dåliga föräldrar för att vi väljer detta namn!

 

Nej fått nog nu! Blir det en kille blir det Nimrod för jag tycker det är ett coolt namn, väldigt speciellt och jag tycker verkligen att det blir ett vackert namn! :)

Men sen att han inte ser ut som en Nimrod är juh en annan sak ;) då får han ett nyt namn :)! Han ska se ut som en Nimrod för att heta Nimrod :)! Inget som är 100% bestämmt utan vi leker med namnen och som sagt bara mött motgångar.

Vi som är päronen och vi bestämmer :)! Är glad över dom posetiva svaren jag fått! :) Dom värmer i hjärtat!

2013-07-05
Boziz
Boziz

Finns ju även motorcyklar, båtar osv som heter Nimbus. Liten parentes ;)

2013-07-04
Jasie
Jasie

Haha då har du ett namn till nästa barn ;)

2013-07-03
Liisa89
Liisa89

tyckte Nimbus var coolt, visste inte om att det var en madrass!!!

Det betyder ju myt eller mystik (eller är en slags moln också ifall man diggar meteorologi)

2013-07-03
solskensmamman
solskensmamman

hehe Nimbus för mig är en luftmadrass man använder till människor som ligger mycket i sängen så de inte ska få trycksår =P

2013-07-03
Jasie
Jasie

Så som jag är så hade jag varit stolt över mitt namn om det nu skulle betyda något sånt. Det är rätt ball, men det är ju från person till person. :)

2013-07-03
katja1993
katja1993

Kanske ska undvika Hagrid eftersom det betyder mardröm, inte så kul kanske...

2013-07-03
solskensmamman
solskensmamman

Nimbus var coolare! Heja Harry Potter! Eller varför inte Dumbledore?(humla på gammalengelska)

2013-07-03
solskensmamman
solskensmamman

Tycker nimrod låter lite som nimbus 2000

2013-07-03
Liisa89
Liisa89

Haha jag måste säga att namnet Nimrod blev så jävla mycket ballare när jag fick veta vad det betydde som slangord! Tänk när har presenterar sig och ingen vet vad det används till och lite i det gömda säger han idiot till någon! :P Kan verka omoget av mig men jag är sån, haha! Tyckte inte namnet var ballt innan jag googlade det och nu blev det as ballt helt plötsligt! :D

2013-07-02
katja1993
katja1993

Mercedes är ett mkt vanligt tjejnamn i Spanien! Vet många som heter så. Nimrod är väl lite tuffare, en biblisk figur som va rätt elak o grym. Men bryr man sig inte om sånt så e det ju lugnt. Barn kan ju få heta Adolf, Fidel, Lenin, Franco eller varför inte Kim Jong Il? Men då borde även Omar vara fel, och Robert och Teodoro. Vart drar man gränsen? Tycker Napoleon e fint!! Läs inlägget med lite glimt i ögat.... ;-)

2013-07-02
Puffla
Puffla

Jag berättade inte för någon om våra namn förslag. Efter barnet var fött fick alla veta vad han skulle heta. Jag vill inte ha folks åsikter därför valde vi att inte prata om våra namnfunderingar.

2013-07-02
emcb
emcb

Dessutom ska ja tillägga att namnet Nimrod har OLIKA betydelser, så man ska inte dömma de namnet. Alla namn har olika betydelser.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Hawker_Siddeley_Nimrod

2013-07-02
Boziz
Boziz

Hur kom ni att tänka på detta som namn? Har inte hört det som personnamn innan...

 

 

Hur vi kom på de namnet var att min sambo och jag satt och lekte med namn! Vi körde namnlek och så satt sambon vid google en dag och så sökte han på oavaliga namn! Vi har 2st fylla A4 papper med namn och vi ansåg att dom andra lät ja orgninella och jag ville verkligen ha ett orginellt namn :S Jag vill ha annorlunda och något som inte så många heter.

jag vet barn som heter Mercedez o de tycker ja e coolt att flickan fick heta! 

 

o vaddå säger mycket om föräldrarna ursäkta men de där tar jag som kränkning! de e som att påstå att jag kommer bli en dålig mamma för ja döper mitt barn till Nimrod! Men min sambo och jag har fortfarande inte bestämmt något med tanke på att vi inte vet vad de är för kön på våran ängel än! 

Jag väljer nog de ja tycker passar mitt barn för inte gör de mig till en dålig mamma bara för ja verkligen älskar namnet Nimrod!

2013-07-02
Boziz
Boziz

Jag tycker att du ska välja de namn ni tycker om ! Skit i vad andra säger, dom tycker de dom tycker och kan döpa sina barn t det dom vill ! Jag och min sambo ha valt mannen Colin och Hailey och vissa tycker att Hailey är hur konstigt som helst . Men det tycker inte vi så vi ha bestämt att det blir det :) men visst sen finns det föööör extrema namn men absolut inte erat val . Gillar ni de namnet go for it :)

2013-07-01
lalen91
lalen91

Fast ska man vara lite petig så har ju kritiken angående Nimrod inte alls handlat om betydelsen som ordet nimrod har - det verkar inte som om någon av dem som kritiserad faktiskt känt till innebörden. Och att då komma med kritik som att det är svårt att uttala, att det låter "tungt" (vad nu det innebär) och dessutom att det inte låter svenskt!? Sista kommentaren stör mig något otroligt, för det är väldigt få av våra "vanliga" namn som har svenskt ursprung.

Tänk om alla istället kunde uppfostra sina barn och lära dem att det är fel att retas/mobbas oavsett anledning! Spelar knappt någon roll vad man väljer, går att reta de flesta. Och när samhället är så multikulturellt som det är, så kommer man stöta på namn som låter knasiga för en själv, betyder någon annat för någon annan osv - det går inte att komma ifrån. Men att man som förälder ska behöva "betydelsesäkra" sina namnval med alla språk som ens barn kommer komma i kontakt med...? Vi har inte bara engelskan att förhålla oss till längre.

2013-07-01
ChildofJune
ChildofJune

Tycker att det är självklart att man kollar upp vad ett namn kan ha för betydelse innan man ger ett barn det. Vem vill heta ett skälls- eller könsord? Eller nåt annat otrevligt. Barnen kommer få veta vad det betyder tids nog, de lär knappast bli skonade från det. Jag har vänner som heter Dick och Fanny, gissa om det har förföljt dem hela livet. Fick även till min fasa veta att folk heter melena, vilket betyder blodig avföring.

Angående Nimrod så tänker jag tyvärr också endast på att det är ett skällsord.

2013-07-01
Jasie
Jasie

det jag tänker på när jag hör Nimrod är ju Green Days album med samma namn. Och att det inte är så smickrande att bli kallad detta...

Men barnen kommer ju inte att känna till varken det ena eller det andra.

Hur kom ni att tänka på detta som namn? Har inte hört det som personnamn innan...

2013-07-01
solskensmamman
solskensmamman

Hon bröt kontakten för att hon inte fick bestämma namnet på ERT barn?? Ja, då låter det ju inte som någon större förlust för er...

2013-07-01
ChildofJune
ChildofJune

Bry dig inte om andra e ju ert barn. Vi hade bestämt namn å andranamn åt både tjej å kille innan lillan kom ut ( då visste vi inte va vi skulle få) å vi fick väl nån enstaka elak kommentar om att Alice e ju så vanligt å lite tråkigt, så vi ha tvärtom de problemet :p Men jag gillar namnet å kan ej tänka mig min dotter som nå annat. Farmor min blev så sur att hon inte fick bestämma nå namn så hon bröt med mig, men hennes förlust vi ha aldrig stått varann nära så förstår ej hur hon kunde tro att hon hade nå å säga till om!?

2013-07-01
ica_86
ica_86
Barn på 2 år och 11 månader

Bara det inte har konstigt/snyskigt betydelse så spelar det ingen roll. Jag tycker inte om vanliga namn, det ska vara udda ;) Du behöver inte säga till alla vad barnet kommer heta, det blir en överaskning. Skälv hadde jag problem för namnet skulle passa både min religion, mitt hemland och sverige men det löste sig. Stava kommer jag göra på mitt sett :)

2013-07-01
hanifa247
hanifa247

När vi berättade att vår son skulle heta Marley var det massa folk som tyckte att det var konstigt, speciellt dom äldre. Dom yngre tyckte ju att det var coolt osv. Men står man fast vid ett namn man har valt så skiter man väl i vad andra tycker?!

2013-07-01
katja1993
katja1993

Är själv inte så insatt i tecknade filmer och dylikt, så när jag sa att jag gillade Alvin fick jag verkligen protester från omgivningen får det heter tydligen en ekorre i någon barnfilm :P Vi fick en tjej den gången så ingen behövde se vårt barn och tänka på ekorren iaf...

2013-07-01
ChildofJune
ChildofJune

Hehe Dick Hell var lite roligt faktiskt;)

2013-07-01
Liiina89
Liiina89

Vi trodde att dottern va en son under graviditeten och tänkte på pojknamn: Noel, Nico, Fabian! Och flicknamn hade vi Mila, Amilia, Fiona och Alva! Och när hon kom var det inte svårt att se att det var en liten Alva!

2013-07-01
Fillie
Fillie

tack så jätte mycket dom orden behövdes! 

Det värmde att de va någon som skrev så faktiskt! :')

2013-07-01
Boziz
Boziz

ja jo men sen är de juh så i dagens samhälle att ingen går väll o tänker på vad namnen betyder? :S

Eller är de bara ja som inte tänker på de? :S

 

Namn tips?

2013-07-01
Boziz
Boziz

Hej, förstår att det är svårt när man får höra såna saker.
Jag väntar själv min första och namn är verkligen jätte svårt så fort man kommer på något namn och ska höra vad någon annan tycker om det så kommer det alltid något man inte vill höra. Så jag har helt enkelt slutat med att fråga andra vad dom tycker om namnen jag och min sambo tycker om.
För annars blir man bara sårad och besviken.
Men tänk att det är ditt barn och inte deras barn så oavsett vilket namn ni väljer kommer det bli fint till just ert barn.

Lycka till :)

2013-07-01
septemberunge
septemberunge
Barn på 3 år och 3 månader

catpuss hahaha en riktig höjdare ;) nej jag vet att ni inte hade dick som förslag men som ditt andra namnförslag menar jag att man ska tänka på vad namnet kan betyda.

2013-07-01
jenccy
jenccy

A men dick vill varken ja eller sambon att vårat barn ska heta.

Men ja tycker Nimrod är fint samma som Fanny :S!

2013-07-01
Boziz
Boziz

tycker man skall tänka efter innan man väljer namn på dess betydelse. min kusin hette dick men ändrade det i vuxen ålder, han arbetar mkt utomlands o hur kul e det att heta kuk då lixom?

2013-07-01
jenccy
jenccy

Jag tyckte det var ganska sött namn:). Catpuss: vad betyder det då?

2013-07-01
Liiina89
Liiina89

nej nu får de vara slut med att ja berättar mina förslagsnamn! Ja orkar inte höra att de är något dåligt eller annat!

 

Men sen är de så att alla namn har en betydelse!

Visst alla kanske inte är vackra eller bra men de är juh inte namnets betydelse som utgör om personen är så ;) Utan personen får skapa en egen bild av vad namnet är! o ge det en ny mening :)!  Fanny vet jag många som heter men aldrig vetat vad de "betyder" för mig är ett namn ett namn och sen bryr ja mig inte om vad de betyder :S! 

 

hmmm.... svårt o komma på bra namn.. För antingen så är de det ena eller de andra med de :(!

2013-07-01
Boziz
Boziz

Berätta inte för andra vilka namn ni funderar på! Det är ni som ska välja det namn ni tycker om mest och utan inflytande av andra :)

2013-07-01
Josephineback
Josephineback

De känns juh inge kul när man har hittat namn man verkligen tycker är super fina o som man valt o verkligen haft i tankarna sen i vecka. 14 "/ Känner mer som om folk försöker förstöra o liksom bestämma över oss! Vilket ja tycker dom ska ge f****n i för de är vårat liv o vi som bestämmer. 

Har liksom fått nog av att höra de så efter senaste så sa ja okej nu skiter ja i de här o bara gick iväg för att gråta.! Känns inge kul. :(

2013-07-01
Boziz
Boziz

Peppad på att välja namn* Inte deppad!

2013-07-01
Boziz
Boziz
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...