App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

klippa tungbandet

Hur många av er har fått vara med om att eran bebis har haft för kort tungband och behövt klippa? Redan på BB såg läkaren att det var väldigt kort men han ville inte klippa det. I över 2 månader hade min son konstant ont i magen pga han fick för mycket luft under amningen. Utan amningsnapp hade han inte kunna amma överhuvudtaget. Två månader som kändes som flera år.. till slut fick vi iaf hjälp och nu känns amningen som något underbart!

2013-07-01
Righto
Righto
Barn på 2 år och 4 månader

Kort tungband kan även ge problem med talet så det handlar ju om utvecklingen som blir lidande också. Riktigt dåligt att de säger så, man får stå på sig! Fast det borde man ju inte behöva..

2013-07-02
Righto
Righto

Min son föddes med för kort tungband. Ammningen funkade inte på BB för att han kunde inte ta rätt tag med tungan. Det var en gammal nattsköterska som upptäckte det och sa till läkaren. Men det tog tid att få det klippt. Det var för kämpigt för min del efter en förlossning från helvete att få ammningen att fungera. Mådde skit. Så det blev flaska till sist för vår del. Funkade lika bra det :)

Vi har fått höra i efterhand att kort tungband kan vara ärfligt och det visade sig att min sambos morbror också föddes med det och kunde inte ammas heller.

Nu vet vi det till nästa gång i alla fall. Då ska jag be dom kolla det så fort som möjligt och klippa det direkt. Det gäller att stå på sig och säga i från.

Kanske finns många barn och mammor som inte får ammningen att fungera pga för kort tungband. BVC och BB borde ta det på allvar och erbjuda mer hjälp.

2013-07-01
ELofkvist
ELofkvist

Vadå lidande? Det är väl inte värre än alla sprutor dom får.. Lite sockerlösning och en snabbt klipp så är allt bra sen.. Hellre det än att vänta, har en kompis som ska klippa sitt tungband på sin tiomånaders.. Inte lika lätt...

2013-07-01
Bartmar
Bartmar

Jag har pratat med barnmorskorna på BVC men de rycker bara på axlarna känns det som.. Tyckte det var onödigt lidande för min son som dessutom fick utskrivet för mycket järndroppar (7 v förtidigt född). 15 droppar per dag istället för 6 st... Så ont i magen och bajsade var 8e dag. Reaktionen jag fick var: rekordet är ingen avföring på 3 veckor! Så förtroendet för sjukvården har fått sig en smäll. Tänkte bara upplysa om tungbandet för läkarna gör det ju inte iaf ^^

2013-07-01
Righto
Righto

Vår son hade oxå det. Vi var med om samma sak, dom såg det på BB men vägrade klippa. Tre veckor senare bad jag BVC om remiss, då fick vi åka en timmes resväg för att klippa. Klippet tog typ två sekunder o sen var det bara att åka hem igen:) jag tycker att du ska klaga på sjukvården. Hur svårt kan det vara att göra det med en gång?!

2013-07-01
Bartmar
Bartmar
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...