App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Erfarenheter av minipiller eller p-stav?

Jag var på besök hos bm på mvc igår, nu när det snart är 6 veckor sedan min lilla pojke föddes. Och vi pratade om preventivmedel. Jag ska erkänna att jag har ingen direkt erfarenhet av vad man som kvinna kan skydda sig med då jag var oskuld innan jag träffade min sambo och vi bestämde på en gång när vi började bli sexuellt aktiva att vänta med att proppa i mig en massa preventivmedel då vi båda ville ha barn inom en hyffsat snar framtid. Så nu är det dags för mig att börja använda något skydd, vi vill inte skaffa fler barn förrän om tidigast 3 år. Jag ammar. Nu fick jsg utskrivet Cerazette minipiller och tog första tabletten idag. Någon med erfarenhet? Efter att ni fått barn? Jag funderar på att sätta in en p-stav istället... Någon som har erfarenhet av detta? Jag kanske framstår som helt puckad nu som inte har erfarenhet av det här trots att jag är närmare 30, men jag tar den risken :P

2013-06-28
Hnoss
Hnoss
Barn på 3 år och 5 månader

jag ammar och använder cerazette, inga biverkningar, funkar bra för mig, bara man kommer ihåg att ta dem

2013-09-03
martamnich
martamnich
Barn på 3 år och 9 månader

Jag har haft en kopparspiral en gång i tiden o de va super bra för man behövde inte oroa sig över något men vid varje tid mensen skulle komma hade ja fruktansvärda magsmärtor...riktigt jobbig mens o de har ja ALDRIG haft innan....efter ett tag började de göra ont vid ägglossning oxå. När de tog slut me min dåvarande pojkvän bestämde ja mig för att ta ut den o då visade sig att dem hade satt in en förstor i mig ( inte samma gyn som satte i o tog ut ) Ja e väldigt skeptisk till att sätta in en igen men samtidigt va den bra när de inte gjorde ont. p-piller vägrar ja ta, man hör ju så många som blir gravida trots dem ätit p-piller så de känns inte så tryggt även om de säkert funkar för dem flesta :) Lycka till o hoppas du hittar något som funkar för dig =)

2013-08-07
lillapyret7
lillapyret7

Ännu så länge tycker jag Cerazette funkar utmärkt för mig :) Ätit dem i en dryg månad. Dock är jag nojjig om att jag ska bli gravid trots att jag tar dem varje kväll, verkar vara många som blivit gravida trots att de ätit Cerazette :( Min son är snart 12 veckor och jag vill inte redan bli gravid igen! Så nu funderar jag på hormonspiral istället...

2013-08-07
Hnoss
Hnoss

har haft båda. p staven funkade bra hade mens var tredje månad å väldigt lite den tog jag ut å började med cerazette då ja gick upp massor i vikt å tänkte ja kanske skulle gå ner (gjorde jag inte) slapp mensen helt. . skitskönt. slutade med piller blev gravid. började med piller igen.. ingen mens.. slutade blev gravid.. piller igen.. mens mens mens .... bläää funkade helt plötsligt inte alls sen ville jag ha någit säkrare då ja nojade konstant över att glömma. sattr in hormonapiral å det känns gött även om ja får mens ibland .

2013-08-07
osisen
osisen

Jag åt Cerazette i fyra år och blödde aldrig under den tiden, slutade med dem när vi bestämde oss för bebis och hann inte ens få mens innan vi plussade! Jag tror jag kommer köra på dem även efter och se om de funkar lika bra för mig då :)

2013-08-07
skruttiplutt
skruttiplutt

Jag har haft p-stav två gånger, första gången hade jag aldrig någon mens under tre år. Andra gången hade jag blödningar konstant, mer eller mindre, så den tog jag ut sista januari. Hade då haft den i 1, 5 år ungefär. Ville inte längre ha något preventivmedel och utsätta kroppen för massa skit. Plus att det kan ta lång tid innan man blir gravid när man slutar och av vissa kan man tillochmed bli steril. Fick även minskad sexlust (vilket jag inte riktigt förstod när jag hade stavarna i, insåg det när jag tagit ut dom). Så jag sa till min sambo att om vi ska skydda oss så blir det kondom hädanefter, tills vi skaffat barn färdigt. Hade himla tur som blev gravid så fort, plussade i början på mars, hade då varit utan stav i ca fem veckor. Så i november kommer våran första lilla bebis, kommer föralltid vara evigt tacksam att jag kunde bli gravid så fort :)

2013-07-22
Lisaabrannstrom
Lisaabrannstrom

Åt cerazette i 4 år men det sista året fick jag en mindre depression av dem, vilket jag hört på fler håll att andra fått av dessa. Sexlusten försvann då också mot slutet. Men nu är vi ju alla olika så för dig är de kanske bra :)
Efter dessa körde jag inget alls i 1 år utan räknade dagarna, men nu efter bf så tänkte jag sätta in en kopparspiral så man slipper alla hormoner :)

2013-07-22
lisessa
lisessa

Jag äter Cerazette nu sedan ca fyra veckor tillbaka och tycker hittills de funkar ok :) Men funderar på att sätta in hormonspiral då vi inte vill ha ett till barn förräns om tre fyra år.

2013-07-21
Hnoss
Hnoss

Åt cerazette men blev så himla nedstämd och hade mens i 14 veckor, har hört flera som fått så av pstav.

2013-07-21
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 4 månader

Jag hade hormonspiral det bästa jag testat och jag har testat p-piller minipiller p-ring och spiral det gjorde väldigt ont att sätta in men det berodde på att jag inte fått barn då sa dom...

2013-07-21
Idussen
Idussen

Jag har haft 3 st P-stavar så haft det i många år som sagt. Har varit jätte nöjd med det. Nu är jag gravid och det var inga problem alls efter jag tog ut den :) . ( hade lite mens under P-stavarna, varierade från P-stav till p-stav). Men mycket nöjd endå :) *tummen upp*

2013-07-21
Tessan1985
Tessan1985

åt cerazette o sexlusten försvann o blev deppig o plus att jag blev gravid av dem. så nu e jag gravid men lycklig ändå. så ska testa annat efter att bebisen har kommit.

2013-07-04
ecstasy92
ecstasy92

Jag åt också Cerazette innan jag blev gravid. Hade gått på dem i fyra år utan någon mens alls, inte ens tecken på det. Den höll sig helt borta och jag tyckte det var superskönt! Jag & min sambo funderade på det där med att skaffa barn, samtidigt som min väninna berättade om ett skräckexempel på hennes andra väninna som också gått många år på cerazette och nu hade stora problem med att bli gravid. Så vi bestämde oss för att sluta och börja så smått att försöka, och skulle det lyckas var det bara ren & skär lycka. Två veckor senare var jag gravid. Hann inte ens få min mens eller någonting. Pratade med min BM och hon sa att ofta är det så att om man haft regelbunden mens innan man började på pillerna så brukade kroppen oftast gå tillbaka till det direkt och vänja sig. Men jag vet inte! Oavsett så är vi lyckliga över hur det blev och i slutet av oktober/början på november kommer antagligen vår lilla guldklimp :)

2013-06-29
skruttiplutt
skruttiplutt

Tack för alla tips! Jag prövar Cerazette just nu då det är semestertid på mvc. Men funderar starkt på antingen hormonspiral (ni verkar vara så nöjda ni som haft det!) eller p-stav...så jag slipper komma ihåg piller... Gjorde det ont att sätta in/ta ut hormonspiralen?!

2013-06-29
Hnoss
Hnoss

Jag åt cerazette i flera år innan jag blev gravid, hade även P- stav i armen i 2,5 år och nu efter sonen äter jag cerazette igen! Är super nöjd, nästan ingen mens alls! Kan komma någon liten skvätt ibland, kanske en gång var tredje månad men det är över på en dag! :) Så bara positivt härifrån! :)

2013-06-29
jessicamalin
jessicamalin

Jag hade cerazette i typ 2 år och gick upp hur mkt som helst i vikt, sen började det bli svårare att komma ihåg dessa piller så jag satte in en p stav och första halvåret var mensen jätte oregelbunden men sen ordnade det upp sig. Körde med p stav i 4 år, tog ut den 3december 2012 och vart gravid runt den 13-17 december:p tydligen så är det en fördel med stav att den dagen man tar ut den så kan man i princip bli gravid (om äl stämmer in)

2013-06-28
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 9 månader

Min vän åt dom minipillerna i 8 år, ingen mens alls. Hon slutade för 2 år sedan då hon ville bli gravid men fick aldrig tillbaka sin mens/äl och fick därför ta till med hjälpmedel för att bli gravid..

2013-06-28
minstjarna
minstjarna

Jag åt cerazette innan jag blev gravid, då jag inte kan äta kombinerade p-piller. Jag fick i princip alla biverkningar i bipacksedeln - utom täta blödningar, kunde gå två-tre månader utan mens. Dock blev viktuppgång, humörssvängningar, huvudvärk, spända bröst och minskad sexlust för mycket, så jag slutade ta dem. Använde kondom i två-tre år innan vi blev gravida med dottern. Efter fl bad jag att få testa ett annat minipiller, mini-pe. Negativt är att glömskemarginalen är sämre, bara tre timmar, så första bekymret var ju att jag ofta glömde ta och vi ändå fick kompletera med kondom. Hade dock inga biverkningar - bortsett från oregelbundna blödningar, hade mens varannan vecka! Gav upp dem efter fyra månader.

Dock är det ju så individuellt, så testa. Men man brukar väl säga att man ska ge det 3 månader i alla fall. Bland annat blödningsmönstret kan stabilisera sig efter en tids användning.

2013-06-28
ChildofJune
ChildofJune

Jag provade minipiller eftersom att dom ska likna p-stav men jag stod inte ut med att ha mens varannan dag för att se ifall det stabiliserade sig. Använde dom i tre månader, varannan dag var jag överlycklig för att mensen redan va slut och sen dagen efter kom mensen igen

2013-06-28
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...