App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälpmedel vid amning

När jag fick mitt första barn så hade vi problem med amningen då bröstvårtan blev för kort när brösten svällde upp i samband med att mjölkproduktionen startade. Vi fick då tipset att använda "vårtglas" i mjuk silikon. Fungerade utmärkt! När vi nu fick andra barnet använde jag dessa igen men denna gång för att skydda bröstvårtorna från att bli söndersugna den första tiden. Vår yngsta hade även svamp i munnen vilket kan smitta till mammans bröstvårtor, då fungerade vårtglasen som skydd för detta också. Har sett att vårtglasen numer säljs på nästan alla apotek. Väl värt pengarna för den som vill ha det mysigt med sitt barn vid bröstet! Kan även tipsa om att svamp i munnen kan botas om man kokar upp 1 dl vatten med ett krm bikarbonat som man när det svalnat doppar en kökshandduk eller liknande i och baddar i bebisens mun. Man måste dock göra ny blandning varje dag!

2013-06-27
LittleA
LittleA

Jag köpte amningsnapp på nätet idag, i silikon, som hjälper att skydda bröstvårtan under amningen... Är det en sån du menar? Kändes som ett bra köp!!

2013-07-01
1katarina1
1katarina1

Fast det brukar räcka att använda amningsnapp en kort period tills barnet lyckats dra ut bröstvårtan. Jag använde amningsnapp till mitt första barn för 14 år sen och hon fick torsk antagligen av den för den måste egentligen kokas mellan varje amning och jag slarvade lite med det ingen av mina andra barn (5 st) har haft amningsnapp och har inte heller fått torsk.

Det är också svårare för barnet att suga med amningsnapp och sen ramlar eländet av i bland mitt under amningen så det bästa är att sluta med den så fort som möjligt, men den är guld värd i början om inte barnet lyckas få tag i en pytteliten bröstvårta men snart är den tillräckligt utdragen så att man kan skippa den.

2013-06-30
Atlantis
Atlantis

Vad menar du med "vårtglas", finns ingenting som heter så, när jag kollar på apoteketshemsidan? Menar du de amningsnappar fr medela?

2013-06-30
Sweden
Sweden
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...